Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Od tuska na pewno lepszy

Dopóki nie zrozumiesz, że obaj, razem z innymi "przedstawicielami" partii nadają się tylko do więziennych ciężkich robót to pozostaniesz dalej takim, jakby to delikatnie nazwać... Ograniczonym może... Czyli w twoim przypadku do śmierci.

• Like 4
Opublikowano
8 godzin temu, Kallina86 napisał(a):

image.png

Zapraszamy częściej 😊

1 godzinę temu, Bananek napisał(a):

Ranek panek....

Jeśli chodzi o pogodę to ktoś od wczoraj próbuje chyba zdmuchnąć dachy.

IMG_20250102_065434.jpg

Czy ja czasem gdzieś takiego czegoś nie widziałem 🤔

• Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A Kaczyński lepszy? Jeszcze starsze dziadzisko.

Wieje, +10 stopni.

Piotrzeeeeee😱, że też Ty to napisałeś 🙆🤭

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

..i mówisz że taka bida za Tuska...😆

Bo nic się nie opłaci

Tylko P0 leżąc nie wydaje Się piniędzy

Rysiek jutro pal volvo i na Warszawę kawę wypijemy pokrzyczymy na Ursule

Opublikowano
2 godziny temu, Baks00 napisał(a):

Alkohol jest dla mądrych ludzi 

6:15 już delikwent był u mnie. I niewiniątko, on nic złego nie robił i nic nie pamięta. To zapytałem tylko "w takim razie skąd wiesz, że nie robiłeś jeśli nie pamiętasz i dlczaczego żeś tu tak rano przylazl?"

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

😣 ⚒️ 🔨 ⛏️ T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych innych co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

Jedź jutro faryzeuszu do stolicy i przywitaj Urszulę 🤣🤣

6 stopni nie pada ale przez wiatr jest zimno. Siema

Opublikowano
12 godzin temu, gregor1284 napisał(a):

Jeszcze żeby podpierdolił kogoś to całkiem legancki pracownik albo powiedział co o szefie mówią 

Nie namawiaj @6465 żeby był konfidentem.

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, szymon09875 napisał(a):

9 nie ma a ja już przyjął 100ml bimbru 

Nic nie jadłem nadzwyczajnego a w żołądku betoniarka 🤷

Ile razy mam powtarzać że dżentelmen do 12 nie powinien pić 🤣🤔 aż tak suszyło 🤔 od 5 lat nie mam tego problemu po Sylwestrze. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, PAN88 napisał(a):

Jedź jutro faryzeuszu do stolicy i przywitaj Urszulę 🤣🤣

6 stopni nie pada ale przez wiatr jest zimno. Siema

Uważam, że Ryszard, jako konsekwentny i charakterny, jednoznaczny w swoich poglądach, patriota, powinien tam być z ogromnym transparentem z wymalowanymi młotkami oraz literami "UvL, T, Trz"...

Drugiej takiej okazji może nie być 🤷...

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Od soboty ani grama nie przyjąłem 🤷 

W sylwestra lampkę szampana free 

Starzeje się już chyba i żołądek zaniemógł 

1 minutę temu, PAN88 napisał(a):

Ile razy mam powtarzać że dżentelmen do 12 nie powinien pić 🤣🤔 aż tak suszyło 🤔 od 5 lat nie mam tego problemu po Sylwestrze. 

5 minut temu, Qwazi napisał(a):

6:15 już delikwent był u mnie. I niewiniątko, on nic złego nie robił i nic nie pamięta. To zapytałem tylko "w takim razie skąd wiesz, że nie robiłeś jeśli nie pamiętasz i dlczaczego żeś tu tak rano przylazl?"

Ciekawe czy dziadek mu do rozumu przemówił czy sam się zorientował

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Uważam, że Ryszard, jako konsekwentny i charakterny, jednoznaczny w swoich poglądach, patriota, powinien tam być z ogromnym transparentem z wymalowanymi młotkami oraz literami "UvL, T, Trz"...

On tak charakterny jak i każdy POlityk nie zależnie od partii 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Drugiej takiej okazji może nie być 🤷...

Ci się żart wyostrzył...

Rysiek to co najwyżej może się ponabijać ...ze strajkujących....będąc w domu...🤷

Kurna, jaki wiater...kuge mi ze szosy zwieje...🙆

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Ciekawe czy dziadek mu do rozumu przemówił czy sam się zorientował

Dziadek mówi, że wogóle z nim nie rozmawiał. Matka też. Dziury w drzwiach i powybijane szyby widział. Ale skoro przylazl do mnie rano, zostawiając tam dziadka, to musi pamiętać 

3 minuty temu, PAN88 napisał(a):

On tak charakterny jak i każdy POlityk nie zależnie od partii 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ci się żart wyostrzył...

Rysiek to ci najwyżej może się ponabijać ...ze strajkujących....będąc w domu...🤷

Kurna, jaki wiater...kuge mi ze szosy zwieje...🙆

Wiem. To nie żart, to próba zmotywowania i wejścia na ambicję. Nie mam wielkich nadziei na powodzenie tego zabiegu 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v