Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 5.10.2025 o 21:10, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja piszę o obrazie,

Zboczeńcu jeden 🤭

https://www.facebook.com/share/r/1M53sy1Gts/ zrób sobie takie coś 🤭😁

34 minuty temu, Strongman napisał(a):

Co miesiąc to samo zawsze tylne koło,przód podrzuci w tył się wbja,skrencają te plastiki na te wkrenty gubią i koło znajdzie 

20251007_095048.jpg

A może ktoś Cię nie lubi i pidstawia 🤔🙋‍♂️

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry. Ciepło i dżdżysto. W nocy popadało 

@Strongman Wiesiu wiem o co chodzi🤷

@Elon szacunek, Ty jesteś mega przedsiębiorczy gospodarz... usługi, suszenie, bydło, warzywa, handel bazarowy, transport i jeszcze miałeś czas, żeby z tatą do Niemiec po JD pojechać...Walencik może jedynie poczekać jak Ci siądzie kręgosłup lub padniesz na zawał...i długo czekał nie będzie raczej 🤔

Tata cały czas w pracy, nie miał czasu na wyjazd. Nie po jd jeździłem. Kierowca zachorował, towar trzeba było dostarczyć, a że chwila wolnego się znalazła, to pojechałem.

Walencika to ja prędzej czy później przejmę.  Jego gospodarstwo się już praktycznie rozpada. Konkubina go zaraz do cna wydoi z pieniędzy.  Nie praktyczny jest chłop, jak to lubelaki. 

Zamiast za włosy i do jaskini, to on wolny związek preferuje.  Zero szacunku do siebie.

• Haha 3
Opublikowano
24 minuty temu, Elon napisał(a):

Walencika to ja prędzej czy później przejmę.  Jego gospodarstwo się już praktycznie rozpada. Konkubina go zaraz do cna wydoi z pieniędzy.  Nie praktyczny jest chłop, jak to lubelaki. 

Ale ty pracowity...

Kiedy sypiasz,?

A skoro Walencika wydoi, to co przejmować?

Długi?

Oj żydek, nic myślenia...

Opublikowano
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Szyjemy i dalej metry, Kasa jest konkretna nie to co na gospodarce 🤭

IMG20251006184020.jpg

IMG20251006184027.jpg

Co ty chirurg betonu, ładny szef 😁👍

59 minut temu, Elon napisał(a):

Od urodzenia na Mazowszu.  

Ale widzę że ty większość czasu na lubelskich stronach przebywasz pewnie ci się tu podoba 😉

26 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale ty pracowity...

Kiedy sypiasz,?

A skoro Walencika wydoi, to co przejmować?

Długi?

Oj żydek, nic myślenia...

Chyba że on z tą konkubiną spółkę ma 🤔

• Confused 1
Opublikowano
8 minut temu, marulekk napisał(a):

Co ty chirurg betonu, ładny szef 😁👍

Szycie pęknięć i przenoszenie dylatacji aby płytki nie pękały

Opublikowano
2 minuty temu, Elon napisał(a):

Mieszkam na pograniczu. 

I mi się nie podoba. W lubelskim ludzie są zaściankowi.

Nie zaściankowi tylko poukładani z zasadami, wjedź w głąb lubelskiego bliżej wschodniej granicy tam do nas to zobaczysz jakie miłe towarzystwo

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Gdzie po 5.19 🤔 po 5.6 b0 właśnie zamówiłem 🤭😁

Na kiszonkę wykoś i po kłopocie 🙋‍♂️ dużo tego masz 🤔 🐄🐄🐄🐄 łaciate by nie zjadły 🤔

3ha na polu oddalonym 11km od siedliskowej działki 😒😒😒

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v