Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Te palety drewniane to dziadostwo. 

Te są ok

Mają klocki z drewna

Jak klocech wiórowy to jest tragedia 

Teraz, Bezduszna napisał(a):

Z ciekawości sprawdziłam jedynie 866 zł 

Screenshot_20251024-174423.Chrome.png

Screenshot_20251024-174443.Chrome.png

Radek ma lepsze

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chyba idioci sobie cenią meble z palet ... Przecież to nasączone jest chemią na robactwo wszelkiego rodzaju ...

Mężczyzna powinien wiedzieć jak zabezpieczyć takie meble przed takim robactwem 😛

Opublikowano
6 minut temu, jahooo napisał(a):

A co powiecie o tych, co sobie ogródki podkłądami kolejowymi drewnianymi wykłądają , bo to takie ekologiczne ?

Ja ostatnio na HGTVcm widziałam jak jeden chłopak robił z nich ogrodzenie nawet nieźle ono wyglądało. 

Teraz ekologia jest modna ja się nie dziwię że ludzie wybierają produkty którym można nadać drugie życie. 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Te są ok

Mają klocki z drewna

Jak klocech wiórowy to jest tragedia 

Radek ma lepsze

Miałem takich palet wziętych nowych kilkanascie i stawiałem sobie na to maszyny typu pryskacz i rozsiewacz czy inne rzeczy np mauzer, rok czasu i po paletach, jedna mi pękła i opryskiwacz mi się przewrócił na płot 

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chyba idioci sobie cenią meble z palet ... Przecież to nasączone jest chemią na robactwo wszelkiego rodzaju ...

Palety ? Przecież to najtańsze drewno na to idzie. Na jednorazówki tym bardziej. Kto by się bawił w impregnacje ? Poza tym meble nie są impregnowane ? Ile Ci postoi na dworze nie zabezpieczone ?

6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Z ciekawości sprawdziłam jedynie 866 zł 

Screenshot_20251024-174423.Chrome.png

Screenshot_20251024-174443.Chrome.png

Strasznie drogi ten Twój sklep.

6 minut temu, jahooo napisał(a):

A co powiecie o tych, co sobie ogródki podkłądami kolejowymi drewnianymi wykłądają , bo to takie ekologiczne ?

@jahooo to teraz wiadomo skąd ten palec taki :ph34r:.

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Pada 🌧️ od obiadu

Kurła nie było kiedy P0czytać

Niech idzie zima i 30 mrozu to się P0leży

Przecież do żniw skończyłeś roboty.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, s_z_k napisał(a):

Każdemu się zdarzyło chyba, a później jakie piękne odcienie fioletu mają ajajaj 🤣

Nawet piosenkę ktoś tym mim palcu napisał.... że paznokieć z palca zszedł 🤔🤭

Godzinę temu, jacus napisał(a):

Czwartek mam wolny.moze by i ja w Pendolino wsiadł 🤣🤣🤣

Eeee pszenicę u kuzyna trzeba zasiać.

A czy ja wiem??

Chyba nic

Już jedna poszła w długą🤣 nawet w nic poślubną nie okazałeś się mężczyzna

A przed ślubem coś w ogóle było??😭😭

Ciebie nawet w dzień robić się nie chce.

Pojedyncze przypadki..

Spokojna twoja ruda..jeszcze nie było żebym nie posiał..

Nawet i w listopadzie 3,5 ha się zrobi,

A wp***dol ino nie chciałbyś 🤔🤭 słownik zmienił ... miało być wpier.olino 🤭

Edytowane przez slawek74
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Ja ostatnio na HGTVcm widziałam jak jeden chłopak robił z nich ogrodzenie nawet nieźle ono wyglądało. 

Teraz ekologia jest modna ja się nie dziwię że ludzie wybierają produkty którym można nadać drugie życie. 

Co innego paleta a co innego podkład kolejowy który jest zabezpieczony na lata.

3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

A może jednak🤔...

Coś wiesz więcej ?

5 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Miałem takich palet wziętych nowych kilkanascie i stawiałem sobie na to maszyny typu pryskacz i rozsiewacz czy inne rzeczy np mauzer, rok czasu i po paletach, jedna mi pękła i opryskiwacz mi się przewrócił na płot 

Było brać europaletę. Droższa ale z grubszego materiału zrobiona albo samemu zrobić z calówki.

Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Mi po 3 latach kółko yebło 

Paleta była wzmocniona dołem i było ok

Teraz ma takie coś pod spodem

20251023_142125.jpg

Opublikowano

Ja nie widziałem żadnej krajowej palety czymkolwiek impregnowanej, idzie najtańsze drewno aby najniższy koszt. Impregnowane przyszły kiedyś do mojej firmy frachtem z USA - to i sklejka i palety były niezniszczalne, sklejka 25 lat na budzie dla psa - nawet jej nie drasnęło, tak samo paleta - połamała się, ale nie zgniła, nie wiem, czym to tam traktują, ale niezniszczalne

Opublikowano

I znowu pada..

36 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj to szkoda...

...ale jak byś co potrzebował....to śmiało.....

Poobrzadzam jadę spowrotem....kupa towaru cza porozkładać, to jak byś se coś przypomniał...to dzwoń...

To dobrze że choć na zapiekanki zarobisz.

Ruch w interesie musi być.

27 minut temu, jahooo napisał(a):

Dwa razy pod rząd w jednym tygodniu ten sam palec

IMG_20251024_172509.jpg

Snajperem nie zostaniesz 😂

Muszę jutro stara na paznokcie zawieść za to ona wieczorem mnie po plechach podrapie😂

Dziecko wiewiórki i końmi kiedyś sialem ..

A teraz pracuje na etat. A w tym miesiącu 184 godziny..

U nas po razie brona nie uprawisz.

Tylko lumpenproletariat wschodniopolski ma czas na wszystko .bo nawet pod sklepem nie stoi bo je zlikwidowali😂

Opublikowano
29 minut temu, jahooo napisał(a):

U nas pewien gość na legary podłogowe zastosował😁 smród w całej chałupie, na drugi rok zmieniał na zwykłe kantówki🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v