Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

A mi Tusk jeszcze nic nie przelał. Chyba zacznę go młotkować jak Ryszard 😡

A ja tam ostatnio z pracy przelew dostał, jak wszyscy. Jakieś resztki rozdysponowywali. 

Kurła, a może by tak na wiosnę jarki posiać... Do ozimej się mi już siewnika drugi raz wydzierać nie chce. 

Oczywiście znów popadało.

Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Bo trza szybko płacić 🤷

Nieraz bywa że sprzedawcy po rodzinie do Marcina i się nie mogą zdecydować 

A czas to pieniądz 

Rozrzutnik załatwiony w 30 minut 

Dwa telefony

Cena i sprzęt na wczoraj 

Już stoi 

Ale tak jak mówisz, pieniądz na łapie a nie gdzieś w czyimś banku

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

26 minut temu, 6465 napisał(a):

Bo wszystko uschnęło. 

Almeria, Hiszpania

I co tam jest ciekawego? Skaly i piasek pare jakiś suchostojów. Pomieszkać tam dłużej to nic ciekawego. 

Polska to bardzo ładny kraj w porownaniu do tych śrudziemnomorskich. Mamy wszystko -góry, jęziora, lasy, morze, pełno zieleni.

Południe Francji to tak, tyle że za ciemno tam jest na ulicach.

powiem tak im więcej gdzieś tam podróżuje to też do takiego wniosku dochodzę że jednak Polska to piekny kraj

• Like 2
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Ło panie, widzę że coś tam się znasz😉 ale i tak moim zdaniem starsze filmy są lepsze jak nowe

Może jestem niemodny ale lubie Polskie stare filmy np z Maklakiewiczem  czy Himilsbachem np Wniebowzięci, Chleba naszego powszedniego albo Baza ludzi umarłych Siekierezada,Czy jest tu panna na wydaniu,  Milioner, 150 na godzine itp itd. Nie wiedziałem że jest tyle świetnych polskich filmów. Nawet takie propagandowe z PRLu -"Akcja Brutus".

Ogladałem ostatnio rosyjski serial - Burzowe Wrota

tu też siw muszę z Tobą zgodzić ale kiedyś była inna gra aktorska Ci aktorzy przygotowywali sie do ról były inne szkoły filmowe i teatralne a dziś Ci aktorzy celebryci nadrobi za nich sztuczna inteligencja i efekty komputerowe

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A ja tam ostatnio z pracy przelew dostał, jak wszyscy. 

Dziwne że za taką pracę płacą . Prawie 5 na miesiąc 🤦 co ty się tam napacujesz dee wozić na wózku 🤦

Opublikowano
2 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Dziwne że za taką pracę płacą . Prawie 5 na miesiąc 🤦 co ty się tam napacujesz dee wozić na wózku 🤦

Raz piszesz że na etacie to ludzie za mało zarabiają....

A jak mówi ile zarabia, to mówisz że to za dużo...

...może się zdecyduj...na coś...🤷

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ty jesteś taki głupi czy tylko udajesz?

Zgadzam się z tobą tym razem magazyn to nie jest praca tylko jeżdżeniem wózkiem. Jednak co niektórzy uważają że tylko to się robi. Wzięli by się do pracy sami i wtedy by zobaczyli co to znaczy praca a nie być na utrzymaniu rodziców 

Opublikowano
2 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Skończy się chyba nie długo ten dobrobyt z pracą i płacenie za nic 

Ty myślisz, że jako tępa dzida bez doświadczenia jakiegokolwiek byś miał łatwo? 

Teraz, Bezduszna napisał(a):

Zgadzam się z tobą tym razem magazyn to nie jest praca tylko jeżdżeniem wózkiem. Jednak co niektórzy uważają że tylko to się robi. Wzięli by się do pracy sami i wtedy by zobaczyli co to znaczy praca a nie być na utrzymaniu rodziców 

Ciebie nikt nie pytał... To znaczy on to ty więc jeden ciort.

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

słowo klucz "myśli" - myślenie nie jest jego najmocniejszą stroną

Przyszła na drugi oddział taka młoda dziewczyna, ledwo po kursie, doświadczenia żadnego, idzie jej to jak krew z nosa, to paleta wywalona, to gdzieś dobije, jeśli ktoś myśli, że to proste jak picie drinka to się myli. Jeden się do tego nadaje, inny nie, proste.

Teraz, jahooo napisał(a):

o uprawie ?

Tak, myślę wiosną posiać z jedno stajanie bo mi coś za szybko ubywa a ozimej nie chce mi się już siać. Wiosną mam do siania bobik, jęczmień to i pszenicę bym posiał.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ciebie nikt nie pytał... To znaczy on to ty więc jeden ciort.

Zapomniałam że ja nie mogę mieć własnego zdania. 

Tylko że zapomniałeś o jednej ważnej sprawie każdy ma prawo się wypowiadać nie zależnie od twojego widzi mi sie 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ty myślisz, że jako tępa dzida bez doświadczenia jakiegokolwiek byś miał łatwo? 

Niby bym nie umiał towaru przestawiać wózkiem albo na taśmie robić 🤪🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Przyszła na drugi oddział taka młoda dziewczyna, ledwo po kursie, doświadczenia żadnego, idzie jej to jak krew z nosa, to paleta wywalona, to gdzieś dobije, jeśli ktoś myśli, że to proste jak picie drinka to się myli. Jeden się do tego nadaje, inny nie, proste.

Tak, myślę wiosną posiać z jedno stajanie bo mi coś za szybko ubywa a ozimej nie chce mi się już siać. Wiosną mam do siania bobik, jęczmień to i pszenicę bym posiał.

Każdy musi się nauczyć. W tobie jest nadzieja abyś ja nauczył s nie tylko komentował że to źle robi tamto i tak dalej. 

Trzeba podać pomocną dłoń a nie tylko krytykować 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Michał18 napisał(a):

Niby bym nie umiał towaru przestawiać wózkiem albo na taśmie robić 🤪🤣

Przestawiać? A umiałbyś wjeżdżać na auta z paletą za którą płacą kilkanaście tysięcy? Nie sądzę bo jesteś na to za głupi panie kowalski...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v