Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Będzie ...murowana konstrukcja?

Kurna...aby blok obciążenie wytrzymał...🙆

Będzie konstrukcja z 2 poziomów cegieł pełnych. Później zalane cienka warstwa betonu i na to będzie kładziony gres aby połączyć to z podłogą. Wydaje mi się że będzie fajnie to wyglądać. 

Strop sprawdzony przeliczona waga na M2 więc wszystko będzie dobrze. 

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Właśnie dlatego ja się nie oszczędzam i to co sama mogę zrobić robię jeśli nie mogę czegoś zrobić wtedy place aby ktoś to zrobił. 

Kasiu, weź wyjdź za mąż, żyj z chłopem na co dzień, a potem mędrkuj kto co powinien.    :)

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Nie 

I co z nią

Poczekaj...

@slawek74 co Ty na to🤔👇

14 minut temu, Qwazi napisał(a):

ników...krowa 11 listopada miała termin pierwszej ewentualnej rui po kryciu...rui nie było...dzisiaj wyje cały dzień jak lokomotywa z muzeum w Sochaczewie...co myślisz 🤔...zapytaj swoich wetów, jak masz którego pod ręką 

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Będzie konstrukcja z 2 poziomów cegieł pełnych. Później zalane cienka warstwa betonu i na to będzie kładziony gres aby połączyć to z podłogą. Wydaje mi się że będzie fajnie to wyglądać. 

Strop sprawdzony przeliczona waga na M2 więc wszystko będzie dobrze. 

No aż ciekaw jestem...efektu...

Opublikowano
12 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Moja godzina pracy jest bardzo droga

Nie mam nic dobrego do mielenia 

Nie mam fotowoltaiki

Jeszcze bym co zepsuł 

Tzn że kłamiesz i biedny nie jesteś 😂 😜  biedni ludzie robią wszystko sami tak mnie ojciec uczył.

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

Kasiu, weź wyjdź za mąż, żyj z chłopem na co dzień, a potem mędrkuj kto co powinien.    :)

Czyli myślisz tak że co kobiece to kobiece to co męskie to męskie 

Przykro mi to mówić ale z tobą się nie zgadzam.  

1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

O Tego sobie nie wyobrażam 🙈

Polecam świetny sposób aby mieć wyspę kucheną w małej kuchni. 

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

No aż ciekaw jestem...efektu...

Może jak skończę wam pokażę 

Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ja tylko piły spalinowe uznaje

Niczym innym nie tnę

Trajzegą nie ciełeś? Kurde wyciął się człowiek kiedyś nią drzewa. Przeważnie z bratem robiłem. 

Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Tzn że kłamiesz i biedny nie jesteś 😂 😜  biedni ludzie robią wszystko sami tak mnie ojciec uczył.

Przecież Ty bogaty 

Nowego case kupiłeś 

Ciężarówkę masz

Opublikowano
Desperado napisał:

Teraz, Baks00 napisał(a):

A jej pierwsza część to potwierdza 

A co miała powiedzieć, że chłop ma gotować a ona będzie leżeć.

większość najlepszych kucharzy na świecie to mężczyźni

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Czyli myślisz tak że co kobiece to kobiece to co męskie to męskie 

Przykro mi to mówić ale z tobą się nie zgadzam.  

Polecam świetny sposób aby mieć wyspę kucheną w małej kuchni. 

Może jak skończę wam pokażę 

Ja pod wyspa mam szuflady głębokie i ciężkie rzeczy więc odpada

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Ja pod wyspa mam szuflady głębokie i ciężkie rzeczy więc odpada

Ale taka wyspę to trzeba odpowiednią wysokość ten tego pod klienta czy to jakiś standard i problemu nie ma🤔

Opublikowano
46 minut temu, slawekes napisał(a):

@Bezduszna A Ty umiesz z kury co chodzi po podwórku, za 2 godziny zrobić rosół?

ja umim..chyba ze sp***doli i wtedy dluzej schodzi ja zlapac ..

2 godziny ..taaa nie miales matki czy babki ??

43 minuty temu, Desperado napisał(a):

Toż teraz te tłuki młode to o gotowaniu pojęcia nie mają, tylko pizza i kebaby i co? to jest materiał na żonę?

chyba twoje.

Opublikowano
16 minut temu, Baks00 napisał(a):

O Tego sobie nie wyobrażam 🙈

Nie masz fantazji... wtedy można nie dość, że na wyspie to jednocześnie w sypialni :P 

15 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

O Padre. Ty to jesz? 

Po pierwsze sama chemia, po drugie śmierdzi starymi skarpetami i podobie ochydnie smakuje.

Wszystko prawda. Dlatego nie zjesz ich za dużo xD 

11 minut temu, Wpaw napisał(a):

Pasują takie?

IMG20251127195930.jpg

Nie. Takie są za dobre. 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał(a):

chyba twoje.

Raczej twoje, bo inaczej nie pierd*lił byś w kuchni dzień w dzień.  A w polu nima komu robić, grudzień a ten ledwo coś posiał, a kukurydza pod śniegiem.  xD Normalna kuchta nie chłop.   xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Nie masz fantazji... wtedy można nie dość, że na wyspie to jednocześnie w sypialni :P 

@Bezduszna Widziałaś to? Natychmiast odwołaj, ża tylko mi się wszystko z jednym kojarzy ;P

Edytowane przez slawekes
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v