Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

W które strone to lezie?

Oooo....komunikat burzowy...

6 wyładowań w okolicy...

Teraz nie wiem

Leje, siedzę w stodole

Śwagier pisał że w miastkowie po kobitę do kościoła jeździł, bo tak padało

Poszło chyba na stoczek 

Opublikowano
1 minutę temu, simsones napisał(a):

Kurła , jakiś nowy typ zaczepu czy co 🤔 Nowy ciągnik kioti na placu a tu takie coś podczas dnia otwartego dealera 

IMG_20251026_104311.jpg

W byłej robocie w Lovolu takie coś było. Gięło się jak plastelina. Dziadostwo. Choćby mi dopłacili to bym takiego czegoś nie chciał... 

Opublikowano
2 minuty temu, simsones napisał(a):

Kurła , jakiś nowy typ zaczepu czy co 🤔 Nowy ciągnik kioti na placu a tu takie coś podczas dnia otwartego dealera 

IMG_20251026_104311.jpg

Może za dużo pasem w transporcie ścisneli

Pas był do 5t i ...😂

Opublikowano
38 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Tak bliżej coś tam pewnie się skrywa pod płaszczykiem skromnego gościa 

Bliżej na pewno zyskuję, jednakże miałem dać sobie spokój.

Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):
1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

ja nie rozmawiam z psami 🤣

jakbyś kiedyś został zatrzymany przez @Qwazi to byś już w kajdankach siedział w radiowozie 

Nieprawda Piotrek🤷...przede wszystkim ja już nikogo nie zatrzymam...

...a po drugie to... Bogdan, chyba dla mnie byś zrobił wyjątek od swojej zasady...chociaż na kilka słów i uścisk dłoni 🤔😉...jak już byśmy się spotkali🤷...

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

A mogłeś se wczoraj parasol kupić ...to nie i nie....🤷

A po mojemu najlepiej mieć kilka OP1 i już... U mnie jeden w piwnicy, żeby w razie potrzeby wyjścia na duży deszcz założyć, drugi w futerkuchni na drzwiach wisi jakby czasem deszcz zaskoczył...

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Mam ambiwalentny stosunek do tego...

...kim żeś jest, że wzywasz me imię...nadaremno...?🤔

Klon klona A kto inny by tak 🤣

Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Burza idzie od żelechowa 

Ale chyba na miastków stoczek tam pójdzie 

Przed chwilą błyskało 

32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

W byłej robocie w Lovolu takie coś było. Gięło się jak plastelina. Dziadostwo. Choćby mi dopłacili to bym takiego czegoś nie chciał... 

Nie stać cię 🤣

Opublikowano
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

W stadzie zawsze jest więcej samic jak samców przeważnie kilka na jednego samca, podobnie powinno być u ludzi 🤭😁

56 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jestem za...🙋

Widać że wam się marzą zapasy kobiet w błocie lub w galarecie🤣🫢

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, slavvek napisał(a):

Bliżej na pewno zyskuję, jednakże miałem dać sobie spokój.

Toć pan taki proszę pana.

Już po balu przecież sam pan powiedział że jak kobieta mówi nie to znaczy tak.

Widać że jednak miał pan dużo racji w tym. 

Proszę nie dać się  prosić i powiedzieć z jakiej krainy pan do nas przybył  

19 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie widzę przeciwwskazań...🤭

Ja widzę w tym same minusy żadnych plusów dla żadnej z stron🤣

Edytowane przez Bezduszna
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v