Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Ale co?

a mały zysk?

Robić się nie chce?.

..czy co?

Nie ma pomagierów do tego. Sam to zaczynam nie wydalać już ze wszystkim, zrób w polu, u zwierzów, zabijaj, przebieraj i wszystko sam musisz zrobić. A zysk to swoją drogą. Mam do przejęcia sporo klientów na jajka - najmniej roboty a pieniądz po podliczeniu bardzo zbliżony a nawet lepszy.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie ma pomagierów do tego. Sam to zaczynam nie wydalać już ze wszystkim, zrób w polu, u zwierzów

Może zaczniesz rozumieć czemu ludzie na wsi ogrodów nie mają.... niektórzy...

....zmieniasz się Piotrze ...

• Like 1
Opublikowano

Może zaczniesz rozumieć czemu ludzie na wsi ogrodów nie mają.... niektórzy...

Dla siebie wszystko będę miał, ja dziadostwa w sklepie nie będę kupował... Warzywa, brojlery, kaczki... I dziwię się dalej tym co mają możliwość a nie chcą...

Opublikowano

Jeszcze zmieni może zdanie o kobietach. To już będzie całkowita przemiana. We dwoje jest zawsze lepiej i pomoże w tym wszystkim w czym on nie wyrabia 🤣

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Jeszcze zmieni może zdanie o kobietach. To już będzie całkowita przemiana. We dwoje jest zawsze lepiej i pomoże w tym wszystkim w czym on nie wyrabia 🤣

Kowalski, twoja głupota jest porażająca... I nie mów, że ty to nie on... Choćby używanie tych samych emotek... Za dużo tych podobieństw.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Jeszcze zmieni może zdanie o kobietach

No to pewno nie...

Przez ograniczenia....chyba woli nie...

...oooo, bliny na podwieczorek szefowa kuchni serwuje....chyba się skusze...🤭...

Opublikowano
21 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tu Bezmógi masz racje. Zapłaci klient jak to u polskich Januszy bywa. Przeciez mozna sprzedać mała wode za 6-8 zł kupioną w hurtowni za 1,5zł, albo litr kranówy za 10zł.

Kto był w Świętej Wodzie w Wasilkowie to wie na czym tam trzepią kasę

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kowalski, twoja głupota jest porażająca... I nie mów, że ty to nie on... Choćby używanie tych samych emotek... Za dużo tych podobieństw.

Myślisz że byki robi dla niepoznaki?...bo ja straciłem pewność że to jedno...

Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

U was to też z ciasta drożdżowego i smażone na patelni?

To racuchy...

Bliny są z kartofli tartych...mogę zapytać co tam dodane, że pyszne...

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Poco ci ja mam tłumaczyć wszystko i tak tego nie zrozumiesz. 

Za mało masz szarych komórek 🤣

4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to pewno nie...

Przez ograniczenia....chyba woli nie...

...oooo, bliny na podwieczorek szefowa kuchni serwuje....chyba się skusze...🤭...

On w własnej głupoty nie chce. Taka jest rzeczywistość. Uparł się i koniec. Później na starość będzie żałował że nikogo nie ma kto by mógł podać szklankę wody. Tym bardziej że odseparowuje się od rodziny 

26 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Perła miodowa dobra jest  polecam 👍

Jeśli opiszesz mi smak może się skuszę🤣

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tu Bezmógi masz racje. Zapłaci klient jak to u polskich Januszy bywa. Przeciez mozna sprzedać mała wode za 6-8 zł kupioną w hurtowni za 1,5zł, albo litr kranówy za 10zł.

Wątpie żeby to przeszło, chociaż tak jest w wielu krajch, chociażby we Francji.

Jakby jednak przepchneli to wprowadzą dodatkową opłatę jak we Włoszech, tzw coperto i tak wyjdą na swoje. Czytałem że już niektóre restauracje w PL już tak robią po cichaczu, doliczają kase za obsługe.

nie wiem czy w Polsce woda kranowa wszedzie bez przegotowania nadaje sie do picia  , w stolicy z  ,,Wisły '' 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nie zupełnie ..

...a było czytać co pisał...co ja będę...

To co dzisiaj to myślałam że o zwierzętach. 

Jeśli jednak o kobietach to już coś innego. 

Może w kościele go nawrócili 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Żeby docenić że jest do kogo i do czego wracać 🤷 

@6465 dobrze pisze ?

Bardzo dobrze. Do pustej chałupy to by można nie wracać, ale jak w tej chałupie czekają osoby które się kocha to się wraca kiedy tylko się da. 

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, jarecki napisał(a):

nie wiem czy w Polsce woda kranowa wszedzie bez przegotowania nadaje sie do picia  , w stolicy z  ,,Wisły '' 

Nadaje się. Ustawowo jest to wymagane. Inna sprawa, że smakuje jak gnojówka, ale zdatna do picia jest.

Jak jade w teścia strony do Namysłowa, to nie mogę pić tego czegoś co tam leci z kranu. Jakim cudem oni tam dobre piwo kiedyś robili? Może swoje studnie jakieś mieli, nie wiem.

Opublikowano
37 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

U was to też z ciasta drożdżowego i smażone na patelni?

🤦🤦🤦🤦 to placki z ziemniaków tartych...

37 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Myślisz że byki robi dla niepoznaki?...bo ja straciłem pewność że to jedno...

To racuchy...

Bliny są z kartofli tartych...mogę zapytać co tam dodane, że pyszne...

... jajko i cebulkę 🤗 ja lubię z cukrem i mleko do popicia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v