Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dziadostwo... Na piachury pewnie się nada... Ja mam konną zaklepaną, w któryś dzień trzeba jechać wydrzeć i odebrać. Swoje dwie porozkręcać i zostawić co się nadaje czyli lemiesze, duże zębatki na zapas a resztę, jak podrożeje, to na złom.

25mm za wczoraj, wrzesień 57mm.

Ile taka ?

W sumie to ile teraz biorą elewatorową od ha ? @12Pafnucy wiesz może ?

Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Dokładnie. A facet jak chce chociaż 165 żeby to miało ręce i nogi to wielkie alo

A jak będzie Twojego wzrostu i włoży szpilki, co wtedy ?

• Haha 1
Opublikowano

Pany jak sąsiad bije małe koty to jest na to paragraf?  Kocica bezpańska okocila się u mnie w stodole przeniosła kotki w inne miejsce i sąsiadka robi robotę ,,tylko nie wiadomo czy wszystkie ... 4 sztuki były 

Opublikowano
28 minut temu, slawek74 napisał(a):

Trzydziestkś to że 150zł/godzinę 🤔

Czyli jakiś metr ziemniaka. Trzeba będzie to podliczyć po wykopkach. 170 kg wsadzone. Ciekawe ile się ukopie.

7 minut temu, mf362 napisał(a):

Pany jak sąsiad bije małe koty to jest na to paragraf?  Kocica bezpańska okocila się u mnie w stodole przeniosła kotki w inne miejsce i sąsiadka robi robotę ,,tylko nie wiadomo czy wszystkie ... 4 sztuki były 

https://arslege.pl/odpowiedzialnosc-karna-za-zabijanie-usmiercanie-lub-dokonywanie-uboju-zwierzecia-z-naruszeniem-przepisow-ustawy-albo-znecanie-sie-nad-zwierzeciem/k663/a51078/

Opublikowano
22 minuty temu, mf362 napisał(a):

K...a za to Bicie kotów stanowi znęcanie się nad zwierzętami, za co grozi kara pozbawienia wolności do 3 lat, a w przypadku szczególnego okrucieństwa – od 3 miesięcy do 5 lat .

Kobietę chciano wepchnąć pod pociąg za to nic nie grozi niem akary .

• Like 1
Opublikowano
57 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Lemiesz prawie 200 zł, odkładania 530zl.

Ile to trzeba pszenicy sprzedać na kawałek metalu 🙆🙆😁

55 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie. 

Moja Anka bierze 200 na godzinę za kopanie i zbieranie...

A to zboczenica i fetyszka 😛

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v