Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

pomyśl przez chwilę poza stereotypami - wprowadzą ci nakaz - będziesz miał limit, że tyle możesz na przykład mięsa kupić. Albo kupisz se worek Polifoski pod ziemniaki i warzywa - a po co ci to? Nie wolno ci sadzić warzyw tylko kupić musisz... Tak to będzie działać - nakazy, zakazy i pełna kontrola. Sprzedasz sobie jajka za "pieniądze" - a sprzedaje czyli ma kury to mu zakażemy... Nie rozumiesz tego? Myślałem, że myślisz choć trochę...

No głupie...

Ale Ty nie jesteś ponad to...

Należysz do tego systemu...

Nawet jak udajesz że nie...

Patrz ...kupiłeś nowe auto...

No i ono jest obwarowane...normami , certyfikatami...itd...

Niezależny możesz być....na jakieś wyspie bezludnej....

No chyba że pozbywając się wszelkich ...zdobyczy...obecnych czasów...

Należysz do systemu pełną gębą...i tyle...

Opublikowano
1 minutę temu, Buszmen11 napisał(a):

Hecht

To nie wiem

2 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Właśnie kończy się robić 😄

Eeee to wianek będzie

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

No ale powiedz mi po co wydawać 50 tysięcy zamiast 15 czy 20? 

A czy ja ci każe?

Ja teraz mam zamiar sporo dołożyć, by w sumie robić to samo...znaczy traktorem...

Liczę na to że będzie wygodniej, przyjemniej ...no i sprzedając też jest prawdopodobieństwo że to odzyskam....

Nikt cię nie namawia na dobry traktor, ani na ożenek...

Sam sobie wymyslasz przeszkody...nikt nie musi cię na nic namawiać.

No bo po co...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 2
Opublikowano
10 minut temu, Wpaw napisał(a):

No ponoć że wyjadają co lepsze wątrobę, no wiadomo jakby zostawić truchło na dłuższy czas to zjedzą wszystko

Zabija od przodu dusząc a potem zżera bebech i szynki. Mam gdzieś zdjęcia ale w starym telefonie.

Ładnych pare lat temu krowa była cala pogryziona ale to przez dzikie psy. One z kolei poszarpały na żywca cały tył krowy, na szczęście przeżyła. 

Opublikowano
15 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

@Wpaw jak wytrzyma chociażby z 50l mieszanki to nie będzie mi jej szkoda. Gwarancja jest do końca lutego, myślę że jak czasu starczy to sporo roboty jeszcze nią zrobię 

Ja miałem wcześniej partnera służył mi kilka lat

Opublikowano
31 minut temu, Kallina86 napisał(a):

No to pokaż, bo już widzę że chcesz się pochwalić :P 

Priv odblokuj, to ten przepis wyślę. 

Uuuuu😗 Tylko nie bądź zbyt namolna i okiełzaj ten zegar bo Karol ucieknie jak kiedyś danielursus🤣

Opublikowano
33 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Eeee to wianek będzie

Dobrze by było, ale nikt na to czasu nie ma. Rano do pracy. 

31 minut temu, Karol6130 napisał(a):

To I przepisu już nie trzeba wysyłać 

Musisz sama zrobić

Musisz, musisz... Musisz automatycznie działa tak, że nawet jak chcesz to już właśnie Ci się ode chciało ;) 

Opublikowano
11 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Dobrze by było, ale nikt na to czasu nie ma. Rano do pracy. 

Musisz, musisz... Musisz automatycznie działa tak, że nawet jak chcesz to już właśnie Ci się ode chciało ;) 

Nie pracowałaś nigdy na bani?🤔🤭

To może i ja się upomne, w październiku miałem urodziny🤗 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

A co ja mam powiedzieć, jak ja biedny jestem cały czas 

Ty nie biedny, tylko maruda straszna. Zmień podejście bo to niezdrowe jest.

Najlepszego.

Teraz, Qwazi napisał(a):

Nic nie mów...cukierki dawej😁

Zaraz napisze że go nie stać.🤣

• Thanks 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v