Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witajcie. Co się dzieje w tym kraju to jaja jak berety. Ludzie dostali pierdolca na rabat na paliwo🤣 W środę o 5 była podwyżka na stacji ON z 5,89 na 6,04(15gr), w czwartek poszło o kolejne 5gr. Nie wiem jak dzisiaj cena ale niech będzie te 6,09. Promocja 20gr lub 35gr przy zakupach na stacji. I gdzie tu promocja? Ludzie w kolejkach stoją,a te kilka dni temu to mało kto tankował🤣

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tak.

Spory zakład

A ja czuję urlop w powietrzu

Szwagierki jadą na forszmak i mają szwagrów przywieść 🤫

Edytowane przez Baks00
  • Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, Baks00 napisał(a):

Spory zakład

Urlop trzymam na wiosnę, lato i parę dni na jesień. W zimie mi nie trzeba. W zimie to jeszcze na setki by mógł iść...

Opublikowano
Baks00 napisał:

6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tak.

Spory zakład

jesteś z lubelskiego bo tam robią forszmak ale to w takie swieto i dla szwagrow Forszmak? Kolega z Lublina mówi że ten Forszmak to wszystkie resztki z lodówki wrzucone do gara

Opublikowano
55 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Na popołudnie do roboty.

Słonecznie ale chłodno.

Pioter nie jesteś sam. Myślałem że wieczorem będę szedł ale jedna firma z pod Łęczycy awizacje na 18 zrobiła i po obiedzie cza ruszać. 

• Sad 1
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Pioter nie jesteś sam. Myślałem że wieczorem będę szedł ale jedna firma z pod Łęczycy awizacje na 18 zrobiła i po obiedzie cza ruszać. 

A o nas zapomnieliście, niektórzy mamy zwierzęta też pracujemy rano i wieczorem 🙋

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, wojtal24 napisał(a):

jesteś z lubelskiego bo tam robią forszmak ale to w takie swieto i dla szwagrow Forszmak? Kolega z Lublina mówi że ten Forszmak to wszystkie resztki z lodówki wrzucone do gara

Kiedyś tak było, że na drugi dzień wesela zbierało się resztki wędlin i robiło forszmak 

No taki spad jak i sałatka jarzynowa....

A co do Szwagrów -Oni i na chleb z masłem przyjadą....🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v