Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tak jakby prawactwo nie miało... Wszyscy równo zryte banie mają. Jedni oszołomy homoseksualne, inne religijne.

To też. Tyle że nie spotkałem się z prawicą robiącą marsze z flagą CCCP i o to mi chodziło.

Opublikowano
7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

To też. Tyle że nie spotkałem się z prawicą robiącą marsze z flagą CCCP i o to mi chodziło.

Mnie to nie razi zbytnio, ba, mam nawet taką świeczkę, kupioną w Muzeum Terroru w Budapeszcie w 2013, stoi sobie na półce w pokoju, bardziej razi mnie promowanie homoseksualizmu (hetero również) i propagowanie religii przez ludzi, którzy mają z nią tyle wspólnego co ja z baletem albo kobietami. A w tych rzeczach obie strony są mistrzami.

20251008_075916.jpg

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Za to marsze z krzyżem ... Jakieś wielkie różańce noszą ... Po co ta demonstracja religii ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
31 minut temu, malaczarna napisał(a):

Co tak mało? Szwagrowa 26 urodziła. Wychowały się wszystkie tylko była zabawa z podsadzaniem do innych macior. Dobrze że zboże tanie.

7.10 szyby skrobalam. Miastowy auta mi nie schował do garażu na nocowanke

Bozia rączki dała 🤔🤭😁😁

28 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

0110 

U mnie chyba inny 🤔

Opublikowano
12 minut temu, malaczarna napisał(a):

@Krzysztof81 czy jest jakaś zbiórka dla tego tragicznie zmarłego chłopaka z GROMu?

Dla tego z Orzysza była, nie wiem czy jest dalej. On miał żone i dzieci. Dla tego z Suwałk była na wieniec założona przez kibiców Wigry Suwałki. Nie miał żony.

Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Mniej niż ty... 

W tym roku 20 lecie jak ostatnie wieprzki były... 

Mgła, zachmurzone... A tu pasowałoby żeby słońce wyszło i osuszyło, po trawę trzeba jechać ostatni raz w tym sezonie... Potem jeszcze trochę przy domu skosić i suchy prowiant.

Świętujesz 🤔🤭😁

Opublikowano
26 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Za to marsze z krzyżem ... Jakieś wielkie różańce noszą ... Po co ta demonstracja religii ??

Aby pokazać że dalej jesteśmy państwem chrześcijańskim🤣 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jakim ?? Jeszcze jedno pokolenie, około 25 lat i w Kościołach będzie pusto ...

Powstaną meczety i nie będą puste i modlitwa na rondzie i będziesz musiał stać czekać . Jak będziesz niepokorny to może g...a spaść . 

@tomasz0605 pomyśl będzie szariat i prawosławne będziesz rowami motor prowadzał .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Dobrze się czujesz 🤔🤦

Świetnie 

Powied mi w takim razie co zostało zrobione dla was a co miało być zrobione według was. 

Jak na razie ja widzę rozdawnictwo waszych zbiorów za DARMO rzucanie zbiorami pod ministerstwem rolnictwa lub pod sejmem a jeszcze latająca głowa ßwini jak dobrze pamiętam na pl. Zawiszy w Wawje. 

Co wam to samo takiego że w tej chwili stajecie się pośmiewiskiem dla wszystkich w około.Juz rolnicy z innych zakątków Europy świata więcej potrafią osiągnąć niż Polski rolnik.

Dalej miejcie klapki na oczy to wszystko będzie innych a wy zostaniecie zapomnieni 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Świetnie 

Powied mi w takim razie co zostało zrobione dla was a co miało być zrobione według was. 

Jak na razie ja widzę rozdawnictwo waszych zbiorów za DARMO rzucanie zbiorami pod ministerstwem rolnictwa lub pod sejmem a jeszcze latająca głowa ßwini jak dobrze pamiętam na pl. Zawiszy w Wawje. 

Co wam to samo takiego że w tej chwili stajecie się pośmiewiskiem dla wszystkich w około.Juz rolnicy z innych zaątkow Europy świata więcej potrafią osiągnąć niż Polski rolnik.

Dalej miejcie klapki na oczy to wszystko będzie innych a wy zostaniecie zapomnieni 

Jakoś nie widać 🤦🤪

Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Sam w to nie wierzysz. Kościół był, jest i będzie nic nie jest w stanie go pokonać. Jak byś czytał bądź chociaż liznął trochę teksty wiedział że Kościół nawet jeśli dostawał ciosy to i tak wstawał z kleczek i robił to co miał robić dalej. 

Opublikowano
14 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Procesje były i będą tak jak pogrzeby katolickie ... czy będzie pusto w kościele.... już coraz mniej ludzi chodzi,. moim zdaniem to niestety po części wina samego kleru...  po części też internetu i laicyzacji.....

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał(a):

Jakoś nie widać 🤦🤪

Wystarczt że słychać. 

Oczywiście kredyty 1% was ratują I dotacje które niedługo i tak zmaleją a ten kredyt to albo zniknie lub zostanie tak skonstruowany aby coraz mniej ludzi go brało lub on będzie was coraz to bardziej na dno sprowadzał niż w górę. 

Jednak to jest wasza sprawa nie moja. 

Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Jak byś czytał bądź chociaż liznął trochę teksty wiedział że Kościół nawet jeśli dostawał ciosy to i tak wstawał z kleczek i robił to co miał robić dalej. 

Teee ciosy, to se chyba fundował własną pięścią.🤣A że robił bezrefleksyjnie, co robił wcześniej, to raczej chluby nie przynosi.😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

już coraz mniej ludzi chodzi,. moim zdaniem to niestety po części wina samego kleru...  po części też internetu i laicyzacji.....

Na wsiach jeszcze jest trochę tych ludzi w Kościołach. Ale w miastach pusto ... A jak kler będzie dalej tak się bawił to ludzi będzie jeszcze ubywać.

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v