Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

Nie znam Karola sytuacji i stada i nie będę się mądrzył, jak rolniczka z Marszałkowskiej. Ale tak może być że albo cienki wet i nie wie co i jak, albo poprostu wet widzi że idzie ciągnąć kasę z chlopaka i to poprostu robi. Kolega tam mial zmienił weta na zupełnie z innych stron i wszystkie problemy stada się skonczyly.

No tak zapomniałam że w Warszawie to nie ma weterynarzy  którzy ciągną kasę z właścicieli zwierząt jaka ja głupia jestem że wcześniej na to nie wpadłam. 

A inni z podobnej gałęzi to są specjaliści  trzeba im zaufać we wszystkim co mówią ponieważ oni są najmądrzejsi i naj wspanialsi. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
Godzinę temu, ZetorMisio napisał(a):

To ,to akurat nie ładne było. Za takie cuś to się po mordzie należy jak nic. Nawet jak coś, gdzieś,od kogoś słyszałeś to powtarzać nie musisz chyba. Co ty masz 5 czy 10 lat żeby plotki po całej PL rozsiewać?

Nie ładnie Karolu, nie ładnie.🤦

Nasypałeś 🤔

57 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oooo...przykro słyszeć ..

...no ale domyślam się, że coś lepszego w planach...jakaś ..omoda??🤔

Jajko 🤔🤭

44 minuty temu, Qwazi napisał(a):

@Bezduszna Kaśka wszystkiego naj💐...luziku i dystansu Ci życzę...

Mówisz, żeś... słabowidzący 🤔🫣🤭

A wybieram się do lekarza.... od oczu ale jak na razie bez okulara daję radę ale co niektórzy...

Opublikowano (edytowane)

Obserwuj to trafisz. Tylko decyzja musi być szybka. Ja wypatrzyłem tego. Zadzwoniłem. W niedzielę o 7 wróciłem z trasy a o 12 już był zadatkowany. W poniedziałek przelew i do domu. A dziś znów w trasę. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, 6465 napisał(a):

Obserwuj to trafisz. Tylko decyzja musi być szybka. Ja wypatrzyłem tego. Zadzwoniłem. W niedzielę o 7 wróciłem z trasy a o 12 już był zadatkowany. W poniedziałek przelew i do domu. A dziś znów w trasę. 

wszystko co dobre i w normalnej kasie znika z ogłoszeń szybko , 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Posłuchaj pana Zbyszka

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, radekz200 napisał(a):

ładna jest?

To ta pseudoterenowka, a takie samochody mi się z definicji nie podobają ;) dla mnie tylko sedan albo hatchback typu Ford Focus ;) Dla mnie każdy SUV jest tak samo piękny jak Fiat Multipla xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kurcze, gdzie tak drogo, w sobotę pod Płock jechałem i nawet tam takich cen nie było xD A wiadomo, że w tym kraju im bliżej rafinerii w Płocku tym drożej xD 6,40 chyba najwięcej co za ON widziałem.

Siedlce 6.46 na Orlenie i shelu. Na stacji no name po 5.80 ale to jak się zapłaci karta w dystrybutorze 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v