Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Strongman Wiesiek, jeśli chodzi Ci o wężyki między kolektorem a kubkami udojowymi od podciśnienia, to nie powinny spadać...a jeśli siadają to prawdopodobnie są stare, sztywne i wielokrotnie były zdejmowane...trza wymienić 🤷...no chyba, że masz nieodpowiednia średnicę, to też trza założyć takie, które bada miały odpowiednią 

Nie miałem z tym nigdy problemu 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, Qwazi napisał(a):

Kurde gdzie jest Łorawiok🤔😱...sprawę mam, po nicku próbuję go zawołać, a tu brak kowalsky30, są jakieś trzy podobne ale tego nie ma😞

Qwazim poprostu Ajeto. .

Poco te podchody nie lepiej prosto z mostu i po sprawie 

Opublikowano
5 godzin temu, pedro2 napisał(a):

I tak raczej zrobię, zamówię tą iskrę 

Nie wiem jak liczy twój traktor obroty silnika ,bo jeśli z alternatora ,to ma być dedykowany pod niego ,są jakieś różnice ,nie wnikałem w to ,ale jeśli włożysz nie ten to wynik w pamięci będziesz mnożył przez dwa. Czyli będzie pokazywać 500 ,a faktycznie tysiąc .  

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A ten nowy , to nie on?

2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Qwazim poprostu Ajeto. .

Poco te podchody nie lepiej prosto z mostu i po sprawie 

Z oryginałem trza gadać, z tym tym podszywaczem nie gadam...nieuprzejmy jest...na pytania nie odpowiada...nie to co prawdziwy Łorawiok 🤷

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Qwazi napisał(a):

@Strongman Wiesiek, jeśli chodzi Ci o wężyki między kolektorem a kubkami udojowymi od podciśnienia, to nie powinny spadać...a jeśli siadają to prawdopodobnie są stare, sztywne i wielokrotnie były zdejmowane...trza wymienić 🤷...no chyba, że masz nieodpowiednia średnicę, to też trza założyć takie, które bada miały odpowiednią 

Nie miałem z tym nigdy problemu 

Standardowe 7x13,może być ze tłuszczu złapali lub się rozciągnęli i się zsuwają.Czasem mleczny się zsuwał ale teraz nie,widocznie te powietrzne do wymiany.

A używałeś kiedyś tego hinskiego zamiennika hp102

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Z oryginałem trza gadać, z tym tym podszywaczem nie gadam...nieuprzejmy jest...na pytania nie odpowiada...nie to co prawdziwy Łorawiok 🤷

Ja bym bardziej powiedziała że uniki robi.

Jednak to kwestia tego co kto myśli 

Opublikowano
24 minuty temu, Strongman napisał(a):

Standardowe 7x13,może być ze tłuszczu złapali lub się rozciągnęli i się zsuwają.Czasem mleczny się zsuwał ale teraz nie,widocznie te powietrzne do wymiany.

A używałeś kiedyś tego hinskiego zamiennika hp102

Nie. Mam dwa oryginały z logo Alfa

Sławek chyba te hp102 ma🤔

16 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ja bym bardziej powiedziała że uniki robi.

Jednak to kwestia tego co kto myśli 

W nosie go mam...daleko mu do oryginalnego Łorawioka 🤷

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, kizak napisał(a):

Nie wiem jak liczy twój traktor obroty silnika ,bo jeśli z alternatora ,to ma być dedykowany pod niego ,są jakieś różnice ,nie wnikałem w to ,ale jeśli włożysz nie ten to wynik w pamięci będziesz mnożył przez dwa. Czyli będzie pokazywać 500 ,a faktycznie tysiąc .  

A gdzie tam taka technologia 

Mój to jeszcze siekierą ciosany hitlerowski sprzęt na linkę 😉

Opublikowano
7 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

tak naprawde wyglada bezduszna   

w sumie to moze wygladac jak chce albo jak ja wymysla 😂

3 godziny temu, dsbh napisał(a):

Słowo klucz. Nie zbyt mocny. Z tego co szukałem to aby kupić coś dobrego, uniwersalnego i mocnego to te dwa koła trzeba mieć w kieszeni. Ten co mam do moich zastosowań wystarczy ale trochę więcej mocy by nie zaszkodziło. Chociaż bez detergentów też sobie radzi.

Co do promocji. Czy w promocjach jest towar z górnej półki oferowany, profesjonalny ?

To wywali i kupi następną. Teraz wszystko ma wytrzymać gwarancję a potem to loteria ? Czemu firmy oferują gwarancję przedłużoną tylko do 5 lat ?

Czyli te Parksajdy na przykład to złom ? Chciałem konkretną odpowiedź bo podobno pracujesz w dziale reklamacji. Odwrócę pytanie w takim razie. Co się najmniej reklamuje ? Jaka firma jest najmniej awaryjna ?

Ile osób tyle opinii. Kombajnów zbożowych na przykład raczej się nie myje a woda lubi różne zakamarki.

Ojciec kto jak kto ale ty z taką ogromną wiedzą na każdy temat i walić takie byki to już wstyd. Bota z bitem pomylić to śmiech na sali.

I teraz ktoś nieobeznany szuka programowania tych bitów 🤣.

a boty nie moga bitow robic ?? tych muzycznych oczywisice..

dziecko.slownik w telefonie .

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, dsbh napisał(a):

Z tego co szukałem to aby kupić coś dobrego, uniwersalnego i mocnego to te dwa koła trzeba mieć w kieszeni.

Podłączyłem mojego stihla pod wodę 60° to można powiedzieć że myje 2x wydajniej. 

RE163 plus mam 

Tymi marketowymi szkoda sobie głowy zawracać jeśli do mycia coś więcej niż auta raz na miesiąc.

Karchera tego taniego miałem, nie pamiętam modelu, bizona umył i się skończył 🤷

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Juz nawet próbowałem @lemik kowalsky🤷...i też ni ma...czyżby najbardziej charyzmatyczny user nas... opuścił 🤔😲😢

Było próbować Pat i Mat 🫣.

4 minuty temu, jacus napisał(a):

a boty nie moga bitow robic ?? tych muzycznych oczywisice..

dziecko.slownik w telefonie .

Ojciec, rozróżniaj beat od bita. DJ się znalazł 😁.

I wyłącz ten słownik bo sobie nim krzywdę zrobisz 🤫

3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Podłączyłem mojego stihla pod wodę 60° to można powiedzieć że myje 2x wydajniej. 

RE163 plus mam 

Tymi marketowymi szkoda sobie głowy zawracać jeśli do mycia coś więcej niż auta raz na miesiąc.

Wszystko zależy od tego jak często się używa dane narzędzie i do czego Jeżeli sporadycznie to nie ma sensu kupować profesjonalnego sprzętu według mnie a tego ta dyskusja dotyczy.

Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Dzięki już wiem że mam go nie kupować

Właśnie mi o to chodziło dzisiaj

Inaczej od was bym się nie dowiedziała 

Opublikowano
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Mnie bardziej chodziło o to że jeśli już płacisz 700 zł za firmę która może tylko ja nie znam ale jak dla mnie jest to firma krzak to już lepiej coś kupić co jest na rynku od kilku lat chociaż jak widzę "dla Tomasza jest nie dobrą firma ale to wiadomo że jemu to nie wiara".

Że cały dział jest łącznikiem działów kas,reklamacji,montaży to nie znaczy że wszystkie osoby przyjmują reklamacje. Są wydzielone osoby do tego. Ja od czasu do czasu przyjmę jakaś tam reklamacje jeśli koleżanki poszły na przerwę lub ich nie ma w danej chwili na stanowisku. 

Każde tak naprawdę urządzenie może trafić na reklamacje  Tylko tak jak zauważyłam że produkty własne w większej części trafiają na reklamacje czyli są gorsze wszyscy wiedzą nie trzeba tego tłumaczyć. 

Na pewno te firmy które są cenione na rynku będą mniej awaryjne. Nie wiem jak to bardziej wytłumaczyć bo znowu mnie bezmózgowiem nazwią więc wolę uważać na słowa 

Chodzi Ci ogólnie o firmy typu Dexter, Vertex, Practyl czy o Oleo Mac, Stalco ?

Cały dział  jest łącznikiem ale chyba widać co ludzie zwracają najczęściej lub z czym mają problemy ? Chyba że to tajemnica sklepowa i nie wolno jej ujawniać.

2 godziny temu, Elon napisał(a):

Jeszcze nie skończona. Naszej teraz nie kosimy. Dziś tata kosił na usłudze u swojego kolegi, 32% wilgotność. Lubelak w rękaw to mielił.  

Ten tata to widzę bardzo lubi kosić a syn nic ?

12 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Dzięki już wiem że mam go nie kupować

Właśnie mi o to chodziło dzisiaj

Inaczej od was bym się nie dowiedziała 

Tam przed chwilą go zachwalałaś. To jak to w końcu jest ?

13 minut temu, jacus napisał(a):

nie chwaliles sie ze cie nagrali ..

No nic się nie chwaliłeś karierą.

@jacus za granicą też próbowałeś swoich możliwości 🙆‍♂️ ?

Opublikowano
47 minut temu, jacus napisał(a):

nie chwaliles sie ze cie nagrali ..

Placuś ty jeszcze nie w Choroszczy? 🤗😁