Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Ludzie mają fantazje...

Mój znajomy mówi że u niego bogactwo i cywilizacja...a fotki ukazują nędzę i bide...

może nie chcesz wiedzieć, jak u niego było, zanim doszedł do "bogactwa i cywilizacji"

• Haha 3
Opublikowano
38 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale dodaj że rolniczy...albo że traktor...

O masz. Faktycznie zapomniałem. 

7 minut temu, Belaruss820 napisał(a):

Wkońcu zebrana,pierwsza suszarnia już zasypana. Jutro wybrać to i kolejna zasypać. Na zdjęciu widać dwie różne odmiany,tu gdzie więcej białej to można by poczekać jeszcze z tydzień,ale ile można czekać....to się wymiesza bo tylko 1,2ha było i to nie na całym polu. Plon przerósł oczekiwania, teraz czekać ile wyjdzie suchej. A teraz....jechać do pracy na zaprzyjaźnioną stację

IMG20251018130804.jpg

Ile to schnie ? Masz skup blisko ? 

6 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Co trzeba mieć w głowie żeby udawać kobietę na bądź co bądź publicznym forum ? A Ci co podjudzają to dajcie sobie spokój. Weekend jest, jak się komuś nudzi to niech sobie lepiej już piwko strzeli. 

Wstrzymaj się z osądami jeszcze trochę. 

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ludzie mają fantazje...

Mój znajomy mówi że u niego bogactwo i cywilizacja...a fotki ukazują nędzę i bide...

Patrz. Mój tak samo :ph34r:. Wychodzi na to że mamy takich samych znajomych. Świat jest rzeczywiście mały 😁.

Opublikowano
32 minuty temu, Uziu92 napisał(a):

Co trzeba mieć w głowie żeby udawać kobietę na bądź co bądź publicznym forum ? A Ci co podjudzają to dajcie sobie spokój. Weekend jest, jak się komuś nudzi to niech sobie lepiej już piwko strzeli. 

Na 18 idę jak podoję.

Opublikowano (edytowane)

Kto by nie wiedział to jutro będą liczyć wiernych w kościołach w całej Polsce A zapomniałem tez dodać ze będą tez liczyć ile do komunni przystępuje 

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-polsce/kontrole-w-gospodarstwach-sprawdzaja-co-rolnicy-maja-w-kabinach-2539907?fbclid=IwdGRjcANgoRxjbGNrA2Cg_2V4dG4DYWVtAjExAAEeWCNQ2eHoz3NxRVmovf9hLZXIsyWk_aXUbEHY7yKf7i3It_5fbqrxR2WLAgY_aem_8ETyG5wSPnDXx27aur6X3Q

🙈🙊🤦🙆

5 minut temu, Strongman napisał(a):

Kto by nie wiedział to jutro będą liczyć wiernych w kościołach w całej Polsce A zapomniałem tez dodać ze będą tez liczyć ile do komunni przystępuje 

Ja to będę ale taki Rysiek nie będzie i statystyka pójdzie w dół 😁😛

48 minut temu, Belaruss820 napisał(a):

Wkońcu zebrana,pierwsza suszarnia już zasypana. Jutro wybrać to i kolejna zasypać. Na zdjęciu widać dwie różne odmiany,tu gdzie więcej białej to można by poczekać jeszcze z tydzień,ale ile można czekać....to się wymiesza bo tylko 1,2ha było i to nie na całym polu. Plon przerósł oczekiwania, teraz czekać ile wyjdzie suchej. A teraz....jechać do pracy na zaprzyjaźnioną stację

IMG20251018130804.jpg

No to za rok będzie wysyp plantacji dyni

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

w tym dużym Ler na Połczyńskiej po tesco co otworzyli ?

Połczyńska dostaje cały czas szansę aby nie umarła śmiercią naturalną. Ciągle ten są jakieś problemy. Na szczęście nie puścili mnie tam chociaż na początku chciałam ten iść. Stwierdzili że wolą taką małpę i pyskola mieć u siebie 

Ostatnio dostali nowego dyrektora świetny handlowiec i ostry gościu. Świetnie z nim się pracowało u mnie na sklepie chociaż od razu się nie polubiliśmy ale później już można było konie z nim kraść.

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, marulekk napisał(a):

Myślę ze od 25% do 35% chodzi 

A z tymi radioodbiornikami to już od komuny ścigają to nie żadna nowość kiedyś to ludzie w szafach trzymali telewizory a też Ile razy już się za to brali i nigdy się nie Dobrali

Edytowane przez Strongman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Spadek ciągle, ale nadal kościoły puste nie są .

Niedługo będą puste bo chętnych na batmana coraz mniej ... Ludzie widzą zepsucie tej czarnej mafii ...

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v