Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jprd...przez 10 rund bawić się z chłodnym i najbardziej precyzyjnym rywalem ze wszystkich, grając break za break, oddając rundy po prostych błędach a wygrywając setkami, po to, żeby jedenasty break zagrać w 5 minut na maksymalny wynik przy jednym podejściu...i to wszystko w mistrzostwach świata...to potrafi tylko prawdziwy mistrz💪💪💪...i ten szelmowski uśmieszek przez całe spotkanie😄...jakby nie Ronnie, to bym tego nie oglądał, bo by było nudne jak flaki z olejem🫣

Opublikowano
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ale jeszcze chyba nikomu nie zaszkodziła?🤭

Nie ma się co dziwić jak mleko płaci 😉

No co ty? Tak nie można

A co ma mleko do remontowania domu ponad czterdziestoletniego 🤔 trzeba było i już ...

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Z takim podejściem to dołączy do grona starych kawalerów.

Mojego znajomego ostatnio żona zostawiła.  Też w głowie miał tylko krowy i hektary. Kilka razy mowila żeby przystopował, jego ojciec to samo mu tłumaczył. W końcu zabrala dzieci i wyjechala. 

Teraz do krów i hektarów doszły alimenty.

Bardzo dobrze postąpiła .

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Jprd...przez 10 rund bawić się z chłodnym i najbardziej precyzyjnym rywalem ze wszystkich, grając break za break, oddając rundy po prostych błędach a wygrywając setkami, po to, żeby jedenasty break zagrać w 5 minut na maksymalny wynik przy jednym podejściu...i to wszystko w mistrzostwach świata...to potrafi tylko prawdziwy mistrz💪💪💪...i ten szelmowski uśmieszek przez całe spotkanie😄...jakby nie Ronnie, to bym tego nie oglądał, bo by było nudne jak flaki z olejem🫣

A tak po polsku 🤔:ph34r: ? Co oglądasz ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

A tak po polsku 🤔:ph34r: ? Co oglądasz ?

Snooker. Oglądam od paru lat, ale tylko pojedynki o'Sullivana. Chyba ze dwa mecze innych zawodników tylko widziałem przez te lata

Edytowane przez Qwazi
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

O czym Ty 🤔🤦

Opublikowano
49 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ale to masz jakiś specjalistów? 🤔🤭 Czy samemu? 

No jak sama... Ja nie taka zdolna. Kolega robi popołudniami, bo to tak wyszło na już i nie miał terminu tylko w między czasie. Zaczęło się od tego, że zepsuła się zmywarka. A później jakoś tak samo poszło. 

Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

A co do zajęcia to zawsze musi jakieś być, bo bez pracy ludzie wariują😁

To prawda. I głupie pomysły mają. 

Opublikowano
6 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja przed laty Higginsa oglądałem, ale strasznie długo się przymierzał i mi się znudziło

Opublikowano
2 minuty temu, Ajeto napisał(a):

Ja przed laty Higginsa oglądałem, ale strasznie długo się przymierzał i mi się znudziło

No właśnie O'Sullivan gra szybko, na dużym ryzyku, bawi się tym. Widziałem jego spotkanie z Higginsem, to Johnowi parę lat życia ono zabrało. A ten z tym swoim uśmieszkiem. Oczywiście wygrał

4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

O czym Ty 🤔🤦

No nie o krowach tym razem🤷😀

• Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Trzymała rękę na pulsie...jak to kobieta🤷

W takich chwilach przyzwoitka niepotrzebna

5 minut temu, Kallina86 napisał(a):

No jak sama... Ja nie taka zdolna. Kolega robi popołudniami, bo to tak wyszło na już i nie miał terminu tylko w między czasie. Zaczęło się od tego, że zepsuła się zmywarka. A później jakoś tak samo poszło. 

To prawda. I głupie pomysły mają. 

Duża kuchnia? Ja odkładam jak mogę w czasie tak mi się nie chce nic zmieniac

Opublikowano
21 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Daj spokoj. Ja to się jednak cieszę że im tak słabo idzie to się nie będą rozmnazac może. Dalszego sąsiada syn pisze do siostry mojej Pauliny. 🤦🤦🤦 18 lat chłopak a ogłady zero. Tylko o ciągnikach i bykach gada 🤣 

Powiedz mu że o krowach musi zacząć 

Odrazu się do niego wprowadzi

Opublikowano
8 minut temu, Kallina86 napisał(a):

To samej zmywarki się nie dało wymienić, trzeba było całą kuchnie wysadzić w kosmos ?

Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pracowałem kilka lat w 3 zmianówce. Nigdy więcej.

Coś tam propozycje były żeby magazyn przenieść też na 3 zmiany i zrobić czwartą brygadę albo do każdej dotychczasowej brygady po jednym przyjąć i robić dalej na dwie zmiany. Już kilku, w tym ja, powiedzieliśmy, że jakbyśmy mieli robić na 3 zmiany to dziękujemy ale wysiadamy. Niedziele, święta to mi pasują ale nocki absolutnie.

Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Ufff a już myślałem że furgusona 🤭😁

Chyba byś mi musiał dopłacić żebym pierdusona wziął.

22 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Daj spokoj. Ja to się jednak cieszę że im tak słabo idzie to się nie będą rozmnazac może. Dalszego sąsiada syn pisze do siostry mojej Pauliny. 🤦🤦🤦 18 lat chłopak a ogłady zero. Tylko o ciągnikach i bykach gada 🤣 

Wypisz wymaluj jak ja, tylko ja o bykach nie mówię. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v