Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Michał18 napisał(a):

Cześć koleżanką miło cię poznać. 😘🤝

Mi również miło ☺️

Opublikowano (edytowane)

@Bezdusznaja naprawde nie chce jechać naprawdę z całego serca, ale zanim coś napiszesz to poczytaj podstawowe informacje. albo chociaż zadawaj pytania, a nie stawiasz trzy które są całkowicie nieprawdziwe to później się nie dziw jak ludzie reagują. chodzi o temat mleka

Edytowane przez Mateusz1q
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Wydaje mi się że lepiej przygotować dziewczynę na wszystko niż mydlić jej oczy że jest tu słodko. 

Na co przygotować? Jak na razie to są tu sami mili koledzy i koleżanki.

Opublikowano
11 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Wydaje mi się że lepiej przygotować dziewczynę na wszystko niż mydlić jej oczy że jest tu słodko. 

Przestań, jeszcze kto pomyśli że ciebie wszystkie tu wymacalim.  

Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał(a):

Albo co gorsza, że wszyscy w domu.

16 minut temu, Michał18 napisał(a):

Mam zniknąć ?

Nikt Cie przecież nie wygania. Nikt nje ma takiej mocy.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

@Bezdusznaja naprawde nie chce jechać naprawdę z całego serca, ale zanim coś napiszesz to poczytaj podstawowe informacje. albo chociaż zadawaj pytania, a nie stawiasz trzy które są całkowicie nieprawdziwe to później się nie dziw jak ludzie reagują. chodzi o temat mleka

Sam mi ktoś powiedział ostatnio że zadaje pytania takie na które można znaleźć odpowiedź  w internecie. I właśnie ty byłeś ta osoba przypominam ci. 

Więc  teraz nie mów mi o zadawaniu pytań czy nawet o szukaniu podstawowych informacji w internecie aby miała jakiś pogląd na to i zadawała pytania. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, rolniczka_agro napisał(a):

Na co przygotować? Jak na razie to są tu sami mili koledzy i koleżanki.

Witam🙋 na twoim miejscu zastanowiłbym się jeszcze raz, tu same stare dziado-kawalery🤦😁🤭

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
11 minut temu, Desperado napisał(a):

Nawet nie będę mówić nic na ten temat. Jak zawsze wszystko i tak sprowadzacie do jednego tematu. Jak to z resztą bywa z chłopami.

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Sam mi ktoś powiedział ostatnio że zadaje pytania takie na które można znaleźć odpowiedź  w internecie. I właśnie ty byłeś ta osoba przypominam ci. 

Więc  teraz nie mów mi o zadawaniu pytań czy nawet o szukaniu podstawowych informacji w internecie aby miała jakiś pogląd na to i zadawała pytania. 

ale ty nie zadajesz pytań tylko piszesz jak ci się wydaje, co nie ma nic wspólnego ze stanem faktycznym 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Uziu92 napisał(a):

Te nowe już sobie ABS i ESP sterują i też dają radę, wystarczy że jedno koło ma przyczepność to ABS blokuje pozostałe koła które się kręcą i daje napęd na te co ma przyczepność, ale to już elektronika, w jednych autach działa fajnie a w innych wręcz jeszcze przeszkadza.

Eee kierowca bombowca, od kiedy to  ABS blokuje koła, od tego co piszesz to jest ASR

3 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Tak bym zrobił. Opona będzie wyższa przy czym i amortyzacja lepsza. 

LRA -2⁰, śniegu nie przybyło 🙋‍♂️

Tak

Opony zakłada się takie, na jakich ma homologację nasza wozidupa, bo w razie jakiejkolwiek kolizji można sobie narobić problemów.

3 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

..A i warto na FB znaleźć  grupę z modelem auta jakie masz, ludzie naprawdę często wystawiają fajne koła za nie duże pieniądze. Sam kupiłem prawie nowe 17" alusy opony nokia zimowe roczne za 950zł . 

Tak

Po takim zakupie, to już raczej spać spokojnie nie możesz, smutni panowie o 6 rano mogą zawitać jak nic

2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Krajowego tucsona od pierwszego właściciela 2019r. Z nalotem 69tys. 

Gratulacje

Tak czytam o tych felgach, a czujników ciśnienia Tpms to czasami w kołach nie masz?

49 minut temu, Michał18 napisał(a):

Mam zniknąć ?

No widać, że siostrę przyprowadziłeś

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
17 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

ale ty nie zadajesz pytań tylko piszesz jak ci się wydaje, co nie ma nic wspólnego ze stanem faktycznym 

Lepiej ostatnio napisać jak mi się wydaje niż zadać pytanie.

Dlaczego? 

Po pierwsze z powodu tego że na pytanie mogę nie dostać odpowiedzi 

Po drugie z powodu tego że tak jak ty odpowiedzą mi zajrzyj sobie do internetu. 

Po trzecie mogę zawsze dostać nieprawdziwa odpowiedz. A wiadomo że jeśli kij w mrowisko się wsadzi to większe prawdopodobieństwo jest tym że dostaniesz odpowiedź która jest w większym procencie prawdziwa niż zmyślona. 

24 minuty temu, Desperado napisał(a):

Jak się wchodzi między wrony, trzeba krakać jak i ony.

Jak się wchodzi między wrony nie trzeba krakać jak i one z prostej przyczyny życie by było nudne jak każdy by miał takie samo podejście w danym temacie i na życie. 

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No to jeszcze z 2 pokolenia, 50 lat i zostaną puste mury i jeden ksiądz na 4 parafie ...

za 20 lat będzie podobnie jak z prawosławnymi, dwóch-trzech księży na całe województwo, msza raz w miesiącu

• Like 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v