Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

A co po 40-tce?

Widać że głupota u co niektórych. 🫢 Pytania bez składu i ładu swiadczy tylko o tym że nie ma się oczyma rozmawiać .... 🫢

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, semos napisał(a):

okazja Jaka?

Mi nie trzeba okazji, ba nie obchodzę żadnych świąt. "Życie jest krótkie a pić się chce" a że kolega też za kołnierz nie wylewa to trzeba by coś spożyć.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Po 40 to już bez zobowiązań 

Szczególnie po nowych propozycjach wysokości alimentów 

Zmienia tę tabelę. Te chlopy to mało zarabiają a jak mają 3+ dzieci to siedzą cicho pod stołem i nie rozwodzą się 

Opublikowano
10 minut temu, malaczarna napisał(a):

jak mają 3 dzieci to siedzą cicho pod stołem i nie rozwodzą się

Moim zdaniem tacy najgorsi, a jak jeszcze łysi z niebieskimi oczami to masakra😂 

Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał(a):

Zmienia tę tabelę. Te chlopy to mało zarabiają a jak mają 3+ dzieci to siedzą cicho pod stołem i nie rozwodzą się 

No wtedy to już musi być miłość, inaczej za co żyć 

A kiedyś mówili że Konfederacja chce utrudnić rozwody

Taka matka trójki dzieci to by pożyła lepiej niż w związku małżeńskim 

Nie dość że cała wypłata chłopa jej,  to jeszcze i nie ma chłopa 

Dziś znajomy czytał sms od kobity byłego wspólnika, wspólnik w więzieniu, kobita żyła z nic nie robienia, teraz wypisuje żeby 200 zł przesłać na jedzenie do dziecka 

Kiedyś mieszkając na wsi nie potrafili przeżyć za 10 tys 

Od dobrobytu się w głowie przewróciło 

Majątek warty ponad milion zaraz pójdzie się yebać 

Twm na tym całym Ulanie to chyba standardowe zachowanie ludzi

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Mój dziadek miał 66 jak moja mama się urodziła.

A babka miała pewnie 65 lat i warsztat sprawny.    xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
25 minut temu, malaczarna napisał(a):

"Niejeden by nie zaczynał

Gdyby mógł przewidzieć finał"

😉

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...zgadnij...

17535150278906192363257167462822.jpg

A zdąży na wesele...

3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Kiedy jasie takich pieniędzy dorobię aby było mnie stać na taki prasy jak Wy macie

Życia zabraknie

Trzeba pracować... 🤭🤭

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał(a):

A babka miała pewnie 65 lat i warsztat sprawny.    xD

Dziadek miał 60 babka 21 jak się żenili i nie musiał zakładać konta małolata😂

Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał(a):

nie wiem czy wiesz ze sa folie..

mozna etapami robic -ale skad ty to mozesz wiedziec kowboju..

🤣🤣 To weź mi powiedz dokładnie jakie mają być te etapy inżynierze z cieciówki 🙈 

Po krokwiach 42x17 jak zawiesić taki ogrom folii w powietrzu 🤣 

Ciekaw jestem weź powiedz. 

Żeby zdjąć nadproża, podmurować 20cm, zalać wieniec nie zdejmując dachu. 

Ty nie możesz kupy złomu i opon spod bramy sprzątnąć, a kogoś uczysz

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Dziadek miał 60 babka 21 jak się żenili

"Cnota z okazją razem się przespały

Cnoty już nie było...kiedy rano wstały"🤷

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

"Cnota z okazją razem się przespały

Cnoty już nie było...kiedy rano wstały"🤷

Mój dziadek miał 61 jak się ożenił 3 dzieci rok po roku...babcia 19 jak wyszła za mąż za niego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v