Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To może obydwoje razem spróbujecie być. Wszystko w zasięgu waszej dłoni wystarczy trochę zachęty z twojej strony Karol i może coś tam się uda. 

Wtedy przestali byśmy być starzy

3 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Statystycznie udowodniono, że na każdą nieszczęśliwą starą pannę przypada jeden szczęśliwy stary kawaler –

A Ty jesteś szczęśliwa, to ilu kawalerów 

Opublikowano
11 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To może obydwoje razem spróbujecie być. Wszystko w zasięgu waszej dłoni wystarczy trochę zachęty z twojej strony Karol i może coś tam się uda. 

Nic z tego. Kalina nie chce się kolejny raz zrazić- jest inteligentna i zapobiega. Tak pisał Bogdan

Opublikowano
14 minut temu, Ajeto napisał(a):

Kwasi zaprosił cię Bogdan czy nie? Nie mam na myśli tej pierwotnej scysji tylko  obecną relację 

Po pierwsze nie wyciągam na publicznym o czym z kimś gadałem na PW...

Po drugie nie widzę możliwości odpowiedzi na Twoje pytanie, bo Ty nie odpowiadasz na moje...

Po trzecie jeśli chciałeś sprawdzić, czy Cię ignoruje to sprawdziłeś...nie ignoruje nikogo🤷...

• Like 2
Opublikowano
36 minut temu, dsbh napisał(a):

Dolicz jeszcze dobrych kilkadziesiąt PLN na remont tego ciągnika bo coś zawsze wyjdzie w praniu.

Niemniej jednak i tak lepsze wyjście niż jakiś chińczyk.

48 minut temu, Wpaw napisał(a):

To se sam dachu na stodole nie zmienisz? Ja pier**lę jak ja bym miał tak za wszystko płacić to bym chodził w dziurawych butach... 

Całą oborę z dachem postawiłem, chałupe wyremontowałem, wszystko sam nie powiem brat coś pomógł szwagier ale całym mózgiem tej operacji byłem ja nieskromnie się przyznając.🤭

A co ja sam narobię? A jak spadnę z tego dachu? Jak mam się babrać z jakimkolwiek remontem to wolałbym wcale nie robić. Ja jestem z tych co wolą zapłacić i patrzeć z rękami w kieszeniach.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Wtedy przestali byśmy być starzy

Jak to powiadają starość nie radość, młodość nie wieczność. 

Kto ci podam szklankę na starość🤔 

Nie całe życie człowiek jest młody. 

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Badania statystyczne robią chyba żonaci szowiniści, którzy zakładają że stara panna nie może być szczęśliwa, więc badania które odpowiadałoby na Twoje pytanie, nikt jeszcze nie przeprowadził xD 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A co ja sam narobię? A jak spadnę z tego dachu? Jak mam się babrać z jakimkolwiek remontem to wolałbym wcale nie robić. Ja jestem z tych co wolą zapłacić i patrzeć z rękami w kieszeniach.

W sumie może niepotrzebnie na ciebie naskoczyłem, jak nie robiłeś tego nigdy nie ma ci kto pomóc to ciężka sprawa. Łatwo dla kogoś kto coś tam w tym robił. 

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
2 minuty temu, Ajeto napisał(a):

Nic z tego. Kalina nie chce się kolejny raz zrazić- jest inteligentna i zapobiega. Tak pisał Bogdan

Po pierwsze tego kwiatu to pół światu 

Po drugie warto spróbować drugi raz 

Po trzecie nie można być całe życie samemu 

Po czwarte każdy ma gdzie tam  drugą połówkę na świecie a czy się spotkają to nikt nie wie ale jednym słowem nie wolno się poddawać. 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Za to lubię budowlankę, tylko takich klientów 

Opublikowano
2 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

Badania statystyczne robią chyba żonaci szowiniści, którzy zakładają że stara panna nie może być szczęśliwa, więc badania które odpowiadałoby na Twoje pytanie, nikt jeszcze nie przeprowadził xD 

Opublikowano
4 minuty temu, Kallina86 napisał(a):

No szukanie na siłę do niczego nie prowadzi, jak się ma znaleźć to się znajdzie 😉

Opublikowano
3 minuty temu, Ajeto napisał(a):

Kalina o ty chociaż czytasz moje komentarze, czy tylko nie odpisujesz?😋

Nie ma opcji żeby odpowiedziała na tak zadane pytanie 🤭

Psie żyto warto jeszcze siać ? Czy lepiej pszenicę ? 

Wsiewke lucerny na wiosnę by szło w to zrobić ? 🤔

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Wpaw napisał(a):

W sumie może niepotrzebnie na ciebie naskoczyłem, jak nie robiłeś tego nigdy nie ma ci kto pomóc to ciężka sprawa. Łatwo dla kogoś kto coś tam w tym robił. 

Dla mnie to czarna magia. Nigdy niczego nie budowałem. Odkąd sięgam pamięcią to też nic nie budowali bo wszystko już jakieś tam było. Nigdy nie pracowałem przy budowlance i nie mam zamiaru pracować. 

2 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

Za to lubię budowlankę, tylko takich klientów 

Nie znoszę jakiegokolwiek budowania, lania betonu, nie wspomnę o malowaniu w chałupie. Zresztą w chałupie to ja nic nie robię. Prędzej lubię jakieś dłubania w drewnie. Tu jeszcze ta przeróbka, jakaś wiata i koniec inwestycji bo już wszystko będzie... 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Teraz niektóre dziewczyny z wyboru są singielkami bo mało teraz mężczyzn co są coś warci .Nieraz patrzę idą ze sklepu a kobieta niesie zakupy 🤦 niektórzy są  ciężcy że trzeba cały czas się kłócić . To na co taki chłop 

Edytowane przez Michał18
Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Sieroto, 70 tysięcy to już czeka na dach w stodole i przeróbkę... Jak mam za takie g*wno tyle pieniędzy wydać to wolę za 20 kupić 40 letnią siuntkę...

Jest u was dużo ugorow 

Np żeby zarobić na usłudze mulczowania ? 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dla mnie to czarna magia. Nigdy niczego nie budowałem. Odkąd sięgam pamięcią to też nic nie budowali bo wszystko już jakieś tam było. Nigdy nie pracowałem przy budowlance i nie mam zamiaru pracować. 

Nie znoszę jakiegokolwiek budowania, lania betonu, nie wspomnę o malowaniu w chałupie. Zresztą w chałupie to ja nic nie robię. Prędzej lubię jakieś dłubania w drewnie. Tu jeszcze ta przeróbka, jakaś wiata i koniec inwestycji bo już wszystko będzie... 

To ty nic tam w chałupie nie malujesz jakieś tam zaprawki pod malowanie, czasami trzeba coś poprawić to nic ale tak nic żeby nic? 🤔 

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Nie ma opcji żeby odpowiedziała na tak zadane pytanie 🤭

Psie żyto warto jeszcze siać ? Czy lepiej pszenicę ? 

Wsiewke lucerny na wiosnę by szło w to zrobić ? 🤔

Jak pogoda pozwoli to w listopadzie będe próbował siać jedno i drugie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v