Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Też tak uważam że każdy jest trochę inny . Ale nie wiem dlaczego ta odmienność co niektórym przeszkadza przecież nie żyje z nim na co dzień w jednym domu więc nie trzeba się z tym mierzyć 🤷 

Trzeba zaakceptować co niektórych jacy są bo i tak ich się nie zmieni 😔

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Niektórzy nie potrafią zaakceptować...wolą 🔨 młotkować...😋

Tych co robią źle dla narodu , ojczyzny trzeba młotkować ⚒️⛏️🔨.  A ci co sobie żyją sami nikomu nie przeszkadzają i nie mówią jak robić co  mi do tego 

Opublikowano

Na każdą odmienność jest miejsce, ale warunkiem jest wzajemny szacunek. Poza tym jeszcze musi też obowiązywać zasada gościa w domu, czyli jeśli ktoś przyjdzie do mojego domu musi szanować panujące w nim moje porządki i się do nich stosować. Ja natomiast nie mam prawa tego kogoś piętnować. Jeśli ja pójdę do niego w gości sytuacja się odwraca. Problem zaczyna się wtedy, gdy gość nie szanuje zasad w domu gospodarza, albo gospodarz bez przyczyny, tego gościa piętnuje. Wówczas powstają stereotypy, a one są pierwszym krokiem do nienawiści...to jest najprostsza diagnoza problemu, ale, jak wiadomo, rzeczy najprostsze są najskuteczniejsze 

• Like 6
Opublikowano

mrozi lekki ,mgly chilowo brak , slonce niesmialo wychodzi.

48 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ch*jowo.

roznica miedzy takim chinskim wynalazkiem i ursuem jest taka jak miedzy twoim deszczomierzem a moim 😂

u mnie jak na razie 10 mm  a u ciebie ?

Opublikowano
36 minut temu, Michal2399 napisał(a):

nikomu nie przeszkadzają i nie mówią jak robić co  mi do tego

Tobie może i nie, ale wielu inność, odmienność...czasami choroba, czy inna wiara przeszkadza.

Ludzie bywają podli.

Nie wolno być innym...mieć inne zdanie...bo wtedy jesteś wrogiem z którym należy walczyć, zniszczyć za wszelką cenę.

41 minut temu, Qwazi napisał(a):

Na każdą odmienność jest miejsce, ale warunkiem jest wzajemny szacunek. Poza tym jeszcze musi też obowiązywać zasada gościa w domu, czyli jeśli ktoś przyjdzie do mojego domu musi szanować panujące w nim moje porządki i się do nich stosować. Ja natomiast nie mam prawa tego kogoś piętnować. Jeśli ja pójdę do niego w gości sytuacja się odwraca. Problem zaczyna się wtedy, gdy gość nie szanuje zasad w domu gospodarza, albo gospodarz bez przyczyny, tego gościa piętnuje. Wówczas powstają stereotypy, a one są pierwszym krokiem do nienawiści...to jest najprostsza diagnoza problemu, ale, jak wiadomo, rzeczy najprostsze są najskuteczniejsze 

...no jak bym ...książkę czytał....Ty to umisz....👍

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

zetorki-poka laurki . wiela cie te dziela sztuki kosztowaly?? 

ja dopiero pierwszy dzien dziadka bede obchodzil i chcialem sie doinformawac jak to wyglada .choc moja jeszcze malenka.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, wojtal24 napisał(a):

może chcesz po kraju pojeździć bo kolega szuka na scania z kontenerem

Kontenery morskie czy Kurierka?

Tu umowę podpisałem na 3 miesiące to jakoś do 10 marca. A dalej to się zobaczy. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, marulekk napisał(a):

U nas Polska G więc wiesz wszystko 10 lat z murzynami

Pytanie do  Bambrów co użytkują łąki, kiedy sól i fosfor na łąki siejeta???

Już posiona🤭 by trza pytać jak to w Polsce A jest... I czy już mocnik sypać pod qq

Edytowane przez Buszmen11
Literówka
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

mrozi lekki ,mgly chilowo brak , slonce niesmialo wychodzi.

roznica miedzy takim chinskim wynalazkiem i ursuem jest taka jak miedzy twoim deszczomierzem a moim 😂

u mnie jak na razie 10 mm  a u ciebie ?

Jakoś ponad 40mm z tego co kojarzę.

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał(a):

Ehh. Już dwa dni w domu. Czeba by sobie jakie zajęcie znaleźć. 

Masz autolawetę?

Opublikowano
6465 napisał:

25 minut temu, wojtal24 napisał(a):

może chcesz po kraju pojeździć bo kolega szuka na scania z kontenerem

Kontenery morskie czy Kurierka?

Tu umowę podpisałem na 3 miesiące to jakoś do 10 marca. A dalej to się zobaczy. 

morskie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v