Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Bezduszna napisał:

7 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a na forum możesz rolników błotem obrzucać

Nie obrażam bez wcześniejszego powodu. To powinno być dla ciebie/ dla was  proste. 

Trzeba trochę popatrzeć w to jak się odzywa cię do mnie a później zacząć mówić że ja się źle odnoszę do was/ do ciebie . 

Jeśli jednak potyczki słowne uważasz za obrażanie to już nie moja w tym winna 

sama na początku szukałaś głupich zaczepek a jak Ci pocisnęli to niewiniatko udajesz

jahooo napisał:

A ja mam idealny patent na niepłacenie mandatów - jeżdżenie zgodnie z przepisami i ograniczeniami. A już o tym, jak to ludzi z miasta wk.... jak jadę po swojej wsi 50km/ha a oni w swoich wypasionych lizingowanych furach chcieliby pociskać, a tu nie ma gdzie wyprzedzić, bo albo ciągnik, albo zakręt. Nie, żebym miał z tego satysfakcję, to tylko efekt wieloletniej obserwacji.  Nic nie wsku.... bardziej polaka za kierownica niż jakiś kierowca przed nim jadący zgodnie z przepisami

czasami się nie da z 50 m przed końcem terenu zabudowanego schowali się za płotem betonowym miał 63km/h a jeżdżę dużo i dość ostrożnie

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jaho, masz tam gdzies ograniczenia przy przystankach, jak przejscie jest... No w szczerym polu do 50..

Zwalniasz do tylu tam...? 

Brat gdzies przed Biłgorajem nie wyczaił że na środku pola , między dwiema górkami jest przejście dla pieszych. Właśnie robi prawo jazdy na nowo. Podobno trudniej mu idzie jak za pierwszym razem.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jaho, masz tam gdzies ograniczenia przy przystankach, jak przejscie jest... No w szczerym polu do 50..

Zwalniasz do tylu tam...? 

koło szkoły 30 - i tyle jadę, jak znak, to znak

Opublikowano

i koniec kolejnego wiosennego dnia. kukurydze prawie koncza..

1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli mówisz że osoba która przygotowała tak świniaka za bardzo walczyła z ogniem to chciałam się przekonać jak faktycznie powinna wyglądać dobrze upieczona świnia. 

nie upieczona tylko opalona..

opala sie wlosy-szczecine na skorze a nie piecze na roznie..

1 godzinę temu, konteno napisał(a):

tacy jak ty

mam zajęcie dla ciebie

małpy szukają 

pewnie byś sie nadał 

20191026_095529.jpg

gdy cie zwolnia z tego januszeksu to zatrudnij sie tam  na ochronie-tam szukaja psychicznych bo za nich najwieksza doplata..

Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

A ja się zapytam dlaczego ludzie którzy są rolnikami pracują na etatach w miastach, niedaleko swojego miejsca zamieszkania lub w obrzeżach miejscowości której mieszkają? 

Jak dla mnie tacy ludzie powinni tylko siedzieć i zajmować się swoją ziemią a nie zabierać ludziom pracy. 

ja pracuje w centrum miejscowosci -to nie wiem czy sie lapie..

56 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nie... Na eskach terenu zabudowanego nie ma u nas... 

Jak bys sie nie wysilał, to zawsze bedziedz z zadupia.... I malo wazne co masz tam niedaleko... Bo to nie twoje, a obok... 😆

tak se tlumacz....

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Qwazi napisał(a):

piszczą o zamknięciu położnictwa i noworodków, bo im generują zbyt duże straty. 

Jak się dzieci rodzi o wiele mniej to i położnictwo się nie opłaca ...

1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

niestety nie kłamstwa ale myślę że Małecki w tym macza palce. a do akcetu wschodniego pewnie będziemy musieli się przyzwyczaić

Małecki to co 3 dni sobie konferencje pod szpitalem robi więc ... I razem z nim wszystkie PiSowskie szmaty z powiatu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

A wczym wschodni akcent przeszkadza ? Jak rozumie co się do niego mówi i zna się na swoim fachu to niech robi. 

No właśnie się nie zna ... Z 1cm kamieniem nerkowym w moczowodzie mnie do domu odesłał ... Gdzie lekarze w Grodzisku powiedzieli że nawet jakby zszedł do pęcherza to trzeba by rozbijać i że powinien mnie od razu wysłać na najbliższą urologie zamiast dać receptę na Ketonal ...

W Sochaczewie tylko chirurgia urazowo-ortopedyczna jest dobra ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

... Ale z tą dysortografią, to raczej  nieprawda? 

Niech się @Kallina86 wypowie.

Jak i cała reszta userów. 

Widać że znają mnie lepiej niż ja sama  siebie. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
8 godzin temu, Wiesio80 napisał(a):

Czy agrofoto jest jakoś powiązane z agrofaktem? Bo są tam komentarze między innymi @Roki212@mf362 z tematu dopłat 

Jeszcze mój komentarz z błędem napisałem i tak skopiowali ( wstyd jak UJ ) 

• Haha 5
Opublikowano
2 godziny temu, PAN88 napisał(a):

Przecież POpierasz ten rząd i ich politykę względem ua która jest taka sama jak pisuaru 

Akurat szoszońskich lekarzy nie popieram ... Papier kupiony na bazarze i lekarz ...

Opublikowano
3 minuty temu, mf362 napisał(a):

Jeszcze mój komentarz z błędem napisałem i tak skopiowali ( wstyd jak UJ ) 

Jesteś tam też czytałem ten artykuł, a błędy się zdarzają😉

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Bierz się za konkubinę to coś się może urodzi 

Ja mam już dzieci, bierz się lepiej Marcinku za szponiastą xD bo jak na razie to twoim następcą jest deska TheBestRolnika xD

Opublikowano
41 minut temu, wojtal24 napisał(a):

sama na początku szukałaś głupich zaczepek a jak Ci pocisnęli to niewiniatko udajesz

czasami się nie da z 50 m przed końcem terenu zabudowanego schowali się za płotem betonowym miał 63km/h a jeżdżę dużo i dość ostrożnie

Nigdy nie powiedziałam i nie powiem że jestem niewiniątko więc mi tu nie wściekaj. 

Opublikowano
48 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie obrażam bez wcześniejszego powodu. To powinno być dla ciebie/ dla was  proste. 

Trzeba trochę popatrzeć w to jak się odzywa cię do mnie a później zacząć mówić że ja się źle odnoszę do was/ do ciebie . 

Jeśli jednak potyczki słowne uważasz za obrażanie to już nie moja w tym winna 

Ale Ty to napisałaś do wszystkich .... więc sobie grabisz nie kojarzę by wszyscy Cię žle traktowali bez odbioru.... tìii

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

To przywieź sobie w bańkach 

i tak od lania lejkiem i auto ochlapane i traktor , ludzie mają wygode z pistoletu leją na podwórku to ja tak na cpn tylko moge mieć 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v