Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, marulekk napisał(a):

Przez wczorajsze nocne manewry talerzowania wysokiego rzepaczyska dwa bolce trzymający zaczep zgubiłem w Zetorze i to jeszcze oryginalne 😭

Wypożycz wykrywacz metalu i szukaj od konca gdzie konczyłeś

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Pieniądze zjada inflacja i inwestują

Daj jakiś dobry przykład inwestycji, tylko nie krowie ogony.

Edytowane przez piotrp88
Opublikowano
25 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Wypożycz wykrywacz metalu i szukaj od konca gdzie konczyłeś

A jak to się na początku stało 🤭🤭🤭 nie chce mi się trzy i pół hektara latać

31 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Kto ci kazał w nocy pracować. Było trzeba do rana poczekać 🤣 Teraz płacz i rozpacz ci została i praca przerwana🤣

wiesz na wsi się pracuje i w dzień w nocy a by miastowy miał co jeść

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Zagraniczne wycieczki to inwestycja ?? Nowe auto na kredyt mimo że stare ma kilka lat to inwestycja ?? Inwestycja to coś co w przyszłości może przynosić dochód lub obniżyć wydatki . Lodówka, pralka czy inne AGD na raty bo problem te 2-3 tys z wypłaty odłożyć ?? Tak wielu ludzi żyje ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
52 minuty temu, marulekk napisał(a):

Przez wczorajsze nocne manewry talerzowania wysokiego rzepaczyska dwa bolce trzymający zaczep zgubiłem w Zetorze i to jeszcze oryginalne 😭

W nocy to robota dla ch*ja i kota 

52 minuty temu, marulekk napisał(a):

W nocy to robota dla ch*ja i kota 

Opublikowano
14 minut temu, marulekk napisał(a):

Miastowi też pracują aby mieć za co kupować i opłaty zrobić.

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zagraniczne wycieczki to inwestycja ?? Nowe auto na kredyt mimo że stare ma kilka lat to inwestycja ?? Inwestycja to coś co w przyszłości może przynosić dochód lub obniżyć wydatki . Lodówka, pralka czy inne AGD na raty bo problem te 2-3 tys z wypłaty odłożyć ?? Tak wielu ludzi żyje ...

Portale społecznościowe zrobiły swoje 

Ludzie chcą się pokazać

Pisałem jak jedna firma zamiast mi sprzedać prasę chciała sprzedać kredyt

I nie kupiłem ani prasy ani kredytu

34 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Inwestycja ma się zwrócić a nie tylko po to aby kogoś innego dorobić.

Jeśli jesteś właścicielem to ok ale jeśli tylko klientem to dorabiasz kogoś nie siebie 

Jeśli to ruszy to się zwróci 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Portale społecznościowe zrobiły swoje 

Ludzie chcą się pokazać

Zrobiły ludziom sieczkę z mózgu ... Nie stać na wakacje to się siedzi w domu a nie jedzie do Egiptu na kredyt ...

Opublikowano

Tam będzie się przewracać wiele osób, gdzieś muszą spać, gdzieś muszą jeść i naładować autko prądem

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zrobiły ludziom sieczkę z mózgu ... Nie stać na wakacje to się siedzi w domu a nie jedzie do Egiptu na kredyt ...

To nie trzeba było brać i lecieć 

Opublikowano

Tak czytam od kilku lat i systematycznie pojawia się temat czyichś tam kredytów. Stwierdzam że rolnicy to grupa społeczna która najbardziej lubi siedzieć nosem w czyimś portfelu. Ludzie h*j was obchodzi kto ile kredytu ma i na co go bierze, wy tego spłacać nie będziecie. 

• Like 3
Opublikowano

@6465 mnie nie interesują indywidualne kredyty danych osób, mówię tylko o ogólnym trendzie "życia na kredyt" i braku umiejętności jakiegokolwiek oszczędzania ... Ale na wprowadzanie ekonomii w szkole nie ma co liczyć, bo naród za bardzo by zmądrzał i zobaczył jak kasta polityczna go oszukuje ...

• Like 1
Opublikowano

Wiecie co?rano mieliśmy szkolenie,później ekipa się rozjechała, kierownik pojechał na starą stację inwentaryzację robić,ja zostałem tutaj bo z serwisu byli. Czekam aż kierownik przyjedzie mnie zastąpi, a miałem być do 12 max, ważne że kasa za nic nie robienie będzie😁

IMG20250813135548.jpg

Wiecie co?rano mieliśmy szkolenie,później ekipa się rozjechała, kierownik pojechał na starą stację inwentaryzację robić,ja zostałem tutaj bo z serwisu byli. Czekam aż kierownik przyjedzie mnie zastąpi, a miałem być do 12 max, ważne że kasa za nic nie robienie będzie😁

Opublikowano
19 minut temu, 6465 napisał(a):

Tak czytam od kilku lat i systematycznie pojawia się temat czyichś tam kredytów. Stwierdzam że rolnicy to grupa społeczna która najbardziej lubi siedzieć nosem w czyimś portfelu. Ludzie h*j was obchodzi kto ile kredytu ma i na co go bierze, wy tego spłacać nie będziecie. 

No wiesz zgadzam się z tobą ale właśnie tym się różni życie na wsi od życia w w mieście, na wsi ktoś weźmie kredyt coś kupi to zaraz Wszyscy gadają w mieście jak ktoś coś kupi to ludzie nie gadają na wsi ktoś umrze to wszyscy wiedzą nawet na pogrzeb przyjdą a w mieście czy 10 osób umrze czy 30 to żadnego znaczenia nie ma człowiek w mieście jest po prostu nikim a na wsi jest kimś bo wszystkich obchodzi co robi

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kurła wesela na kredyt robią a gdzie o wycieczce mowa 🙆‍♂️ Ale niech tam sobie każdy robi jak uważa...Ja też mam kredyt i uważam że to nic złego. A spłacić go mogę zawsze nawet jeśli strace zdrowie do wykonywania pracy. 

Edytowane przez GRZES1545
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

Kurła wesela na kredyt robią a gdzie o wycieczce mowa 🙆‍♂️ Ale niech tam sobie każdy robi jak uważa...

Oooo, kolejny debilizm ... A potem płacz bo za małe koperty i się nie zwróciło xD 

• Like 2
Opublikowano
Bezduszna napisał:

Kto ci kazał w nocy pracować. Było trzeba do rana poczekać 🤣 Teraz płacz i rozpacz ci została i praca przerwana🤣

widać że z wsią masz mało doczynienia.... nocą jest poprostu chłodniej i traktor i operator ma lżej... lecz się...🙋‍♂️ choć pewnie i to już nie pomoże🤦

Tomasz0611 napisał:

54 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

I co boli cię to🤔 nie ma się czymiś problemami przeyjmować 🤷‍♂️ macie ludzie problem 🤦

Bezduszna napisał:

14 minut temu, marulekk napisał(a):

Miastowi też pracują aby mieć za co kupować i opłaty zrobić.

miastowe to się opierdalayą 🤣🤦

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

I co boli cię to🤔 nie ma się czymiś problemami przeyjmować 🤷‍♂️ macie ludzie problem 🤦

Mnie nie boli, boli tylko, że takie ameby mają prawa wyborcze ...

Pomaganie tzw. "frankowiczom" bo nie mieli mózgu jak podpisywali umowę kredytową ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
6465 napisał:

👍👍👍👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v