Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał(a):

ja też zrozumiałem że to niepotrzebne ale troche za późno 

Lepiej późno niż wcale. Jedna mężatka próbowała mnie wyniuchać ale wystarczył szybki rys ze swoimi zapatrywaniami i spokój. Druga, młodsza od pierwszej, gdzieś w Twoim wieku, też próbowała ale po szybkim rysie tematycznym nawet przyznała nieco racji. 

• Thanks 1
Opublikowano
47 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mówisz że niedzielne wożenie gnoju zakończone ?? xD 

Nie był dziś wożony, w zasadzie tak, wybierany z obory od krów, jak co dzień. Ale jak pogoda pozwoli i ciągnik ogarnę to coś trzeba w polu nim porobić. 

Walencika Massey Ferguson już w Polsce. Trzeba jutro chłopaków wysłać  obejrzeć. Sam nie pojadę do tego Lubelaka. Swoją drogą szybko mu to poszło.

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Boisz się go że tak kontrolujesz. ?

Jego się nie boję, ale przepychanki z jego Panią mecenas nie są mi do niczego potrzebne. Strata pieniędzy i czasu, taka bezsensowna zabawa.

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Elon napisał(a):

Jego się nie boję, ale przepychanki z jego Panią mecenas nie są mi do niczego potrzebne. Strata pieniędzy i czasu, taka bezsensowna zabawa.

Jakbyś nie miał nic za uszami to byś się nie bał bo wygrana sprawa to zwrot kosztów plus zadośćuczynienia 🤷

Teraz, Elon napisał(a):

Jakbyś nie miał nic za uszami to byś się nie bał bo wygrana sprawa to zwrot kosztów plus zadośćuczynienia 🤷

A poza tym pisałeś ostatnio że już go pani mecenas nie wybroni?

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

...niedługo cię wykupi...

Za dużo wydał na Francji. Teraz urlop go pociągnie po kieszeni. Austria o tej porze jest naprawdę droga.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jedna mężatka próbowała mnie wyniuchać

o mnie już co niektóre za dużo wiedzą z tych co po mnie jechały i trzymają dystans bo im głupio, ale to dość anonimowo w kameralnym gronie je poinformowałem o swojej sytuacji ,reszta żyje w błogiej niewiedzy 

ale ja dałem se spokój , obejrzałem to 

https://www.facebook.com/reel/1759297301528804

i wiem że po porostu musze kombinować i robić swoje

Edytowane przez konteno
Opublikowano
2 minuty temu, Elon napisał(a):

Za dużo wydał na Francji. Teraz urlop go pociągnie po kieszeni. Austria o tej porze jest naprawdę droga.

Nudne to Kowalsky, żydek gnojarz był lepszy niż żydek byznesmen xD 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
33 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

ale ze mercedesem beczka mają ludzie rozmach 😁😁😁😁

A jaki to problem powiesić na siatce przedniej w c360 znaczek mercedesa🤔...Andrzej z Plutyczów chyba ma logo Audi, o ile mnie pamięć nie myli🤷

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał(a):

A ciekawe jak z rakiem jelita u samych Irlandczyków?

Ciul wie jak z rakiem ale kiedyś to pewno niedowładów było. Teraz nie ma bo wyskrobane tak jak w reszcie europy  ale jak byłem 20 lat temu to rzucało to się w oczy.

Opublikowano
33 minuty temu, konteno napisał(a):

różne są podłoża mizoginizmu , czasem zbyt częste towarzystwo toksycznych kobiet których mężowie mają lepszą pracę, pozycje społeczną , możliwości i ich podejście do niezbyt zaradnych życiowo jest prostu pogardliwe 

niekiedy sama obecność w swoim otoczeniu kobiet z innych środowisk do których poziomu mentalności , obycia i kultury ich i ich partnerów/mężów jest komuś daleko i jakieś z tego powodu spory sie pojawiają  ,

mnie miastowe za dusigrosza takiego jak Pioter mają jak rozmawiam czasem choć sami nie lepsze tylko zarobią i przejedzą kase a jak coś więcej mają to owszem rodzina sie pojawia ,credo na własne m lul leasing na 4 kółka

Piotrek, to zalatuje tłumaczeniem się...nie rób tego...żyj, jak Ci odpowiada i się nie tłumacz...jesteś wolnym człowiekiem🤷

• Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał(a):

A jaki to problem powiesić na siatce przedniej w c360 znaczek mercedesa🤔...Andrzej z Plutyczów chyba ma logo Audi, o ile mnie pamięć nie myli🤷

U nas na rusku kiedyś jeden miał gwiazdę 💩🤦

Opublikowano
Godzinę temu, Łolek napisał(a):

Mówisz 🤔

17366984446754208988302743329345.jpg

Marek jakbyś tak pokazał @szymon09875 to co ładnego masz w oborze, z prawilnym kolorem na części pyskowej, to myślę, że jutro mógłbyś mieć inwazję z Wielkiej Polski 🤔🤷...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
konteno napisał:

16 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jedna mężatka próbowała mnie wyniuchać

o mnie już co niektóre za dużo wiedzą z tych co po mnie jechały i trzymają dystans bo im głupio, ale to dość anonimowo w kameralnym gronie je poinformowałem o swojej sytuacji ,reszta żyje w błogiej niewiedzy 

ale ja dałem se spokój , obejrzałem to 

https://www.facebook.com/reel/1759297301528804

i wiem że po porostu musze kombinować i robić swoje

chłopaku co Ty oglądasz na tym fb 🤦

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v