Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

ale sie obsrywasz dzisiaj ...moze bunt chcesz jaki organizować  🤣🤣🤣🤣

Ty się do tego najlepiej nadajesz. Poza tym jesteś wygadany szybko byś coś tam ugrał dla wszystkich 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zerknąłem. Bułgarskie a właściciel belgijsko- amerykańska spółka.

Tylko to akurat pewnie jakiś tani sikacz ... Jeszcze w plastiku, tylko badziew dla żuli leją w plastik ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, jacus napisał(a):

w jednym masz racje-tacy jak ty nie powinni sie rozmnazac 😂

stawy wody pelne- kurna debil ...jak maja byc puste jesli za uzywane... za niedlugo wode spuszcza 🤣

Jednak głupszego od ciebie to można ze świecą tu szukać, no poza łorawiokiem i jego klonami... Ale  najgorsze jest to, że tacy jak ty się rozmnożyli, choć może dzieci mądrzejsze od ułomnego i ociężałego na umyśle ojca?

9 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Doglebowki też ? Oj masz ty pojęcie jak Pjoter o kobietach 🤭

Nie mam pojęcia, próbowały zgadywać w robocie kobity, a jest ich też sporo, jak i w poprzedniej. 

Pada.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

próbowały zgadywać w robocie kobity, a jest ich też sporo, jak i w poprzedniej. 

Pada.

Zagadywać a nie zgadywać to są dwa różne słowa a zgadywać w tym przypadku nie pasuje 🤣🫢

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał(a):

zaorz il i go upraw tak zeby nie bylo bryl .

Nadal nie wiesz o czym pisze 🤷

21 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jednak głupszego od ciebie to można ze świecą tu szukać, no poza łorawiokiem i jego klonami... Ale  najgorsze jest to, że tacy jak ty się rozmnożyli, choć może dzieci mądrzejsze od ułomnego i ociężałego na umyśle ojca?

Nie mam pojęcia, próbowały zgadywać w robocie kobity, a jest ich też sporo, jak i w poprzedniej. 

Pada.

Czyli trafiłem z porównaniem 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No co?

...nie mogę nie wiedzieć?.

..są różne....chwyty marketingowe...

Możesz nie wiedzieć ja myślałam że Ruskie musiałam sama sprawdzić skąd te piwo pochodzi. 

O chwytach marketingowych to nawet nie zamierzam rozmawiać za dużo jest ich. Tym bardziej że każdy chwyt bez konsumenta by nie przetrwał. 

Opublikowano
33 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Całkiem ładnie i logicznie ...koledze odpowiedziałeś...

Najgorsze jest to, że mimo że zrozumie, będzie jak zwykle wszystko przekręcał...

Już chyba sam sobie biedak nie wierzy w te brednie które pisze .. echch...kiedyś myślałem że ono mądrzejsze..

5 minut temu, slawek74 napisał(a):

A tak z dobrego serca nic 🤔 tylko zboże chociaż przemłynkować i zaprawić....

Bierz...nie narzekaj...tylko ja z ofertą tu...🤷

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Za darmo to teraz nic nie ma🫢 

Nie 🤔🤔🤔🙄

7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

U mnie też nic nie posiane ;) Dopiero po niedzieli siał będę.

Sam siew to pryszcz ... oczyścić i zaprawić zboże trzeba jutro może młody orkę skończy i nawozy zaczniemy...🤔

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Nie 🤔🤔🤔🙄

Sam siew to pryszcz ... oczyścić i zaprawić zboże trzeba

Trochę jest kupionego juz zaprawionego, resztę się wyczyści i zaprawi w sobotę jak będzie wsparcie ;) 

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał(a):

Człowiek zmęczony a tu jeszcze nic nie posiane

Jak to nie? Dziś zakończone siewy ozimin. Do żniw spokój, jedynie kosmetyczne wyjazdy typu nawóz, oprysk. 

A propos oprysku. Jakiś baran wycofał metrybuzynę ze sprzedaży. W przyszłym roku żniwa pod znakiem miotły zbożowej....

Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał(a):

Człowiek zmęczony a tu jeszcze nic nie posiane 🙄 pomożecie 🙋‍♂️🙄🤔

Uważaj na ten patyk 🙋‍♂️ może to byś podpucha 🤭

Się nowy lokal otworzył...

No cza było spróbować...

W Radzyniu Pono popularne..

..24 złotych...z tym patyczkiem...

...jakaś odmiana ...od kartofli...🤭

18 minut temu, slawek74 napisał(a):

tylko zboże chociaż przemłynkować i zaprawić....

Żelazny nie ma tego w ofercie....🤭

18 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Za darmo to teraz nic nie ma🫢 

Woda ma być...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v