Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

To dalej nic nie udowodniłeś więc sprzedawaj dalej swoje bajki. 

Ja tam mówię o zdjęciach z lokaty  z godziną i data a także o wyciągi z konta a nie jakieś tam screenshoty bo to nic nie da ci 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

Dalej obrażasz a po mnie to spływa. 

Bogdan przyznaj się w końcu że jesteś człowiekiem a nie maszyną do zarabiania pieniędzy. 

Taka jest rzeczywistość tego nie ukryjesz

Było dzisiaj nie zaczynać tematu. 

Teraz sam nie umiesz się obronić a tylko jestem ja i ty a nie Pafnucy Ajeto czy dsbh. 

Wiec widać że nawet ze mną nie potrafisz wygrać. 

Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Przetrzasarka, zgrabiarka, nad owijarka się zastanawiam, ale sipma pewniejsza i tańsza. Metal fach mi chodzi po głowie bo opinie ma dobre, tylko że tego nie ma w okolicy u mnie żeby zobaczyć jak to wygląda w rzeczywistości. 

Sąsiad 10 rok tłucze zkp420 i z tego co wiem to w tym roku robił rolki bo się wytlukly. Żadnych pęknięć na ramię nic się nie dzieje. Przetrzasarke oglądałem, wygląda solidnie, tylko że ciężka, ale to nie problem 🫣 coś się zaradzi 🤷

Chyba mam, jutro się zglosze ;)

A daj spokój nie chce o tym opowiadać...

Opublikowano

46 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dzień.....do....bry...!🙋

Tom poczytał wczorajsze strony ,😔 . Kużwa ,tu każdy powinien podać swoją lokalizację by głupot nie pieprzyć ,bo  sąsiedzi by zaszczuli za nieprawdę ,no ale w końcu rodo ,a te przechwałki o kasie to jakieś marne . Przyjdą lufę przyłożą do głowy wnuczki ,oddasz ,   a co nie ? ,tak człek rozgląda się  ,pracuje ,a za 200 lat śladu po tym . Ile to pokoleń żyło na tej ziemi ,deptało te same miejsca co my ,. Kiedyś ,jak nie miałem ciągnika ,a za koniami łaziłem ,to mi przyszło na myśl ,że chyba nie ma m2 ziemi ,bym na nią nie postawił nogi przynajmniej kilka razy w roku ,a ile lat życia ,i ile pokoleń deptało ,gdyby ta ziemia mogła mówić . Teraz wsiadasz w ciągnik ,tniesz z5 ha ,i nawet nogi nie wystawisz przez te 4 godziny

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

mial 60 ha w doplatach ... rozumiesz to nierobie  ...ile u ciebie bylo pryszczu ...jestes ostatnia osoba ktora moze fikac z podatkiem 🤣

Wiedział że ludzie nie składają TP złożył za całą wieś panie najmądrzejszy 😁nie mało takich jest..

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No ale ja się nie przechwalam kasa..

Prawdę pisze...ja biedny żem...🤷

Trzeba wnieśc się ponad podziały i sprzeczać się o to kto jest najbiedniejszy a nie najbogatszy. Zawsze  @gregor1284 pretendował do największego dziada na Af a tu mu konkurencja wyrasta.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Trzeba wnieśc się ponad podziały i sprzeczać się o to kto jest najbiedniejszy a nie najbogatszy. Zawsze  @gregor1284 pretendował do największego dziada na Af a tu mu konkurencja wyrasta.

No ja staram się prawdę pisać.🤷

4 minuty temu, Belaruss820 napisał(a):

Dzień dobry, dzisiaj trzeba wykorzystać ładną pogodę i rozwieźć obornik. Potalerzować niektóre kawałki i będzie można orać na zimę.

A opryski?

19 minut temu, slawek74 napisał(a):

Wiedział że ludzie nie składają TP złożył za całą wieś panie najmądrzejszy 😁nie mało takich jest..

I niech tam ma...

Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No ale ja się nie przechwalam kasa..

Prawdę pisze...ja biedny żem...🤷

Wypowiedż przyjmę z przymrużeniem oka ,bo biedny to samotnik co nie ma rodziny ,do kogo gęby otworzyć  .  Biedny również to ten co nie może spojrzeć prosto w twarz temu gościowi w lustrze .  A Ty jesteś w to bogaty ,[ w doświadczenia też];) . A pieniądz ,Jak wiadomo ,pieniądz lubi ciszę ,inaczej to kłopoty . Pewnie to kiedyś będzie mi wytknięte bo ,,archiwiści czuwają''. .......  I miałem dokończyć zdanie ,ale ....... .

• Like 5
Opublikowano

O to to. A ja jadę dziś odwiedzić mojego serdecznego kolegę którego lata temu poznałem na tym forum. Przestał się udzielać odkąd tu bagno, wodorosty i metr mułu. 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja chyba dziś i jutro opryski...jak warunki pogodowe pozwolą...

W moich stronach te warunki jesienią ta rzadko kiedy podpasowują. Teraz mokro, że nie wjedziesz, później przychodzą mrozy i tak w większości zostaje wiosenne psikanie.

Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał(a):

O to to. A ja jadę dziś odwiedzić mojego serdecznego kolegę którego lata temu poznałem na tym forum. Przestał się udzielać odkąd tu bagno, wodorosty i metr mułu. 

Picasso z niego dobry,a i na Panoramixa by się nadał.🤤

Może i ja przy zimie się w wasze okręgi wybiorę 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

Siwka jakby nie widać

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T D i jego wyborców 

Bo tusk jakoś przeminie a P0tem wybiorą go Kurła sP0wrotem

#tusk musi odejść dla dobra P0lski 

Screenshot_20251021_101245_com.facebook.katana_edit_351750097880178.jpg

No jak On może być dobrym premierem Polski ,jak jego matka do 1936 roku ,po Polsku ani be ani me . Tylko niemiecki . Inaczej premier Izraela ,polskie korzenie a zobacz .

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, 6465 napisał(a):

No niestety teraz o byle co gównoburza się wytwarza cały czas przez tych samych użytkowników 😣😔

Opublikowano
10 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Przetrzasarka, zgrabiarka, nad owijarka się zastanawiam, ale sipma pewniejsza i tańsza. Metal fach mi chodzi po głowie bo opinie ma dobre, tylko że tego nie ma w okolicy u mnie żeby zobaczyć jak to wygląda w rzeczywistości. 

Sąsiad 10 rok tłucze zkp420 i z tego co wiem to w tym roku robił rolki bo się wytlukly. Żadnych pęknięć na ramię nic się nie dzieje. Przetrzasarke oglądałem, wygląda solidnie, tylko że ciężka, ale to nie problem 🫣 coś się zaradzi 🤷

Chyba mam, jutro się zglosze ;)

Zadzwoń do Osmej ,a póżniej wolniejszy jestem po południu ,chyba że maszyny masz już zaklepane .

Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja chyba dziś i jutro opryski...jak warunki pogodowe pozwolą...

Też zaraz ruszam lać ciecz , pryskaczem na kołach dziś owale wszystko, pomimo że pole na 3 gminach, biardzkim bym pryskał z 4 dni albo i lepiej 😭

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Też zaraz ruszam lać ciecz ,

Aby wiatru nie było....na jutro chyba mocniej ma wiać

11 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

W moich stronach te warunki jesienią ta rzadko kiedy podpasowują. Teraz mokro, że nie wjedziesz, później przychodzą mrozy i tak w większości zostaje wiosenne psikanie.

Mi się spodobały jesienne opryski..

• Like 1