Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, malaczarna napisał(a):

Tak... Za co wdowia renta ma być? Renta dla dzieci jest

23 minuty temu, PRIMO napisał(a):

W tym przypadku renta wdowia się nie należy bo nie ma wymaganego wieku emerytalnego. 

Tam nic nie ma o rencie wdowiej...podejrzewam, że chodzi o odszkodowanie za zgon współmałżonka policjanta z ubezpieczenia grupowego. W żargonie się na to mówi "wdowie" lub "wdowcowe"...ale pewności nie mam co autor miał na myśli 

Opublikowano
32 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jest na WP artykuł że niby dostała 95 tys i ma jeszcze dostać ponad 100 z ubezpieczenia.

Zestawiając wiarygodność WP i tego profilu, którego screena wrzuciłem nie bardzo wierzę WP

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

W Castoramach, OBI itp jest tego pełno, do wyboru do koloru, różne szerokości, wysokości.

wiem, ale biedronkę mam rzut beretem, a do OBI  czy Castoramy po 50km

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

W ręku leży fajnie...więcej nie bardzo mam co teraz powiedzieć. Się protestuje, to się coś powie. Baterie od klucza pasują 

Co Ty tam protestujesz 🤔🤭

• Haha 1
Opublikowano

te fachowiec-pila stihl 181 ma taki dziwna oslone fitra powietrza ? to sie jakos czysci czy ma byc taka zmechacona..

kto wymyslil taka swiece ?? niemcy ??

zdobyczna-moze by ja uruchomil..

Opublikowano
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Nie żart z tym, że drożej będzie za 4ro buta.

Tylko z tym, że będę wał odkręcał.

No ja. Tamtego nie kupiłem... zdecydowali, że zostawią sobie.

na FB znajoma podesłała ogłoszenie od kuzyna, z Wawy młodzi ludzie, pierwszy właściciel 145tys 2016 220 koni

Daj nr to Ci wyślę foto 

E te co mata mój nr. Tel. Podeslijcie go Pedro. 

Opublikowano
49 minut temu, pedro2 napisał(a):

Czekej niech Ci ten eko piecek zamontują to będziesz miał tak samo 🤭

P0dobno mu trzeba w palnik dawać na 90° przy nagrzewanie buforów wtedy ciepłe spaliny w komin idą

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Wszystko same oszusty.

Dlatego ⚒️⛏️🔨 dla t

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

P0dobno mu trzeba w palnik dawać na 90° przy nagrzewanie buforów wtedy ciepłe spaliny w komin idą

Za długo to się tli by było zdrowe dla komina.

Tera ci się klajstrował, to co mówić przy takim eko...

6 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

dla t

A ty zdajesz sobie sprawę z tego co głosi konfederacja?

Wiesz że oni są przeciwnikami socjalow, zapomóg?

Ty wiesz komu głos dałeś?

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

A z peletu jak komin

Suchutenki.

Jedynie taki pył z tego.

Aż za dużo ciepła ucieka.

Nie wiem czy tak wszystkie piece, ale mój grzeje komin. Kolanko do komina gorące jak się pali 

Opublikowano

Szwagier założył jesienią pięć ten nowoczesny. To woda się lała po ścianach.  Zamówił kominiarzy, frezowali komin i włożyli wkład ceramiczny. Już po ścianach się nie leje tylko coś tam spływa po kominie do zbiornika w piwnicy. 

• Sad 1
Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Tak najlepiej, najzdrowiej i dla pieca i komina. Ale wtedy nie będziesz eko 🤭 

Takie pierdziawkowanie po 40 na piecu bez przegonienia do 90 najmniej raz czy dwa w tygodniu to zabójstwo. 

Ale tera taka moda. Żeby szybciej piec się ze$rał i wymiana.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, stempos1980 napisał(a):

Dzień Dobry 🫡

Siema Adam. 

Teraz, pedro2 napisał(a):

Tak najlepiej, najzdrowiej i dla pieca i komina. Ale wtedy nie będziesz eko 🤭 

Takie pierdziawkowanie po 40 na piecu bez przegonienia do 90 najmniej raz czy dwa w tygodniu to zabójstwo. 

Ale tera taka moda. Żeby szybciej piec się ze$rał i wymiana.

Na piecu 70⁰ a na obieg w domu 40. 

Teraz już nie ta sama woda w piecu co i w grzejnikach. 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, pedro2 napisał(a):

Dajecie takie smakołyki swoim podopiecznym? 

Nie było granulek.

Jabłkiem pachnie 

To trzeba rozerwać czy tak o niech se leży? Bo już 4 dni żadna nie ruszona. 

Granulki w budynkach, ale takie coś dawałem na nornice w ogródku i podziałało.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Na piecu 70⁰ a na obieg w domu 40. 

Git👍

kuzyn za duży piec miał, chwalił się, że jak przekroczy 50 to ukrop w chałupie, 40 palił, lała się smoła z tego pieca, komin rzadko czyścił i chałupa się spaliła. 

• Sad 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v