Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A propo zaprzysiężenia prezydenta. Zaprzysiężmy dziś nowego gospodarza w pogodzie na przyszły sezon żeby potem nie było tak, że mamy kilku gospodarzy i trzeba ich unicestwić. Tym którzy już byli dziękujemy

Ja proponuję mnie

• Haha 1
Opublikowano
wojtal24 napisał:

slawek74 napisał:

wojtal24 napisał:

może trochę nie gramatycznie bo w czasie innego zajęcia pisałem. ja ciśnienie mam w normie bo żyje nie tylko z rolnictwa. zawsze możesz na nich machnac fakture na zboże qq czy słomę. moze i ten Twój krajan minister (ktorego w weekendy miałem okazję poznać osobiscie) chciałby coś uprościć ale myślę że system mu na to nie pozwoli. szczerze to pokładam w nim duże nadzieję ale raczej nic mu się nie uda. a ten aktywny rolnik to jest tylko mydlenie oczu i pogłębianie podziału między wsią a miastem i między rolnikami samymi

jak na kogoś przy hodowli napisać fakturę? zboża nie sprzedaję słomy też a bydło i mleko tylko 🤔 i do tego jestem na vat to może jeszcze ten wat za kogoś miałbym płacić 🤔🙋‍♂️🤦

to zbyt kosztowne i skomplikowane....

no jak jesteś na vacie to wystawiasz fakture tej osobie że kupiles od niej zboże słomę czy qq Ty odliczasz sobie ten VAT a ona ma fakture do agencji do definicji "aktywny rolnik" kumasz już teraz

co z ryczałtowcami 🤔

6465 napisał:

Wszystkie te nowe programy nakręcają jeszcze większą patologie. 

jak byś z raz skorzystał innaczej byś śpiewał 🤭

Kowalsky30 napisał:

A propo zaprzysiężenia prezydenta. Zaprzysiężmy dziś nowego gospodarza w pogodzie na przyszły sezon żeby potem nie było tak, że mamy kilku gospodarzy i trzeba ich unicestwić. Tym którzy już byli dziękujemy

Ja proponuję mnie

veto 🙋‍♂️🤭 dziękuję następny proszę 😁

Tu trzeba mieć zasługi 😁

Pioter nie herzaj 🙋‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Ja proponuję mnie

A to ma jakieś znaczenie kto zakłada ten temat?

Chyba nie 

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Ja proponuję mnie

Ale z którego konta to założysz ?? Z Elona, Ciapka, Kowalskiego, Patrycji, Bezdusznej czy może jeszcze innego ?? xD

Ja proponuję aby zbojkotować temat założony przez Baraniego Poganiacza xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale z którego konta to założysz ?? Z Elona, Ciapka, Kowalskiego, Patrycji, Bezdusznej czy może jeszcze innego ?? xD

Z bezbarwnego bobku barani😂

Teraz, Karol6130 napisał(a):

Dla mnie żadne znaczenia to nie ma 

Chyba widzisz co tu się dzieje na przełomie roku

Opublikowano

@Kowalsky30 pajacu , pierwszy temat o POgodzie leciał przez 7 lat zanim prezes go nie podzielił po niecałych 1650 stronach i teraz co roku sie zaczyna od nowa , swoje apogeum już miał te 3 lata temu za kadencji @Bananek i trwa tendencja spadkowa co świadczy o tym że całe forum i POrtal działa jak eksperyment Callhouna i tez się kurczy 

Opublikowano
21 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Coś z babką wymyślimy bobku. 

Miłego dnia wszystkim życzy Roch. 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Z bezbarwnego bobku barani😂

Chyba widzisz co tu się dzieje na przełomie roku

Co się dzieje 

Oczywiście po za tym że lecisz na Bezduszną

3 minuty temu, konteno napisał(a):

@Kowalsky30 pajacu , pierwszy temat o POgodzie leciał przez 7 lat zanim prezes go nie podzielił po niecałych 1650 stronach i teraz co roku sie zaczyna od nowa , swoje apogeum już miał te 3 lata temu za kadencji @Bananek i trwa tendencja spadkowa co świadczy o tym że całe forum i POrtal działa jak eksperyment Callhouna i tez się kurczy 

A ile osób odeszło z af 

Z moich stron bardzo dużo się zabrało 

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, konteno napisał(a):

Tak samo masz z mediami jeśli jest coś ciekawego to to przyciąga widzą jeśli jedno i to samo to widz się od tego odwraca bo traci już cierpliwość i zainteresowanie 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
4 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Aby je mieć trzeba w to zainwestować nie tylko czas. Jeśli chodzi o hodowlę  to nie tylko liczy się aby je wystawiać i kupić. Trzeba mieć jeszcze możliwości i także trenerów ( konie sportowe) i nie wspomnę jeszcze o innych różnych aspektach tego świata. 

Prestiż ok z tym się zgodzę ale on też z czegoś się wywodzi i trzeba sobie czymś zasłużyć a to nie tylko chodzi o zachowanie danego człowieka czy zwierzęcia aby to wszystko razem grało są potrzebne na to środki aby coś zbudować trzeba coś włożyć 

Tak jest świat skonstruowany aby coś mieć trzeba coś z siebie dać.

Papiery to tylko zwierzęcia to tylko środek który ma wartość ale to dalej tylko papier ty tworzysz jego późniejszą historię nie tworzy się ona sama tym bardziej bez środków. 

Jeśli chodzi zawodowym życiu o prestiż to też on się z czegoś wywodzi i trzeba najpierw zainwestować. Czerpanie wiedzy w niektórych przypadkach jest bez środków papierkowych trzeba chcieć aby mieć coś z siebie później dawać innym. 

Wszystko poniekąd kręci się koło pieniądza czy nam się to podoba czy nie. 

Tylko różni się to od czasu do czasu że jedno potrzebuje większego nakładu drugie mniejszego. 

Zgodzę się z tobą ale tylko w części 

Roczna klaczka po ojcu z rodu Edelman kosztuje podobne pieniądze co roczna klaczka z rodu Condor czy Ruter. Różnica polega na tym, że na ZK będzie 80 synów klaczy z rodu Edelman, a z Condor czy Ruter będą łącznie dwa. Mam nadzieję, że rozumiesz o co mi chodzi. O inbredzie w kojarzeniu nie wspominam nawet, bo to oczywiste dla tych, którzy siedzą w temacie. Dlatego córek z rodów Condor i Ruter nie ma w ofertach. Bo jak ktoś już taką ma, to hoduje ja dalej

4 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Myślenie logiczne nie kosztuje. 

To nie bardzo było logiczne w kwestii o której była mowa

4 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Tera traktory nie konie na czasie... I samochody 😛🙋‍♂️

Kupiłeś ładowarkę 🤔🤭

Opublikowano
7 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Czyli co po kupnie od sprzedajace będzie ten drugi sprawdzał jakie ma warunki bytowe jego już nie zwierzę. Kwasi nikt tego nie prawda była transakcja i na tym wielokrotnie się kończy.

Owszem wiadomo że koń to nie krowa ale ....

Psy że schroniska sprawdzaja a koni nie będą.

W umowie można zapisać zakaz uboju.

7 godzin temu, Kowalsky30 napisał(a):

Po pierwsze primo ja szukam bezdzietnej, po drugie primo musi mieć nie mniej niż 165cm, ale muszę przyznać, że ta noga w pianie zrobiła wrażenie

Na mnie zrobiły wrażenie zupełnie inne jej walory..

Elokwencja, inteligencja,talent kucharski zaradność..🤣

7 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

to zmień portal na jakiś taki bardziej dla singli czy jakiś randkowy @malaczarna i jej nogą w pianie jest już zajeta więc przestan o niej marzyć i śnić

Ej górale nie bij ta sie ma mała czarna z przodu z tyłu, podzielita się 😭

5 godzin temu, Qwazi napisał(a):

A gdzie ja wspominałem o sprawdzaniu🤔. W tym światku warunki do utrzymywania konia to jest standard, który jest przestrzegany i koniec, kropka 🤷

Nie sprowadzaj wszystkiego do pieniędzy. Tutaj chodzi o wartość konia w sporcie i hodowli. Nie wszystko da się przeliczyć na pieniądze. Jest jeszcze coś takiego, jak dokonania i prestiż. I w pewnych gronach są one ważniejsze od pieniędzy 

Standardy są naprawdę rozne od takich stajni za 3 tys do takich za 1.

Koniarki z miasta są j**niete zdrowo..

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał(a):

Standardy są naprawdę rozne od takich stajni za 3 tys do takich za 1.

Ja piszę o pewnej grupie hodowców koni, do której kiedyś chciałbym dołączyć. Ale żeby to było możliwe wpierw muszę wyhodować (nie nabyć) odpowiedniego konia. A żeby to było możliwe to najpierw muszę kupić odpowiedni materiał do tego wyhodowania. W tym gronie o standardach utrzymania koni się nie dyskutuje. One MAJĄ być🤷

To nie jest świat rozkapryszonych panienek, które chcą mieć konika do przytulania

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

lada dzień...🙋‍♂️🤪

Po niedzieli 🤔

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
jacus napisał:

7 godzin temu, wojtal24 napisał(a): to zmień portal na jakiś taki bardziej dla singli czy jakiś randkowy @malaczarna i jej nogą w pianie jest już zajeta więc przestan o niej marzyć i śnić Ej górale nie bij ta sie ma mała czarna z przodu z tyłu, podzielita się 😭

już Ci pisałem kiedyś rozpędzi się i pierdol.ij głową we wrota od stodoly może Ci pomoże

Opublikowano

Nie wiem dlaczego niektórzy się tak ślinią . Ale może dlatego że jest chyba tylko jedna kobieta na forum 😲

Ale w życiu codziennym oni nie spotykają kobiet że na forum tak się kleją 🤔🤣

• Haha 1