Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, Andpol napisał(a):

Bernardyni to są i co kilka lat wymieniani są i już pora na wymianę może coś się zmieni oby nie na gorsze

Pomarzyć dobra rzecz. Wiadomo jedno że jak będzie zmiana to i tak nic się nie zmieni. Zostanie tak jak jest. 

Zresztą jak zawsze w kościele jeden drugiego powiela. Różni się tylko imię i może dojścia skąd ty wziąć większą kasę na swoje pomysły. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Andpol napisał(a):

Mów chłopie za siebie bo ja uważam za cioty facetów co kobiet nie mają albo ich sie boją?

Oj tam oj tam...trza mieć swoją... enklawę 🤭

Opublikowano
2 godziny temu, Kowalsky30 napisał(a):

Wiecie co? Facetowi to w ogóle kobieta nie jest do niczego potrzebna, czy to 159 cm, czy 175. Tym bardziej szacun jak takie 159cm potrafi poradzić sobie w życiu- usidlić faceta, czy znaleźć dobrą pracę mimo byciu na takiej -wydawałoby się- straconej pozycji

images (1).jpeg

• Haha 10
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, dsbh napisał(a):

A odwrotnie ? Osoby w związkach powinny ingerować w życie osób samotnych, takich jak na przykład @Chłoporobotnik ?

Myślałam że każdy się domyśli że odwrotnie też to działa. 

Widocznie się pomyliłam z tym. 

A co do Piotra to z nim nigdy nic nie wiadomo zarzeka się jak mało kto. Więc coś tam w trawie zapewnie piszczy 🤣

2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

images (1).jpeg

Dobrze że ktoś to napisał. I nie byłam to ja 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Pomarzyć dobra rzecz. Wiadomo jedno że jak będzie zmiana to i tak nic się nie zmieni. Zostanie tak jak jest. 

Zresztą jak zawsze w kościele jeden drugiego powiela. Różni się tylko imię i może dojścia skąd ty wziąć większą kasę na swoje pomysły. 

Tak nie do końca bo trafiają się wyjątki ale trzeba pamiętać też że wszystko dobre się kiedyś skończy. Co do parafii to są gorsze i lepsze czyli biedniejsze i zamożniejsze. I tu pytanie jak biskup przydziela do nich księży ?

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Myślałam że każdy się domyśli że odwrotnie też to działa. 

Widocznie się pomyliłam z tym. 

A skąd kto ma wiedzieć co autor posta ma na myśli ?

4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

A co do Piotra to z nim nigdy nic nie wiadomo zarzeka się jak mało kto. Więc coś tam w trawie zapewnie piszczy 🤣

To jest jego wybór, ponadto każdy tutaj pomija jedną sprawę. Ma ciężki charakter. Nie idzie na kompromis. Którego byś wybrała ? Jego czy Kowalskiego na przykład ?

• Haha 1
Opublikowano
42 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Usidlić faceta? W życiu nie latałam za facetem i nie mam zamiaru. 

jakbyś była 10 lat młodsza i miała lepsze warunki to myślisz że nie próbowałabyś się POłasić na kogoś lepszego w mieście?

Opublikowano
Godzinę temu, konteno napisał(a):

ja też mogę pierwsza lepszą fotkę z neta ściągnąć i wrzucić to myślisz że ktoś uwierzy?

A czemu nie ? Internet wszystko przyjmie. Jeden uwierzy, drugi nie. Nie ma to znaczenia. Tutaj czy innym, to można opowiadać co się chce, ilu tu na AF jest takich. Jeden taki maszyn ponabierano, miliony kredytów, komornik na karku, ojciec chciał się wychuśtać, a eksperta z rolnictwa i hodowli zgrywa. Drugi wszystkich krytykuje, biznesmena bogacza zgrywa a pierdolnik na podwórku, w maszynach i w głowie.

Nie ma co se głowy zawracac. Popisać jak nie ma co robić, czasami jakieś informacji o rolnictwie, maszynach zaciągnąć i tyle.

Opublikowano
14 minut temu, dsbh napisał(a):

Tak nie do końca bo trafiają się wyjątki ale trzeba pamiętać też że wszystko dobre się kiedyś skończy. Co do parafii to są gorsze i lepsze czyli biedniejsze i zamożniejsze. I tu pytanie jak biskup przydziela do nich księży ?

Skąd ja mam wiedzieć jak ich wybierają. 

Mnie to rybka kto jest w kościele księdzem lub proboszczem  jeśli oni nie wchodzą mi w drogę ja im też nie. 

Opublikowano
31 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Tylko krone nosi korone

W tym tygodniu miała opór, yebała 22-23h 

W tym tygodniu chyba dwa dni takie mają być 

Ale hektary lecą, lecą 

Woda z sieczki tyż🤭

jaka to ? 

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jeden taki maszyn ponabierano, miliony kredytów, komornik na karku, ojciec chciał się wychuśtać, a eksperta z rolnictwa i hodowli zgrywa. Drugi wszystkich krytykuje, biznesmena bogacza zgrywa a pierdolnik na podwórku, w maszynach i w głowie.

ten drugi to spod smoczej jamy a ten pierwszy który ?

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, dsbh napisał(a):

A skąd kto ma wiedzieć co autor posta ma na myśli ?

Jedno z drugiego wychodzi jeśli mówi się o jednym to w założeniu wychodzi że to działa w dwie strony. 

Dobra wiadomo że mężczyzną nie raz trzeba wszystko na kawę i ławę wyłożyć aby zrozumieli 🤣

49 minut temu, dsbh napisał(a):

To jest jego wybór, ponadto każdy tutaj pomija jedną sprawę. Ma ciężki charakter. Nie idzie na kompromis. Którego byś wybrała ? Jego czy Kowalskiego na przykład ?

To jest internet każdy może być każdym inni zgrywają takich drudzy takich. Do końca nigdy nie wiadomo kto jest kim. 

Żadnego.

Jeden gorszy od drugiego 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, konteno napisał(a):

jaka to ? 

ten drugi to spod smoczej jamy a ten pierwszy który ?

A czy to ważne 🤷‍♂️

.. zapomniałem dodać - z Bobkiem się pokłócić🤣🤣🤣

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano

Ale leje....deszcz...

9 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

A czemu nie ? Internet wszystko przyjmie. Jeden uwierzy, drugi nie. Nie ma to znaczenia. Tutaj czy innym, to można opowiadać co się chce, ilu tu na AF jest takich. Jeden taki maszyn ponabierano, miliony kredytów, komornik na karku, ojciec chciał się wychuśtać, a eksperta z rolnictwa i hodowli zgrywa. Drugi wszystkich krytykuje, biznesmena bogacza zgrywa a pierdolnik na podwórku, w maszynach i w głowie.

Nie ma co se głowy zawracac. Popisać jak nie ma co robić, czasami jakieś informacji o rolnictwie, maszynach zaciągnąć i tyle.

Ech te fantasty...

Opublikowano
31 minut temu, konteno napisał(a):

jakbyś była 10 lat młodsza i miała lepsze warunki to myślisz że nie próbowałabyś się POłasić na kogoś lepszego w mieście?

Po co mi się bawić z innym facetem? Tego 20 lat wychowuje starczy mi na całe życie. Do miasta mogę iść w każdej chwili. Zwierzaki sprzedam i pa pa

• Like 1
Opublikowano
59 minut temu, dsbh napisał(a):

Co pytasz Kowalskiego... On nie odpowie... 

A o sobie pisałem wielokrotnie, nie będę znów pisał. 

Opublikowano

Co mam powiedzieć... Takiego kolegi jak Zbyszek jeszcze nie miałem. Moim marzeniem jest aby zabrał mnie kiedyś na motór, objąłbym go mocno wpół i pojechalibyśmy przed siebie. Tylko my dwaj i wiatr

Dobranoc Zbyszku

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Strongman napisał(a):

Dla krów 

Owies to dla koni 🙋‍♂️ lepiej pełnoporcjowej kupić ... albo innego zboża od 10 lat owsa nie sieję a może dłużej i krowom nie daję...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v