Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to co by się zebrało na górze...

Skoro ma gdzie, to se ucieka w dół.

Wymiana korka na krótko efekt daje ...

Wystarczy wymyć Stary ..

W nowym nic innego nie ma....niż w starym czystym...

Bym się samym czyszczeniem korka zamęczył...poszło kolanko, korek czysty ciągle i spokój. Filtr to takie ustrojstwo, że oczyszcza czynnik w strumieniu przepływającym, jak nie ma przepływu tylko sam dopływ musi się szybko zapchać 🤷...w c330 o tym konstruktorzy musieli zapomnieć chyba🤔

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Znaczy co?

Jak Jacuś...talerzówką wszystko?🤔

Siuntka jakaś powinna się pojawić. Są perspektywy gospodarzenia jak się zdrowie nie posypie. Na razie w przyszłym roku przygotowanie pomieszczenia, później jakieś graty. 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Bym się samym czyszczeniem korka zamęczył...poszło kolanko, korek czysty ciągle i spokój. Filtr to takie ustrojstwo, że oczyszcza czynnik w strumieniu przepływającym, jak nie ma przepływu tylko sam dopływ musi się szybko zapchać 🤷...w c330 o tym konstruktorzy musieli zapomnieć chyba🤔

No ja rozumiem..pochwalam takie rozwiązanie 

Tłumacze tylko że nowy korek się na nic nie zda....no na krótko...

Tyle że w wypadku Piotra ...no to na ...dłużej ..

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Siuntka jakaś powinna się pojawić. Są perspektywy gospodarzenia jak się zdrowie nie posypie. Na razie w przyszłym roku przygotowanie pomieszczenia, później jakieś graty. 

Skoro potrzebujesz...

Jednak przerost formy nad treścią....

Zrobić po 10 mtg...to tak głupsze niż te wyjazdy.....żart...🤭

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Powrót traktora Świętuje

Zabiłeś wołu na powitanie?

Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Coś trza robić. 

Racja...jakieś cele trzeba mieć...

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Coś trza

Tak dodam..

Ja na Twoim miejscu szukał by czegoś bardziej komfortowego...

Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja na Twoim miejscu szukał by czegoś bardziej komfortowego...

Mi nie trzeba komfortu. Najwyżej dach nad głową. Zetor nie wchodzi w grę, chyba, że stary, z biegami przy kierownicy. Żaden zachód. Wschód też, bo wszystko mocniejsze niż 50km. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wschód też, bo wszystko mocniejsze niż 50km. 

Są i mniejsze.

U Ciebie nie mial by prawa się zepsuć.

60tka nie oferuje nic...

Tania, i mocy więcej niż 30.

No ale Twój wybór, twoje pieniądze...

Do pięt nie urasta zetorowi..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
59 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie uważam takich ludzi. Dla mnie to marnacja pieniędzy. 

Założyłem zegar ciśnienia oleju z osiemdziesiątki, po odpaleniu na zimnym pokazuje ponad 5, na ciepłym spada na 4 - 3,5. Źle czy nieźle? 

A pewne że ten zegar dobrze i dokładnie wskazuje 🤔😁 u mnie na max wskazówka idzie 🤪 nie pamiętam na ile to...

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tania, i mocy więcej niż 30.

Tylko tego wymagam, nic więcej. 

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

A pewne że ten zegar dobrze i dokładnie wskazuje 🤔😁 u mnie na max wskazówka idzie 🤪 nie pamiętam na ile to...

Pytał się ciebie ktoś o coś?

• Haha 2
Opublikowano
23 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Jeszcze o takich cudach nie myślałeś 😁 nie było ekologi jeszcze 🤪

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

A poza tym co lepsze? Może tyle, że biegi w podłodze i blokada lżej wchodzi

Lepiej wykonany, niby podobny do 60tki, ale wszystko bardziej precyzyjnie działa...

A są i wersje cabrio...

Z początku też mi duża kabina przeszkadzała..

...do niczego nie namawiam...tak se tylko...

Obys jakiś dobry egzemplarz trafił....

Opublikowano
4 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

byla jedna ...znana jako nochalowa 🤣🤣🤣🤣...nigdy tu nie bylo glupszej od niej ..ten sam belkot i" madrosci "na kazdy temat ...kompletne dno 😲

Powiem Ci że jest pewne podobieństwo do tamtej, podobny bełkot..

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Zetor to już bardziej skomplikowana technologia a w sumie na kij mi ta kabina i komfort? A poza tym co lepsze? Może tyle, że biegi w podłodze i blokada lżej wchodzi. 

Przede wszystkim WOM i pompa podnośnika działają niezależnie od siebie. Dla samego tego lepiej wybrać Zetora 🤷

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Przede wszystkim WOM i pompa podnośnika działają niezależnie od siebie. Dla samego tego lepiej wybrać Zetora 🤷

Kilka osób mnie przekonywało że w szejsiatce też...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Mi to nie potrzebne - nie mam maszyn na wom i podnośnik poza opryskiwaczem i rozsiewaczem a to zostanie dla C-330. Pług, kultywator, rozrzutnik, orkan, to nie są maszyny jednocześnie na wałek i podnośnik.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Najpierw piwko....bo jak drzemka się przedłuży, to piwko się samo nie wypije...

Z ciekawości...jakie to piwo?🤔

..w tej dziurze?🤔

Nie ma to jak parksaide...

10 minut i nowe lemiesze zalozone.

1757004005627986525930802839823.jpg

tez zamowilem do swojego

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ni to wymieszane, ni to uprawione....

Nie chcę takiej cywilizacji doganiać ..🤭

taa bedziesz oral do ostatniej kropli wody az sie bedzie kurzyc do nieba..

tu niestety plug musi isc..

V klasa ciezki il ,, za duzo slomy i zboza zostalo..

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Papudrak poziom expert xD

gdy uciekniesz do niemiec to zobaczysz jak sie uprawia..

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Co to za syf? Talerzówka? Po co? Czy orka? Bo jak orka to... Patrz jak orze podrapany kultywatorem poplon UG 2 z C-330.

379658434_3501900146692733_268833584740296253_n (1).jpg

ug gdzies stoi pod drzewem .. 5 podorywkowa.

takim orze -trojka

xpj-plug-jednobelkowy.jpg.pagespeed.ic.o

Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Dobra...bez takich szczegółów lepiej...

Kurna....w polach się kurzu niemiłosiernie, a kopać chcą....aż mi się myśleć nie chce następnych dni...

Mogło by trochę popadać ..

to oni nie oraja na 30 cm pare razy w roku ?? bo wtedy by sie nie kurzylo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v