Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, mf362 napisał(a):

Park maszynowy się chyba powiększy . Jedno się zwijają a tu widzę wiatr w żagle. 

Wypłata co miesiąc a na nic się jej praktycznie nie wydaje... Tyle co teraz ogrzewanie i te dwie stówki za siebie za prąd i wodę...

• Like 2
Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wypłata co miesiąc a na nic się jej praktycznie nie wydaje... Tyle co teraz ogrzewanie i te dwie stówki za siebie za prąd i wodę...

i nie narzekasz jak chłopy 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja nie mam dzieci na utrzymaniu, nie mam kobiety ciągnącej na wydatki, w dom nie inwestuję...

Trafi kiedyś do ciebie że kobiety też zarabiać potrafią?

Toż masz tam w pracy takie...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 2
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Tylko porównaj sobie jakie ja mam potrzeby będąc sam a jakie są jak masz twór zwany rodziną? 

A skąd wiesz jakie różnice?

Razem łatwiej i można dużo więcej....i taniej...

Cieplej spać nawet...🤭

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Wpaw napisał(a):

nie ma to jak sernik, żeby nie było swojski tylko przełożony do pojemników bo się w lodówce nie mieści 🤭

17625373160358272379580818636696.jpg

Zapomniałeś zdjąć naklejkę z opakowania 🤣

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Rozrzutnik tylko jednoosiowy, dwuosiowy u mnie nie zda egzaminu.

No właśnie jednoosiowy mam. Do ciapka idealny, bo ten mniejszy z Agrometu. Mój ciapek się z nim kupę lat przyjaźnił. Potem ich drugi się rozeszły, a potem drogi tego rozrzutnika z gnojem też 🤷. Już że dwa lata odpoczywa 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

A skąd wiesz jakie różnice?

Razem łatwiej i można dużo więcej....i taniej...

Cieplej spać nawet...🤭

Bo znasz takiego samego syfiarza w domu? Od razu koszta na pierdoły typu malowanie, meble, wystrój... 

Spać z kimś to dopiero głupota... 

• Haha 4
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Bo znasz takiego samego syfiarza w domu? Od razu koszta na pierdoły typu malowanie, meble, wystrój... 

W końcu zacząłbyś się myć.  xD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Pioter, tak ogólnie patrząc...to nie widać by większe majątki gromadzili kawalerowie na wsiach...

Tam gdzie zgodnie żyją rodziny, tam dopiero widać piękne gospodarstwa .

Taka prawda....reszta to...twoje ... spojrzenie tylko.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał(a):

W końcu zacząłbyś się myć.  xD

Po co?

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Pioter, tak ogólnie patrząc...to nie widać by większe majątki gromadzili kawalerowie na wsiach...

Tam gdzie zgodnie żyją rodziny, tam dopiero widać piękne gospodarstwa .

Taka prawda....reszta to...twoje ... spojrzenie tylko.

Czy ja wiem... Dawno to stary kawaler w okolicy to był przeważnie bogatszy... Chyba, że żony innym umierały szybko... 

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Pioter to ty nie wiesz że najlepsze są grube baby - zimą grzeją a latem dają cień. Pomyśl nad tym aspektem posiadania kobiety. Plus oczywiście darmowy parobek, ale to wiadomo.

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Import Holandia 

Fv, paragon

z demontażu ? tam się zwijają a u nas rozwijają bo sporo ogłoszeń konstrukcji stamtąd jest byle wziąć więcej niż oddając na złom

. W B-stoku Biedronka się zamknęła nie daleko skupu złomu . Jakby ktoś chciał materiał na obore itp to niech sie spieszy 

https://www.google.com/maps/@53.1286174,23.082349,3a,75y,203.54h,89.44t/data=!3m7!1e1!3m5!1sksKk6fZDlh_v-aAUKH1WIg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D0.5585128790747973%26panoid%3DksKk6fZDlh_v-aAUKH1WIg%26yaw%3D203.5353514833945!7i16384!8i8192?hl=pl-PL&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MTEwNC4xIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pioter to ty nie wiesz że najlepsze są grube baby - zimą grzeją a latem dają cień. Pomyśl nad tym aspektem posiadania kobiety. Plus oczywiście darmowy parobek, ale to wiadomo.

U mnie nie miałaby nawet prawa się koło mnie położyć... Tylko osobny pokój.

Teraz, Desperado napisał(a):

Myślisz że jakakolwiek kobita spała by z klejącym smrodem? ty siebie nie czujesz już, ale kobita zaraz by wyczuła że się kleisz i śmierdzisz.

A po co mi z jakąś spać?

• Confused 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Za dużo by jadła. Mało ekonomiczny wydatek . 🙃

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v