Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Michał18 napisał(a):

Ja tam wolę i mniejszą łyżką jeść. Zdrowie ma się tylko jedną 😣😔

Lecz teraz takie czasy chcąc utrzymać rodzinę i żyć na poziomie cza jepać

A kiedy nie trzeba było ? Trzeba albo robić albo kraść żeby coś mieć 🤷

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał(a):

Też wczoraj zapaliłem. I dziś to już chyba odpalę z podajnikiem. A niech mi rodzina nie marznie. 

U mnie dziś rano spadło do 20,1 stopnia, dopóki nie zejdzie do 19,5 to nawet nie myślę grzać. I tak nie siedzę w domu w krótkim rękawie. 

Opublikowano
14 godzin temu, Buszmen11 napisał(a):

Kupisz i po 6...

Pod stół każesz się jej schylać 🤔

Słyszałem że i za piątaka 

15 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

U mnie dziś rano spadło do 20,1 stopnia, dopóki nie zejdzie do 19,5 to nawet nie myślę grzać. I tak nie siedzę w domu w krótkim rękawie. 

Napisz że chytry jesteś 😂. Od środy pali się codziennie wieczorem. Fakt że przywiozłem w tamtym tygodniu z 300 palet do pocięcia 😜

Opublikowano
5 minut temu, PAN88 napisał(a):

Napisz że chytry jesteś 😂. Od środy pali się codziennie wieczorem. Fakt że przywiozłem w tamtym tygodniu z 300 palet do pocięcia 😜

A co ja będę pieniądze na grzanie wydawał jak wystarczy, że się grubiej ubiorę? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

20 stopni w domu to ja miałem w lipcu... 

Znam typa co zimą przez miasto śmiga w krótkim rękawie, bebzun to jednak chyba akumuluje ciepło...

Wczoraj zrobione 50 bel siana

Edytowane przez piotrp88
Opublikowano
1 minutę temu, piotrp88 napisał(a):

Znam typa co zimą przez miasto śmiga w krótkim rękawie, bebzun to jednak chyba akumuluje ciepło

Nie musi być bebzun, sąsiad ma problemy z tarczyca i gdy ja chodzę w długim rękawie to on w samej koszulce chodzi ;)

Opublikowano
4 godziny temu, Michał18 napisał(a):

Nie ma gorszych leni jak kierowcy .  Za nic nie robienie jeszcze płacą 🤣🤦

Jedź gdzieś dalej i pogadamy ;)

4 godziny temu, konteno napisał(a):

musisz z celnością dronów bardziej sie POstarać bo na Wiejską żaden jeszcze nie doleciał 

te wszystkie rurki na ścianach to nierdzewka czy ocynk? 

Część ocynk, część nierdzewka 

Opublikowano
32 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Polska-Włochy siatkówka 

To najgłupsze granie

Mnie nie P0dchodzi

Ręczna już może być

Dopiero pół tony nabełtane

Kurła ciężkie ostatnie 2 tyg

Chyba najbardziej narobione w tym roku 

Ale jeszcze dorobić pół tony 

P0 niedzieli P0siać 5.18 ha pszenicy i do żniw P0winno być na luzie już. 

• Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, Michał18 napisał(a):

Nie ma gorszych leni jak kierowcy .  Za nic nie robienie jeszcze płacą 🤣🤦

Próbowałeś tego fachu? Ile km najwięcej jednego dnia zrobiłeś? 50🤣🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v