Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, simsones napisał(a):

Piotrek, tur przydatnane urządzenie. zawsze możesz zdjąć jak nie używasz , a założyć kiedy potrzebujesz 😉 Sam ostatnio myślałem o zakupie, ale cena i ilość pracy dla niego odmawia. Ręce jeszcze zdrowe są 😅

Nie u mnie. Słoma w kostkach. Siano luzem. Do gnoja u mnie nie zda egzaminu. Drewna nie używam praktycznie a te ilości co używam to mam na podwórku i w stodole - pociąć na cyrkularce i porąbać. Te parę kilo nawozów to w workach. 

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Co cię tak to interesuje? 

Najważniejsze że klientowi się podoba i tyle już mówiłam ja mam swoją zmian mi nie potrzeba tym bardziej większej szafy od tej co mam. 

To chyba nie jest trudne pytanie? Odpowiesz, czy nie?

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

A tu trzeba rozdzielić wyrazy jak w szkole nauka pierwszaków

W jakimś filmiku dla idiotów generowanym przez AI to było ???

Ziarna bobu do siewu nie chcesz, mam fajny po 15zl/kg ??

Opublikowano
5 minut temu, konteno napisał(a):

masz jakiś bób do zrobienia  🎺 z tyłka 🤔

Kup taki co z 2-3 dni na straganie poleżał w tym foliowym woreczku a doznania mogą być ciekawe, tylko lepiej nie oddalaj się od tronu dalej niż na kilka metrów, bo możesz nie zdążyć na czas xD 

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, slawekes napisał(a):

To chyba nie jest trudne pytanie? Odpowiesz, czy nie?

Nie jest 

Powiem tak środek szafy jak najbardziej jest funkcjonalny i wykorzystany co do mm. Fajnie to zrobione 

Jeśli chodzi o drzwi przesuwane w szafie nie lubię wolę jak standardowo się otwierają. I oczywiście jak drzwi są białe. Korpus szafy to już jest zależne od wnętrza pomieszczenia. 

Więc tak naprawdę to jest coś co mi się podoba i coś co mi się nie podoba więc tak do końca nie mogę powiedzieć że jest ładna cała. Jednak dalej twierdzę są gusta i guściki. Jednemu to się podoba drugiemu to. 

Nie zadowolisz nikogo. Dlatego uważam że jak klientom się podoba to jest najważniejsze. 

I ponawiam swoje pytanie 

Dlaczego interesuje cię moje zdanie na temat tej szafy? 

Opublikowano
10 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Najgorsze to te lustra na drzwiach, jak paluchami są ufajdane

Przecież nie masz dzieci, to kto ci lustro spalcuje?🤔

Opublikowano
20 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Nie jest 

Powiem tak środek szafy jak najbardziej jest funkcjonalny i wykorzystany co do mm. Fajnie to zrobione 

Jeśli chodzi o drzwi przesuwane w szafie nie lubię wolę jak standardowo się otwierają. I oczywiście jak drzwi są białe. Korpus szafy to już jest zależne od wnętrza pomieszczenia. 

Więc tak naprawdę to jest coś co mi się podoba i coś co mi się nie podoba więc tak do końca nie mogę powiedzieć że jest ładna cała. Jednak dalej twierdzę są gusta i guściki. Jednemu to się podoba drugiemu to. 

Nie zadowolisz nikogo. Dlatego uważam że jak klientom się podoba to jest najważniejsze. 

I ponawiam swoje pytanie 

Dlaczego interesuje cię moje zdanie na temat tej szafy? 

A spawać umiesz 🤔

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

to co działasz ze nie masz czasu? 

Skończyłem wiate , teraz czekam aż zima troszkę odpuści i biorę się za pomieszczenia na kurnik  a ze starego kurnika i drugiego pomieszczenia obok siebie robię większy garaż 

Zdjęcie jeszcze przed rynnami i obróbkami na narożnikach , tak to wyszło 

IMG_20251110_113301_977.jpg

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Skończyłem wiate , teraz czekam aż zima troszkę odpuści i biorę się za pomieszczenia na kurnik  a ze starego kurnika i drugiego pomieszczenia obok siebie robię większy garaż 

A kiedy ślub?

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Tutaj warto Cię pochwalić,

Sam okładałeś blachą?

Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał(a):

Zoba, wsiadł za nią do autobusu...

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Głupich nie sieją...

Co? 

Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jaka szerokość i jakie krokwie dałeś?

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

No co trza mieć we łbie coby za babą łazić i ją śledzić...

Bo PL chory kraj, nie ma odpowiednich kar...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v