Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Przyszło mi zwrot akcyzy to na 2 tyg. Na jedzenie wystarczy. 

I mi dziś rano całe 275 zł 🤭 

Będę musiał oszczędnie jeść 🤷 

Ale Pan Tusk nie pozwoli żebym bardziej jeszcze schudł 

ONW wieczorem wpłynęło 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Wiem że o gustach i guscikach się nie rozmawia ale jednak zbyt pstrokato jak dla mnie. 

Jedno z drugiego powinno wypływać a ty jakosc bez pomysłu wszystko umiejscowili to co modne. 

Kobieto kochana tu był projekt mało tego ludzie zwariowani płytki na podłogę trzy razy odmieniali. Im się podoba, nieważne jaki wzór płytek ważna estetyka wykonania, a płytki to c*** mnie obchodzą jak sobie ludzie chcą mogę i w karo ułożyć na ścianie.

Chyba zrobiłaś byka 🤭 zamiast tu wpisałaś ty. A ja przeczytałem że tak jakby to była moja wina....😁

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Wpaw napisał(a):

Kobieto kochana tu był projekt mało tego ludzie zwariowani płytki na podłogę trzy razy odmieniali. Im się podoba, nieważne jaki wzór płytek ważna estetyka wykonania, 

Powiem tak wiem coś o wybieraniu płytek na podłogę 2 lata szukała idealnego graffitu. 

Zrobiłeś zdjęcie to stwierdziłam to co myślę. 

Nie denerwuj się bo o twojej pracy nic nie powiedziałam złego. 

Jak dobrze pamiętam fachowca się nie chwali przed końcem prac. To powinieneś wiedzieć  

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Powiem tak wiem coś o wybieraniu płytek na podłogę 2 lata szukała idealnego graffitu. 

Zrobiłeś zdjęcie to stwierdziłam to co myślę. 

Nie denerwuj się bo o twojej pracy nic nie powiedziałam złego nawet nie odważył abym się. 

Jak dobrze pamiętam fachowca się nie chwali przed końcem prac. To powinieneś wiedzieć  

Ja to jestem amator. Raczej się nie denerwuję, robota jest z polecenia nigdzie się człowiek nigdy nie ogłaszał ludziom się podoba. Jakbym tak chciał to roboty jest na 2-3 lata do przodu ale nie chcę nie mam już bardzo chęci do roboty. Wstać rano przed 5:30 obrządzać potem jechać do roboty przyjechać znowu obrządzać byczki trochę drobiu jest itp schodzi do nocy.

Wasze kobity też was o to pytają? 😁

https://youtube.com/shorts/b36LiAMcfkI?si=PIpK8arD-ZQWOt0P

Opublikowano
59 minut temu, Strongman napisał(a):

Siema @Uziu92 ma pytanie , Czy pompa próżniowa w beczkowozie ma w sobie hamulec lewych obrotów, że jak nabijesz ciśnienie nie będzie cofać wałka jak go wyłączysz ty kiedyś 3p podlewałeś On nie ma hamulca na wałku,bo jak traktor ma to on sam hamuje jak wyłączysz wom.

Nie ma. 

Opublikowano
25 minut temu, Wpaw napisał(a):

Ja to jestem amator. Raczej się nie denerwuję, robota jest z polecenia nigdzie się człowiek nigdy nie ogłaszał ludziom się podoba. Jakbym tak chciał to roboty jest na 2-3 lata do przodu ale nie chcę nie mam już bardzo chęci do roboty. Wstać rano przed 5:30 obrządzać potem jechać do roboty przyjechać znowu obrządzać byczki trochę drobiu jest itp schodzi do nocy.

To dobrze że masz odskocznię od codziennej roboty. 

Jeśli chodzi o serie Obecność to muszę przyznać że 2 i 3 część jest lepsza od 1 przynajmniej efekty specjalne są coraz to lepsze. 

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To dobrze że masz odskocznię od codziennej roboty. 

Jeśli chodzi o serie Obecność to muszę przyznać że 2 i 3 część jest lepsza od 1 przynajmniej efekty specjalne są coraz to lepsze. 

Oglądałaś? 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Miała być pogoda w poniedziałek i uja 

Miał być dzień oprysków

Się zastanawiam czy w niedziele nie jechać 

kurła karol był u mnie dzisiaj serwis weidemann 🤨 to nie som tanie rzeczy karol 

• Haha 6
Opublikowano
14 minut temu, Wpaw napisał(a):

Oglądałaś? 🤔

Oglądałam i całkiem fajne lubię paranormalne seriale i filmy na faktach dlatego to mnie zaciekawiło. I postanowiłam obejrzeć z ciekawości. Szkoda mi tylko chłopska z ostatniej części że stracił 5 lat w więzieniu za zabicie tego faceta. Ale całe szczescie że tylko tyle. W drugiej części najlepsze było to złamanie drzewa i chęć nabicia dziewczynki na nie i efekt tego starszego pana. 

Oglądałeś 30 srebrników lub  the ghost town terror?  

Opublikowano
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Kobieto kochana tu był projekt mało tego ludzie zwariowani płytki na podłogę trzy razy odmieniali. Im się podoba, nieważne jaki wzór płytek ważna estetyka wykonania, a płytki to c*** mnie obchodzą jak sobie ludzie chcą mogę i w karo ułożyć na ścianie.

Chyba zrobiłaś byka 🤭 zamiast tu wpisałaś ty. A ja przeczytałem że tak jakby to była moja wina....😁

Kolega kiedyś robił lazienke u jednego dziennikarza sportowego co ma dom niedaleko i pomieszkuje w okolicy. Wyszło ponad 30 tys kupe lat temu, przyjechala żona, powiedziała, że się nie podoba, to kazał ro***erdolić wszystko i robić według nowego projektu🤷‍♂️

• Confused 1
Opublikowano
13 minut temu, Strongman napisał(a):

Tak się pytam bo kiedyś tak pomyślałem że może co popsute że może jakaś zapadka powinna być ale widocznie tak musi być

Może w tych nowych coś jest już. 

Opublikowano
14 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Oglądałam i całkiem fajne lubię paranormalne seriale i filmy na faktach dlatego to mnie zaciekawiło. I postanowiłam obejrzeć z ciekawości. Szkoda mi tylko chłopska z ostatniej części że stracił 5 lat w więzieniu za zabicie tego faceta. Ale całe szczescie że tylko tyle. W drugiej części najlepsze było to złamanie drzewa i chęć nabicia dziewczynki na nie i efekt tego starszego pana. 

Oglądałeś 30 srebrników lub  the ghost town terror?  

Mówiłem że fajne a jak ja mówię to wiesz🤭 nie oglądałem.

Teraz wieczorem jak sobie jakiś film włączę to 10 minut i śpię 😁 także w zime może trochę będzie mniej roboty i człowiek będzie mniej zmęczony wtedy się coś obejrzy😁

15 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kolega kiedyś robił lazienke u jednego dziennikarza sportowego co ma dom niedaleko i pomieszkuje w okolicy. Wyszło ponad 30 tys kupe lat temu, przyjechala żona, powiedziała, że się nie podoba, to kazał ro***erdolić wszystko i robić według nowego projektu🤷‍♂️

Też tak nieraz było że komuś się płytki nie podobały na ścianie i trzeba było skuwać i dawać nowe. Tutaj teraz te zdjęcia to dawałem to fuga się nie podobała już po zafugowaniu chcieli żeby ją wydłubać, nie zgodziłem się i zostało.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v