Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, dsbh napisał(a):

Odpuszczam temat bo coś mogę za dużo powiedzieć i będzie afera.

Ja wolę aby życie przeleciało obok mnie a samemu z niewielkim nakładem wysiłku, bez nerwów... 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A widzisz..

U nas młodsi..

Wczoraj miód dostałem od...no po 40 tce gość..

To młody? Też się znajdzie paru takich koło 50 ale to nawet nie 1/3.

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Ja wolę aby życie przeleciało obok mnie a samemu z niewielkim nakładem wysiłku, bez nerwów... 

Toż Ty w centrum uwagi tu ciągle....nie obok...🤷

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To młody? Też się znajdzie paru takich koło 50 ale to nawet nie 1/3.

No mniej niż 60...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Dziwiłem?

U nas też są...

Może trochę mniej niż dawniej, bo wielu do sklepu za często chodziło....kiedyś.

Ci co teraz, to bardziej ogarnięci...

Ale nie znam żadnego który by nie chciał kobiety mieć...🤔

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Dziwiłem?

U nas też są...

Co co teraz bardziej ogarnięci...

A ja znam... Naprzeciw mnie mieszka... Gość mocno schorowany od dziecka ale pracuje na etacie i jakoś tam funkcjonuje. Do zeszłego roku jeszcze miał niedołężną matkę w domu. Jakoś ma lekko po 50. Prócz niego jeszcze 4 innych na mojej ulicy jest. Oczywiście mowa o takich 50+.

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dziwiłem?

U nas też są...

Ci co teraz, to bardziej ogarnięci...

Teraz już nie chodzą 🤔

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

A co to znaczy to szczęście? 

Ja to bym był względnie szczęśliwy jakbym tak nie musiał do roboty chodzić... Tak żeby pieniądz pewny był jak z etatu co miesiąc i przez cały dzień robić tylko to co się lubi na tym co się robi. Czyli nierealne nigdy do spełnienia. 

każdy by tak chciał ale niestety życie to nie jest bajka

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Na szczęście nie ja...

W wyższym miejscu ja...

Ale czasy na oko mojego szkolnictwa.

Do tej pory tam mają problem wiosna z drogą...

Taka trochę zapomniana miejscowość na uboczu.

u nas na odwrot .choc tez nad rzeka . w czasie powodzi woda ich zalewa .

chca im most zrobic a oni protestuja..

Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Mąż kazał pić mam być łatwiejsza we współżyciu po %

ale zrobilas go w konia-nomen omen- i kupilas siki weroniki..

Godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Mcz a gdybym się ja tak wystroił jak Kwasi to miałbym szanse na te 165cm? Bo ja zawsze t-shirt dżinsy i dresy nawet nie mam garniaka w szafie

kup se lniana koszule i bedziesz gosc .

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał(a):

200 to tak nie za wiele ,mogła by jeszcze pożyć  .. Koryto wymienić to całą ,,sypać'' ,w dzień nie da rady,a jak nowe z gównolitu ,tooooo 

Na rotacyjna w moich warunkach to wcale nie mało. Większość tego to dziurawe poligony a nie łąki. Dziś chyba z 5 razy na bezpieczniku się rozłożyła, aż jeden raz było już za późno 🫣

Opublikowano
Godzinę temu, jacor73 napisał(a):

nie zawsze pieniądze są wyznacznikiem szczęścia 

bez kasy wielu rzeczy materialnych i celów rodzinnych /społecznych/demograficznych się nie osiągnie

Godzinę temu, witejus napisał(a):

A za kilka lat zrąbane kręgosłupy, stawy. Wiem coś o tym.

wystarczy do szkoły za ciężki plecak nosić , do łba niewiele weszło ale wyszło garbem

Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Dostałam taka mate z kolcami mam leżeć nawet dwie godziny na tym. 

czy przypadkiem z góry jakoś Pani nie trzeba do tej maty rytmicznie dociskać żeby to zadziałało🤔

a propo Kowalskiego to podobno zapisał się do forumowego 

SZON-PATROL-SZON-LOVER-Naklejka-na-samoc

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dsbh napisał(a):

Skoro odpowiedzialna praca to może wypadało by się na niej skupić aby nie narobić byków, które ktoś potem musi poprawiać.

Odstaw to świństwo. Lepiej soku się napić jak tej chemii.

Czyli jednak wzrost nie ma znaczenia :ph34r:.

Solorz też sprzedawał kasety na straganach, tylko ilu takich jest ?

Czyli wszędzie tak samo. U nas obiecują i na obietnicach się kończy.

Jednak jeśli robi się 95%, rzeczy automatycznie to nie ma w czym się pomylić. A nawet jeśli się zdarzy to i tak nikt za mnie mojego błędu nie naprawi prócz mnie. Zauważ że to tylko jest 5% więc jest bardzo mały procent aby to się zdarzyło. W większości naprawiam czyjeś błędy.  Nie powiedziałabym aby to była odpowiedzialna praca ale to jest już nie mnie oceniać praca jak praca. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

W większości naprawiam czujeść błędy.  

A wypadałoby najpierw swoje naprawić, a potem czujeść.   :P

Edytowane przez Desperado
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v