Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
59 minut temu, slawek74 napisał(a):

Dosiegi roku 🙋‍♂️

Do założyciela tematu 🙋‍♂️ na ile i jak luźne mogą być te ,,wąty,, 🤔🤭😉

A Ty się przejmujesz takimi pierdołami🤔🤭

Dzień dobry...bez mrozu, za to z wiatrem...

@gregor1284 Mieczysławie Gregorewiczu przyjmijcie życzenia z okazji świeta Waszego forumowego imienia😎

36 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dzień dobry drodzy ludziowie i ludźki..

🤭🙋

A sakramentalne...🤔😉

• Thanks 1
Opublikowano

Głowy bolą? Ja nawet grama alkoholu wczoraj nie tknął. Ciekawe czy ten 2025 będzie coś lepszy od ubiegłego. Jak nie będzie, to kaplica. Choć już zauważyłem że od czasu covidu każdy rok jest gorszy od poprzedniego. I to we wszystkich aspektach. 

Opublikowano

Witam wszystkich w nowym roku.

-2 wiatru brak 🌤️.

Podsumowując 2024 to dla mnie nie był zły... ale po2023 jeszcze mi trochę zejdzie aby się całkiem podnieść....

16 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale Wam powiem, że ładny ten nowy temat....

Taki nowy, mało używany...taki jeszcze się świeci...no taka nówka ...ach, och...🤩👍

To trzeba przyznać,że @Qwazi jak coś zapoda 👍👍👍

• Like 1
Opublikowano

Dzień dobry 🙋.                                    Wszystkiego najlepszego w nowym roku 🎉.                                     Zrobię teraz w skrócie podsumowanie roku u mnie :               Jeśli chodzi o inwestycje to nic nie zrobiłem w tamtym roku zarówno w domu jak i gospodarstwie nic nie kupiłem . Susza już któryś rok z rzędu zrobiła swoje. Trzeba było część pasz dokupić. Ale i w tym roku susza się zapowiada bo zimy i śniegu nie ma.                                       Co do hodowli to jestem zadowolony. Zdrowotność stada dużo lepsza jak w poprzednich latach . Wydajność może nie największa ale mi wystarcza.               A co do życia towarzyskiego to bez zmian i nie przewiduje by w tym roku coś się zmieniło w tym temacie.😦  Ale nie oszukujmy się w moim wieku to już jest większość kobiet przebrana . Ale i tak mi takie życie pasuje za dużo zmian , pieniędzy, dopasowywania się by mnie to wszystko kosztowało.

Opublikowano
4 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Dzień dobry 🙋.                                    Wszystkiego najlepszego w nowym roku 🎉.                                     Zrobię teraz w skrócie podsumowanie roku u mnie :               Jeśli chodzi o inwestycje to nic nie zrobiłem w tamtym roku zarówno w domu jak i gospodarstwie nic nie kupiłem . Susza już któryś rok z rzędu zrobiła swoje. Trzeba było część pasz dokupić. Ale i w tym roku susza się zapowiada bo zimy i śniegu nie ma.                                       Co do hodowli to jestem zadowolony. Zdrowotność stada dużo lepsza jak w poprzednich latach . Wydajność może nie największa ale mi wystarcza.               A co do życia towarzyskiego to bez zmian i nie przewiduje by w tym roku coś się zmieniło w tym temacie.😦  Ale nie oszukujmy się w moim wieku to już jest większość kobiet przebrana . Ale i tak mi takie życie pasuje za dużo zmian , pieniędzy, dopasowywania się by mnie to wszystko kosztowało.

Się nie pchaj w dzieciate. Trzeba nauczyć się żyć samemu. Tylko wtedy już napewno nikogo sobie nie znajdziesz. 

Opublikowano
2 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Miłość ,śmierć i sra... ,nie wiesz gdzie zastanie ,tak że rób coś w tym kierunku ,szczęściu trzeba pomagać .  No i niestety ciut się nagiąć 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, kizak napisał(a):

Miłość ,śmierć i sra... ,nie wiesz gdzie zastanie ,tak że rób coś w tym kierunku ,szczęściu trzeba pomagać .  No i niestety ciut się nagiąć 

Czasem szczęściem jest polubić swoje towarzystwo. Nieraz to 'szczescie' może doprowadzić do utraty włosów lub ich siwizny. 

Opublikowano

17357178229264102832614445019546.jpg.f334f310fa2627ba408bc66aa0469104.jpg

Teraz, PRIMO napisał(a):

Ubiegły rok był po ciulu i fest ale jedyny plus to willa plus bo udało mi się ocieplić mieszkanie tak więc do siego roku. 🍾🥂

Opublikowano
55 minut temu, Popier96 napisał(a):

Głowy bolą? Ja nawet grama alkoholu wczoraj nie tknął. Ciekawe czy ten 2025 będzie coś lepszy od ubiegłego. Jak nie będzie, to kaplica. Choć już zauważyłem że od czasu covidu każdy rok jest gorszy od poprzedniego. I to we wszystkich aspektach. 

Dla mnie 2024 był udany. No, mogłyby ziemniaki lepsze być i ogórki. Zdrowie dopisało. Na brak grosza nie narzekałem. Nic więcej nie trzeba.

Opublikowano
15 minut temu, Popier96 napisał(a):

Czasem szczęściem jest polubić swoje towarzystwo. Nieraz to 'szczescie' może doprowadzić do utraty włosów lub ich siwizny. 

To polubienie swego towarzystwa ,to czasem na odwrót wychodzi . Z kim najlepiej się pije ,z tym kogo bardzo się lubi ,no i co ? masz coś do siebie ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v