Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Ojej 

Teraz już tak mało. 

Strach cię obleciał 🤔

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

A jak nie żyje?🤔

Coś nie dnieje dzisiaj....🤔

🤝🙋

Umarł. Odprawili w kościele modlitwę, położyli do trumny zakopali, wzięli co swoje i już po całym cyrku który na końcu na robił. 

Zapomnieli o nim całkowicie bo już nie było o czym mówić i kogo obgadywać na imprezach 

Opublikowano
11 godzin temu, konteno napisał(a):

bez jaj

śmieszy cię to ? tak jak inni masz lepiej niż ja ? to się ciesz 

wziąlem rano prysznic czyste ciuchy a od samego siedzenia w robocie cały spocony i wszystko boli 

jakbym nic nie robił to pewnie bym wyglądał równie dobrze jak wy po robocie, w myśl zasady 

1547647334_h7kgbb_600.jpg

Czy lepiej to nie wiem ale staram się czyste dłonie i buty zawsze mieć. Nic to nie kosztuje ale sam ze sobą lepiej się czuję

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Pytanie z innej beczki: Ile kosztuje u was wykastrowanie kota?

Nie lepiej go pilnować i nic nie wydawać ani stresu kotu nie fundować? 

15 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ile? Tyle to niech gnije pod chmurą, tak 50-60 to liczyłem. 

Szklanek z 10 jest, kubków z 5. A najchętniej używam metalowego garnuszka. Ceraty jeszcze ze starych czasów ze 3 na zapas, jedna to na parę lat.

15 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Cała szafka jest, jeszcze dziadkowe, z czasów jak robił z prądem.

14 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A co się może zepsuć? Wszystko jest w zapasie. Druga pralka, lodówka, kuchenki na strychu dwie... Się przełoży... 

Takie małe pytanka.

Jeśli ci się coś zepsuje wyrzucasz to? Czy chowasz aby było na części zamienne do urządzenia które w danej chwili używasz. 

2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Twój też czyta co tu piszesz 🤔 ?

Książkę piszesz🤔

Opublikowano

I popadało 

4 godziny temu, GRZES1545 napisał(a):

Siema Gregor🙋‍♂️ jak feniks z popiołów wróciłeś...jeszcze Sołtys i Sławek i będzie w miarę 👍 

Pytasz o jacusia a jeździ na wakacje laski podrywa o... ktos mu zdjecie piznął nawet 🤭 

Screenshot_20250604_141019_Facebook.jpg

Nie jeszcze, znowu dziś mrozek był. Wczoraj miałem od mszyc jęczmień pryskać ale zanim wróciłem z oprysk Ti już polało🌧 2 razy i odpuściłem.  

A gdzie masz foliowa czapeczkę??

Po szczepieniu ci się tak stało??

3 godziny temu, Strongman napisał(a):

Za darmo Gminy organizują takie akcje

To są skutki dezinformacji

Za darmo gdy powiedz że to bezpański kot

3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Samice - koty czy psy to już spora kasa. Za suke słyszałem 700zł.

Wycięcie jajek kotu to nie majątek ale tam gdzie robiłem brali 200, konkurencja 250, jak ci się zamkneli to u tych od  razu cena poszła na 300 za kota. W gabinecie oddalonym o 30 km 150 zł.

Za tyle to chyba jakiegoś bardzo dużego psa.

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Teraz już tak mało. 

Strach cię obleciał 🤔

Umarł. Odprawili w kościele modlitwę, położyli do trumny zakopali, wzięli co swoje i już po całym cyrku który na końcu na robił. 

Zapomnieli o nim całkowicie bo już nie było o czym mówić i kogo obgadywać na imprezach 

Nooo

Z tego strachu zaraz wracam do siebie na wieś 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Z tego strachu zaraz wracam do siebie na wieś 

To w końcu jak to jest mieszkasz w mieście czy na wsi?

Coś tu się nie zgadza.

Raz mówisz tak raz tak. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

A może paczke kondomów mu kupić żeby zakładał?

Widać po właścicielu że musiałby być mieć ich sporo w zapasie. 

A tak z ciekawości sam też byś się wykastrował jeśli by zaszła taka potrzeba. 

24 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Bo ja bezdomny jestem 

To co mam pisać 

To nic dziwnego że jesteś starym kawalerem szukającym panny na wydaniu z dobrym posągiem  lub rozwódki aby miała to co trzeba i jeszcze chciała utrzymać takiego gołodupca🤣🫢

12 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Te, gadać możesz normalnie? Na rejonie u was kobita mężowi języka kawałek odgryzla, poka no język

Az tyle gadał czy aż tyle wydawał i chciała mu dać nauczkę że lepiej z nią nie zadzierać 🤔

Czy po prostu aby nie miał szans aby jej odpyskować🤔

Jeśli mówimy o kawałku to dużym czy małym🤔

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No tak

Dziś mnie ubrała, później oglądaliśmy mieszkanie 

Może mi takie kupi

A, zapomniałem, jeszcze i mojej 88 letniej babci prezent kupiła 

25 minut temu, gregor1284 napisał(a):

Te, gadać możesz normalnie? Na rejonie u was kobita mężowi języka kawałek odgryzla, poka no język

I już się z nim nie przyliże

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
4 godziny temu, dsbh napisał(a):

Zadzwoń na pierwszy lepszy tartak zapytaj ile biorą z metra, było ok.1200 zł. Przelicz metry i będziesz wiedział ile za więźbę. Blacha podobnie.

To jaki sens w obejście ?

🙆‍♂️

Cześć gregor :).

Twój też czyta co tu piszesz 🤔 ?

Pominąłeś słowo klucz, które Elon przez przypadek powiedział ostatnio. "Tata kosi". Widocznie teraz tata zagonił go do roboty bo się nie udziela :P.

Czy ja wiem? Na odłożenie i na wydanie jest a dom, tak jak i rodzina, dla mnie nie ma wartości, to tylko legowisko i kuchnia.

Opublikowano
2 godziny temu, Elon napisał(a):

New holland Tc.

Pokaż

31 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Dobrze że tylko język a nie fiuta 🤭

Ojjj... zabolało od samego czytania 😱😲

40 minut temu, Karol6130 napisał(a):

No tak

Dziś mnie ubrała, później oglądaliśmy mieszkanie 

Może mi takie kupi

A, zapomniałem, jeszcze i mojej 88 letniej babci prezent kupiła 

Pogrywasz se...

...z Katarzyną😱😃

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v