Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

A to cysterna?

6 minut temu, jahooo napisał(a):

ja tam nic nie słyszałem, a leciał pewnie niedaleko, skoro w tę stronę

Nade mną poszedł bardziej na południe po linii Wisły,  a gdzie później to nie wiem. 

Jak wiecie jak i gdzie sprawdzić to około 0³⁵ był nad miejscowościami Lipsko - józefów n/Wisłą

Opublikowano
Godzinę temu, Desperado napisał(a):

Widzisz, taktowny to ja jestem nadal, o ile ktoś na taki takt zasługuje   :) Kalina myślę że aż tak nie sfiksowała, chociaż różne wypadki po ludziach chodzą.  :P

Jak widzisz cały czas ma tutaj konto. W polityce się nie udzielała i nie jest ekspertem od wszystkiego. czyli źle trafiłeś z typowaniem.

Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Chciałabym aby tak było wiesz mi. Nikt za mnie nic nie zrobi. Znajdę chwilę czasu to coś przeczytam i napisze. Proste czy jeszcze czegoś nie rozumiesz. 

To ilu masz kolegów w pracy ? Co byśmy się zrozumieli. Nie chodzi mi o takich co z nimi sypiasz tylko z takimi z kim rozmawiasz o wszystkim.A ile osób nienawidzisz w pracy a musisz z nimi pracować ? Kierowniczkę pomińmy :ph34r:.

58 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Tu akurat nie ja, na tej akcji ja jeździłem 610DT 

Jest gdzieś film, gdzie widać jak takim zestawem się zwraca i robi poprzeczniaki ? Bo każdy jak wrzuca to proste pole i keja do przodu.

Opublikowano
43 minuty temu, tomek222 napisał(a):

Nic nie zamotałem może źle ubrałem w słowa, ten pierwszy dron w miejscowości Majdan-Sielec chłop znalazł wczoraj gdzieś o 17:00, a mi się rozchodzi o dzisiejszego który leciał w kierunku Zamościa około godziny 1:00 

A chwilowo w tym czasie prawie w całej wschodnio południowej części Polski zamknięto przestrzeni powietrzną dla samolotów pasażerskich i tak się zastanawiam czy zestrzelili czy samo spadło o ile wleciało bo na razie jest cisza medialna.

0e2cdcef9bb8c2641547e4f68fc020275bed315c595fe686534bac4015aaac05.jpg

6c8218b205091b64c5648c2a02b0304c1822e130b7023d7075d34b45bde772ad.png

a93e074d7708635e18c927e99c3271748c22129fba9abfe385a21f464f6ad1a1.png

To trzecie zdjęcie to moja miejscowość białopole siedzieliśmy z żoną do 2 w nocy na tarasie bo ciepło było i faktycznie coś latało ale i cały wieczór jakieś śmigłowce naginały nad granicą z banderowcami 

Opublikowano
24 minuty temu, Agrest napisał(a):

A to cysterna?

Nade mną poszedł bardziej na południe po linii Wisły,  a gdzie później to nie wiem. 

Jak wiecie jak i gdzie sprawdzić to około 0³⁵ był nad miejscowościami Lipsko - józefów n/Wisłą

Tak cysterna najpierw tankowali się koło Bydgoszczy a później koło Lublina. Pierwsze info że dron leci w kierunku Zamościa pojawiły się gdzieś po północy 

Screeny z cyterną z godzin 2:50, 3:20

IMG_20250907_134453.jpg

IMG_20250907_134434.jpg

4bdca86a13b0886e4305b3360992d84dee6b5a1943de44ca600133f91e37d067.png

Opublikowano
12 minut temu, dsbh napisał(a):

Jak widzisz cały czas ma tutaj konto. W polityce się nie udzielała i nie jest ekspertem od wszystkiego. czyli źle trafiłeś z typowaniem.

To ilu masz kolegów w pracy ? Co byśmy się zrozumieli. Nie chodzi mi o takich co z nimi sypiasz tylko z takimi z kim rozmawiasz o wszystkim.A ile osób nienawidzisz w pracy a musisz z nimi pracować ? Kierowniczkę pomińmy :ph34r:.

Jest gdzieś film, gdzie widać jak takim zestawem się zwraca i robi poprzeczniaki ? Bo każdy jak wrzuca to proste pole i keja do przodu.

Wpisz na yt versatile KAGRO na którymś gdzieś napewno znajdziesz. Przy poprzeczniaku 24m bez zatrzymywania się zawroce na raz w przejazd obok

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Mi nie chodzi o Moskwę, Tusk powinien płacić w końcu on odpowiada za bezpieczeństwo 

A nie prezydent jako zwierzchnik sił zbrojnych 🤔

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

A nie prezydent jako zwierzchnik sił zbrojnych 🤔

Nie 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co to za straty, 10a kukurydzy, bez przesady ...

Dla ciebie może tak , a jak ktoś ma np 0,5 ha to będzie 20 % areału 

2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Kosiniak z Kamyszem walizkę przywożą 🤭😁

Ciekawe czy będzie tak wesoło jak przy pieprzy w Twój chlew ze szkiletorami 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale kwotowo to nadal będzie niewiele ...

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Przypieprzylo wtedy w Przewodowie to PiS naobiecywał a potem dali grosze ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
6 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Marcin się nakręca, chyba dawno gola nie strzelił 🤭

• Haha 7
  • Confused 1
Opublikowano
18 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja nikogo praktycznie nie lubię.

A siebie lubisz?

Siema pochmurno i zimno jakoś 😱🤔 ojciec dzwonił to 6 mm w deszczomierzu jest. Ruszać na poprawiny 

14 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Uśmiechnięta Polska chyba nie zostawia rolników bez pomocy 

Nie nauczyłeś się że kto nie rzadzi to przejmuje się ludźmi przed wyborami żeby jeszcze 4 lata przy korycie?

Ile Ty masz lat 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie 

Chlew to u ciebie 😛

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v