Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Qwazi napisał(a):

No nie. Jest pewna możliwość, ale to nie jest to

Oj Piotrze. A jak w ciapku, dajmy na to, padnie akumulator, a Ty będziesz potrzebował opryskać już 🤷

To są dwie opcje - przekładam akumulator lub po prostu zapinam siuntkę - do opuszczania to żaden problem a podnieść w górę to i te parę sekund "na sucho" opryskiwacz wytrzyma. Później i tak wałek cały czas chodzi bo się miesza.

2 godziny temu, mf362 napisał(a):

Zetorkow jest starych od grona z biegami przy kierownicy. Pytanie jak z częściami do nich . Bo jednak są jakieś różnice w skrzyni moście zwolnicach. Między c360 Zetorem 7211 a tymi starszymi . Itp itd 

52xx, czy 72xx to mają tak astronomiczne ceny, że szkoda mówić... 

51 minut temu, kizak napisał(a):

Od tego panie jest kobitka co by ,,pociągła''  [to do Piotra];)

"Kobitki" nie było, nie ma i nie będzie.

Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To są dwie opcje - przekładam akumulator lub po prostu zapinam siuntkę - do opuszczania to żaden problem a podnieść w górę to i te parę sekund "na sucho" opryskiwacz wytrzyma. Później i tak wałek cały czas chodzi bo się miesza.

A jak wracałem z pola dłużej niż pół godziny to ściągałem pół wałka 

Opublikowano
27 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

"Kobitki" nie było, nie ma i nie będzie.

To był z mojej strony durny żarcik ;).  A czy nie będzie ? ,to życie okaże . Być może znajdzie się kiedyś taka co Twoje wymogi spełni ,taka co życie dało jej w kośc . Kiedyś dziadek mówił  ,,we dwóch to i lepiej kaszę studzić''.     Puki co ,wiesz na czym stoisz ,i masz swoje pasje ,a że coś tam dziabniesz to  ,,Polak nie kaktus ,pić musi'' .;) A i na świat popatrz z przymrużeniem oka ,łatwiej ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Ja wam powiem, że dziewczyna jak nie ma co najmniej tych 165 cm to nie nadrobi urodą ani elokwencją

,,Intelygencją ''to Ty nie grzeszysz 😔

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, kizak napisał(a):

,,Intelygencją ''to Ty nie grzeszysz 😔

Wzrostem nadrabia....😆🤭

4 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Pafnucy ile ma pani Halinka z żelaznego w Kocku? 

Nie znam żadnej Halinki...🤷

Opublikowano

Kurde chciałem się jechać w pole ale się mi przypomniało że wet od domu do domu ma jeździć i psy szczepić. Mus poczekać i i szczepić te czworonogi. 

Opublikowano

Jeśli mowa o kobietach. Co byście powiedzieli o niewieście która co dopiero przekroczyła próg pracy i już rozdaje telefon prywatny  pracownikom płci przeciwnej mając męża i dwójkę dzieci. 

Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie znam żadnej Halinki...🤷

🤷

Teraz "nie znam" ale jak żeś niejednego buta zgubił skacząc przez miedze biegnąc do niej to już zapomniałeś

• Haha 2
Opublikowano
18 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli mowa o kobietach. Co byście powiedzieli o niewieście która co dopiero przekroczyła próg pracy i już rozdaje telefon prywatny  pracownikom płci przeciwnej mając męża i dwójkę dzieci. 

gowno nas to obchodzi tak sam jak i ciebie ...zajmij sie swoim nedznym zyciem 🤪

Opublikowano

Dzień dobry...ciepło, słonecznie, w pogodzie burze...

41 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Ja wam powiem, że dziewczyna jak nie ma co najmniej tych 165 cm to nie nadrobi urodą ani elokwencją

Ty masz jakiś uraz czy co 🤔...atakujesz kobiety, co jest słabe i czyni Cię cieniasem. Do tego jeszcze robisz to ordynarnie, co to cieniastwo jeszcze pogłębia. Nie ma znaczenia jaki kto ma wzrost. Uroda i elokwencja też od niego nie zależą. A poza tym, to ktoś może być mało urodziwy i nie błyszczeć intelektualnie, a będzie sympatycznym człowiekiem. I na odwrót ktoś może być piękny i bić rekordy inteligencji, a będzie zwykłym bucem. I na takiego teraz wychodzisz. A już zupełnie wogóle to uroda jest kwestią względną. Wszystko zależy co się komu podoba. A co do wzrostu, to tak jak Kaziu wcześniej pisał...małe jest milutkie. Co nie znaczy, że duże też nie może takiej być 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

35 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry...ciepło, słonecznie, w pogodzie burze...

Ty masz jakiś uraz czy co 🤔...atakujesz kobiety, co jest słabe i czyni Cię cieniasem. Do tego jeszcze robisz to ordynarnie, co to cieniastwo jeszcze pogłębia. Nie ma znaczenia jaki kto ma wzrost. Uroda i elokwencja też od niego nie zależą. A poza tym, to ktoś może być mało urodziwy i nie błyszczeć intelektualnie, a będzie sympatycznym człowiekiem. I na odwrót ktoś może być piękny i bić rekordy inteligencji, a będzie zwykłym bucem. I na takiego teraz wychodzisz. A już zupełnie wogóle to uroda jest kwestią względną. Wszystko zależy co się komu podoba. A co do wzrostu, to tak jak Kaziu wcześniej pisał...małe jest milutkie. Co nie znaczy, że duże też nie może takiej być 

Kwasi to i tak to nic nie da. To już taki typ człowieka jak sobie coś do głowy wbije zrobi wszystko aby na jego wyszło. 

Nie warto zwracać na coś takiego uwagi. Nie zauważyłeś ze się uspakaja na kilka godzin a później odwrawca kota ogonem i znowu zaczyna tylko już od drugiej strony. Podnosisz sam sobie tylko ciśnienie. Lepiej olać i powiedzieć chłopie rób sobie co chcesz to tylko o tobie świadczy o nikim innym. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
Bezduszna napisał:

zazdrościsz jej 🤔🤭

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, slawek74 napisał(a):

zazdrościsz

Czym ty dzisiaj dostałeś deską czy młotkiem 🤔 

42 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

Dalej brak tego czegoś. Starzejesz się czy co

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
21 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Kwasi to i tak to nic nie da. To już taki typ człowieka jak sobie coś do głowy wbije zrobi wszystko aby na jego wyszło. 

Nie warto zwracać na coś takiego uwagi. Nie zauważyłeś ze się uspakaja na kilka godzin a później odwrawca kota ogonem i znowu zaczyna tylko już od drugiej strony. Podnosisz sam sobie tylko ciśnienie. Lepiej olać i powiedzieć chłopie rób sobie co chcesz to tylko o tobie świadczy o nikim innym. 

Ja sobie ciśnienia nie podnoszę Łorawioka tekstami. A jak uznam, że należy się odnieść, do czegoś co nabazgrolił, to się odnoszę. Kiedy nie widzę takiej potrzeby to milczę 🤷. Dostrzegam jego metody...

Opublikowano
Bezduszna napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał(a):

zazdrościsz

Czym ty dzisiaj dostałeś deską czy młotkiem 🤔 

42 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

Dalej brak tego czegoś. Starzejesz się czy co

ogonem 🤪🤣🤣🤣🤣 4 porody odebrałem...

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja sobie ciśnienia nie podnoszę Łorawioka tekstami. A jak uznam, że należy się odnieść, do czegoś co nabazgrolił, to się odnoszę. Kiedy nie widzę takiej potrzeby to milczę 🤷. Dostrzegam jego metody...

Wiem że jest ciężko nie reagować. Sama wielokrotnie to zrobiłam ale lepiej po prostu nic nie mówić nawet jeśli baaaardzo świeżbi język. Cisza jest lepsza bronią niż zwracanie uwagi komuś kto na to zasługuje. Nawet kiedy reakcja jest potrzebna to odwracamy się plecami i tylko się przyglądamy jak atakująca osoba sama wpada w swoje sidła które zastawił.