Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

A Ty co tam walisz w nocy?

Nie ma racji

Niektórzy wogóle nie wiedzą co ich dzieci robią . Pójdą w świat na studia. Ale zawsze zaprzeczają co złe powiedzieć. Nie mówię tu akurat o nim tylko tak...

Opublikowano
11 godzin temu, konteno napisał(a):

tamte obniżenie dachu z tyłu na co ? na heder?

Może być na heder, może na kosiarek lub inny sprzęt , poprostu wyrównałem ścianę wiaty ze stodoła a nie chciałem u góry wchodzić w dach stodoły i wystawić narożnika wiaty na wiejące wiatry 

A wyszło dość pojemnie ,bo upchałem kombajn, przyczepe Kościan tO58, przetrząsacz mesko , 3p  i taką beczke jednoosiową do wody+plus jakieś drobne narzędzia itp 

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, Michał18 napisał(a):

Niektórzy wogóle nie wiedzą co ich dzieci robią . Pójdą w świat na studia. Ale zawsze zaprzeczają co złe powiedzieć. Nie mówię tu akurat o nim tylko tak...

Najwieksze zamieszanie robią dzieci co całą młodość siedziały pod kloszem i nadzorem rodziców, a później pójdzie na studia to klękajcie narody jak się zachłyśnie wolnością.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Michał18 napisał(a):

Nie da się siedzieć w głowie dzieci co oni tam w głowach mają 

Stary kawaler, ekspert w tej sprawie ... Na studiach chociaż byłeś czy tylko ktoś Ci opowiadał albo naoglądałeś się amerykańskich filmów ?? A może prezes, znawca od "dawanie w szyję" Ci takie bajki opowiadał ?

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
14 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Zależy dla kogo, w jakiej ilości itd..... 

A ty żeś się przyczepił tej Sławkowej córki jak rzep psiej d*py. Kopnęła cię w d*pę kiedyś czy jak?  Nudne to się już robi powoli.

Jak mnie mogła kopnąć jak mnie w życiu nawet nie widziała 

Jakie nudne, to ciekawe jest

Trzeba zadzwonić niech szukają do pełnego transportu https://m.olx.ro/d/oferta/vitele-angus-13-16-luni-IDk3MjU.html

https://m.olx.ro/d/oferta/vitei-de-vanzare-10-bucati-masculi-IDk3IYZ.html

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Stary kawaler, ekspert w tej sprawie ... Na studiach chociaż byłeś czy tylko ktoś Ci opowiadał albo naoglądałeś się amerykańskich filmów ??

A Ty studiowałeś i nie korzystałeś z przywilejów życia? 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

A Ty studiowałeś i nie korzystałeś z przywilejów życia? 

Powiem Ci, że większość to opowiada bajki jak to niby jest na tych studiach, a prawda jest zupełnie inna ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Powiem Ci, że większość to opowiada bajki jak to niby jest na tych studiach, a prawda jest zupełnie inna ...

Czyli trafiłeś do zakonnic 

Zmarnowałeś młodość

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Czyli trafiłeś do zakonnic 

Zmarnowałeś młodość

Jprdl, nie trafiłem do zakonnic, chcesz to sobie zmyślaj na temat tego jak jest na studiach ... 

Dużo się alkoholu piło, dużo po imprezach chodziło, ale to samo można robić nie będąc studentem ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano

Dzień dobry...chyba wiosna idzie 🤔...

25 minut temu, Michał18 napisał(a):

A Ty się spowiadasz mamie i tacie codziennie🤔...taka kolej rzeczy, dzieci dorastają, żyją swoim życiem, można kochać, wspierać, doradzić jak zapytają...nie wolno ingerować 🤷

25 minut temu, Michał18 napisał(a):

Nie da się siedzieć w głowie dzieci co oni tam w głowach mają 

Jak od małego mają właściwe wzorce i nie są trzymane na łańcuchu to nie ma potrzeby się zastanawiać nad takimi rzeczami. Dziecko bierze przykład z rodziców w pierwszej kolejności. A rodzice mają dawać ten przykład a nie ręcznie sterować dziećmi

• Like 5
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jprdl, nie trafiłem do zakonnic, chcesz to sobie zmyślaj na temat tego jak jest na studiach ... 

Dużo się alkoholu piło, dużo po imprezach chodziło, ale to samo można robić nie będąc studentem ...

To co z nimi było nie tak że nie zakonnice a Ty nic

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Screenshot_20251122_070357_com.facebook.katana_edit_576420658074019.jpg

Więcej spadnie 

Dziś rozmawiałem z chłopem z branży, mówił że jazda się zacznie po nowym roku 

Na bydle też widać obniżki, chociaż dzwonią, szukają dobrych ładnych sztuk 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v