Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, Popier96 napisał(a):

Jak poliuretan to chemolan tylko i wyłącznie. Zależy do czego też, bo jedne szybko się spieniają i utwardzają, a niektóre kilka godzin jest żywy. 

Jak poliuretan to chemolan tylko i wyłącznie. Zależy do czego też, bo jedne szybko się spieniają i utwardzają, a niektóre kilka godzin jest żywy. 

No są różne, my to głównie do klejenia giętych używaliśmy , więc ten najdłuższy żeby było czas wszystkie warstwy posmarować, ustawić i ścisnąć, a na szybko to 10 

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Jakie kajaki... 

Ojciec pojechał trawy kosić, ja wrócę zaraz biere ferdka i też jadę na te kawałki co diabeł mówi dobranoc 🫣🫣 

Trzeba robić zapasy paszy, póki jest jakaś opłacalność, nie wiadomo co przyszły rok pokaże, a nie zanosi się na cuda.

Jak jest jakaś ozima odmiana ryżu, to teraz mógłbym posadzić...w sumie, to może by to nie był głupi pomysł tak się przebranżowić 🤔🤭

Opublikowano
3 godziny temu, Michał18 napisał(a):

Taką łatwiej znaleźć bo zegar biologiczny goni. Ale chyba masz rację co młodsza to młodsza 😋

Kurła postawi się jakieś 4 kąty to i mi pasuje się rozejrzeć... 

Deszczowo, laba. Może by co uwędził. 🤔. Kupić półtuszę, przerobić... 

Opublikowano
15 minut temu, Michał18 napisał(a):

@Popier96 spokojnie bez pośpiechu. Ja to jestem zdania jak zdajdzie się przypadkowo to będzie. A jak nie to nic na siłę.

Nie szukam na żadnych portalach ani do klubów nie jeżdżę więc szansę znikome 

jak z domu nie wyjdziesz to ci na podwórko nie wejdzie 

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, Michał18 napisał(a):

@Popier96 spokojnie bez pośpiechu. Ja to jestem zdania jak zdajdzie się przypadkowo to będzie. A jak nie to nic na siłę.

Jedź na jaką dyskotekę, sprzedaj barana weź kasę na pewno się jaka trafi 🤭

Opublikowano

@Uziu92 i jak tam ?

Opłaciło się wyprowadzać opryskiwacz?

Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

dzisiaj do 12 padało

A to musi wtedy do mnie przyszło...🤷

55 minut temu, Michał18 napisał(a):

A co się stało że przestałeś?

Za drogo, czy czemu?

Opublikowano
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...a mówiłem Wam że u mnie deszcz pada?

Tak od południa gdzieś..

...se pomyślałem że może to kogoś zainteresować ..🤭

Ja mam to zawsze szczęście jak muszę wyjść zawsze przestaje padać do momentu kiedy wrócę do domu. 

Jak umyje  okna to następnego dnia pada 🤣

Opublikowano
13 minut temu, bezbarwny napisał(a):

To u Was, w dyskotekach, barany skupują? 

Tak, kameruńskie 😁

Opublikowano

Ładnie się rozpogadza.

Można spokojnie siekać 

16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...a mówiłem Wam że u mnie deszcz pada?

Tak od południa gdzieś..

...se pomyślałem że może to kogoś zainteresować ..🤭

IMG_20251103_163403.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v