Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Wpaw napisał(a):

Przecież policzył po 80 gr panimajesz?

Nie czytam co niektórych wypocin więc nie wiem po ile było mówione. 

Jednak masz rację przeczytałam osobnikowi tamtemu płacą klienci po 1 zł bo tam po odliczeniu 0,20 gr za karmę to wychodzi około tysiąca na czysto. 

Opublikowano
14 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ciągle za mało? Tym się chyba tylko nie chwaliłeś ile masz... Resztę już mówiłeś 😉

Do roboty mógłbym spokojnie wywozić po 30 dziennie... Drugie tyle dla tych co do domu przyjeżdżają.

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Od tysiąca jeszcze musisz odliczyć karne nawet jeśli masz że swojego pola to i tak wychodzi ci nie tysiąc tylko ok 800 zł chociaż to i tak jest sumka na przeżycie starczy na 1 do 1,5 tygodnia.

Uruchom myślenie. 80gr na czysto.

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Wpaw napisał(a):

Po co sprzątać, trawa lepiej rośnie 😁

.

Aj idź mi z tym. Ostatnio weszłam na trawę to pół osiedla słyszało wiązankę która mnie spotkała tylko dlatego że weszłam na trawę aby posprzątać. 

Według co niektórych kobitek to trawa jest po to  aby tylko rosła a nikt nie ma prawa na nią wejść ale posprzątać trzeba bez dwóch zdań po psie. Mam tylko nie wchodzić ale latać nad nią i sprzątać. 

Dziwne jednak takie podejście. Wszystkich trzeba w jakiś sposób zrozumieć i przyjąć takimi jakimi są. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Do roboty mógłbym spokojnie wywozić po 30 dziennie... Drugie tyle dla tych co do domu przyjeżdżają.

Uruchom myślenie. 80gr na czysto.

Nie zmuszaj mnie do tego abym ja wszystko czytała od deski do deski. Jeśli nie czytam kogoś to mam po temu powód. Stąd moje założenie że 0,80 gr nie jest na czysto. Doczytałam i się wcześniej już z Wpaw zgodziłam że faktycznie kwota którą dałeś jest kwota po odliczeniu. 

Przepraszam że nie które posty omijam ludzi którzy mi wcześniej zaszkodzili. 

19 minut temu, s_z_k napisał(a):

A ja tam lubię być sobą, nie chciałoby mi się udawać 🤣

Każdy robi jak uważa. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
17 minut temu, Wpaw napisał(a):

No to 50 zł razy 30 dni to ile wychodzi? Ile masz z tymi kurami roboty. Moim zdaniem czysty pieniądz. Ale jak ty chcesz tylko z tego żyć no to nie bardzo.

Jak koło Radomia, tak mniej więcej.

Po co sprzątać, trawa lepiej rośnie 😁

No jak szybko, mają skończone trzy tygodnie, będę ich pomału przyuczał. Raczej  mleko od suki już im nie wystarcza,ja widzę po nich że są głodne... I na bank zaczną jeść.

Piszę bo z myciem pieczątek się u nas na targu spotkałem....a nie dawno nie daleko Radomia zgrabiarke kupiłem gość też trzyma byki simy ma dwa place po obu stronach drogi i sporo sprzętu wracałem przez Zwoleń to były chyba okolice Kazanowa

Opublikowano
5 godzin temu, Michał18 napisał(a):

Dzień dobry ⚒️t . Dziś bez planu dnia co dzień przyniesie.

Widzę Michaś, że nieśmiało zaczynasz wracać do zwyczajów z poprzedniego konta

Opublikowano
Godzinę temu, Michał18 napisał(a):

Jak na mleko to cza chować mleczne . Co z takiego bawoła pożre to samo a mleka tylko dla cielaka

Jak nie umiesz karmić to i mleczne mleka nie dadzą...i Twoje mleczne raczej niezbyt dają 🤷

Godzinę temu, s_z_k napisał(a):

No muszę zgodzić, że chytrus to ja jestem 😂🤣

Ojjjjj...notowania w zakresie kandydowania na synową spadają🤷...a może... rosną 🤔🤔🤔

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jak nie umiesz karmić to i mleczne mleka nie dadzą...i Twoje mleczne raczej niezbyt dają 🤷

Ojjjjj...notowania w zakresie kandydowania na synową spadają🤷...a może... rosną 🤔🤔🤔

Kurs zmienny przyjęty, mi na notowaniach nie zależy więc nie manipuluje rynkiem 🤣

• Haha 2
Opublikowano

Ja drugi dzień mam doła takiego, że ciężko sie z tego podnieść. Po 15 latach musiałem uśpić wczoraj naszą ukochaną suczkę. Naprawdę, po tylu latach ze zwierzakiem w domu ciężko się z tego podnieść. Jakbym spotkał jakiegoś "wolontariusza" co twierdzi, że rolnicy to zboczeńcy i męcza zwierzęta, to bym go dziś chyba pobił  do krwi. 

• Sad 3
Opublikowano

Ostatnio czytałam artykuł gdzie kartele narkotykowe od pewnego czasu wpadli na pomysł aby wycieńczone krowy ładować na statki z narkotykami w wnętrznościach i w drogę. 

Jedynie Hiszpania podaje jak dobrze pamiętam udało się im złapać jeden fraktowiec. Reszta im się jednak udejw z powodu tego że nikt nie będzie się babral w szczotkach krów. 

Opublikowano
Godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

Piszę bo z myciem pieczątek się u nas na targu spotkałem....a nie dawno nie daleko Radomia zgrabiarke kupiłem gość też trzyma byki simy ma dwa place po obu stronach drogi i sporo sprzętu wracałem przez Zwoleń to były chyba okolice Kazanowa

Co ty ja na targu nie handluję, z tymi jajami to żartowałem, ale wiem że tak robią. Do Zwolenia to na targ drobiu itp. jeżdżę. 

Opublikowano
11 minut temu, Wpaw napisał(a):

Co ty ja na targu nie handluję, z tymi jajami to żartowałem, ale wiem że tak robią. Do Zwolenia to na targ drobiu itp. jeżdżę. 

Znajoma kiedyś takie kupiła. Jak wzieło się pod światło to było widać, że pieczątka zmyta🤣.

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Znajoma kiedyś takie kupiła. Jak wzieło się pod światło to było widać, że pieczątka zmyta🤣.

Jakoś ludzie muszą sobie radzić. Jak można to wykorzystują nadarzającą się okazję.

Opublikowano
4 godziny temu, marulekk napisał(a):

@slawek74 jestem u fryzjerki

Wstawiaj wodę na kawę za 10 min 😁😁😁

Dawaj 😁🙋‍♂️🤦

5 godzin temu, radekz200 napisał(a):

sprzedasz jaka za tysiaka?

Ja hajefki po 1500 sprzedałem 🤣🤣🤣🤦

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

To nie okazja. 

To zwykle oszustwo. 

To tak jak te mleczarze, sprzedają ci c*** wie co z biołym łbem za kupę kasy bo to simental... Za takich też byś się wziął? bo oszustów trzeba karać?

6 minut temu, Qwazi napisał(a):

I to obrzydliwe 

Same święte 🙆🤭

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

To tak jak te mleczarze, sprzedają ci c*** wie co z biołym łbem za kupę kasy bo to simental... Za takich też byś się wziął? bo oszustów trzeba karać?

Ja bym sie nie wzial... Bo jak... 

Ale oszustwo, to zawsze oszustwo.... Kradziez, to kradzież... 

... Niektorzy zaradnoscia to nazywaja... 

... Tylko jak ofiarą przekretu zostają, to wtedy.... Jaworowicz... 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Ja bym sie nie wzial... Bo jak... 

Ale oszustwo, to zawsze oszustwo.... Kradziez, to kradzież... 

A po co bawić się w wycieranie numerów z jajek ?? Znam fermę gdzie kupisz całe wytłaczanki bez numerów ;) a potem ekologiczne jajeczka na rynku i frajerzy płacą 2x więcej niż na fermie 3km od miasta ...