Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

dziury w dachach napraw bo obciach na calo wioskę konfabulancie 🤣..twoich opowiastek to nawet sołtys w filcokach nie kupi 🤣...

ma ktoś lepiej 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Screenshot_20250331-143758 (1) (1).png

znawca doktorów i profesorów z całej Polski 🤣🤣🤣🤣

To Jacusa?

Opublikowano
4 godziny temu, marulekk napisał(a):

A weź przestań u nas odpust zawsze był ostatnia niedziela czerwca czyli za tydzień a ksiądz dzisiaj głosi że on  zrobi w sobotę odpust i każdy wkurwiony

Za tydzień idę do pracy a w Końskowoli drzwi otwarte,żona musi jechać z pracy,ja bym jako rozrywka z z dzieckiem pojechał i kierowca by był,a tak trzeba się męczyć na stacji. 5-6 lipiec zapraszam do Sitna na wystawę l,ja będę bo to tradycja,odwiedzić rodziców,spotkać się przypadkowo ze znajomymi. Może uda się coś zakupić w dobrych pieniądzach bo są duże promocje i upusty,i chce z tego skorzystać. Uj że kolejne grube wydatki,ale w sumie.... stać mnie😀

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

A później kto za remont  sieczkarni zapłaci

co tam remontować jak detektor jest zazwyczaj , wielu połamało nieraz zęby w przetrząsaczach czy zgrabiarkach , myślisz że gdzie to sie POdziało ?

2 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Dziecko drogie przestań tyle filmów oglądać dla doroslych

nie trzeba patrzeć na to co gardłowy oglądał

ludzie same w domowych zaciszach kręcą i to POkazują publicznie 

27 minut temu, 6465 napisał(a):

U mnie jeszcze gorzej. Mój dom. Ale co mam zrobić. Lepsze ciasne ale własne 😥 trochę porzadkowałem. 

IMG_20241113_120701.jpg

leganckie wygrodzenie na wybieg dla bydła

23 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

To 33,3% moje.

A to mój dom

20250604_204256.jpg

ta część na prawo to od razu była budowana czy później dostawiana ?

2 godziny temu, Michal2399 napisał(a):

Skoro lubi oglądać to mu bronić. 🤔

jak na datezone i zbiornik lub show up wejde to czasem popatrze jak ludziom żyje się lepiej niż mi 

Opublikowano
37 minut temu, konteno napisał(a):

jak na datezone i zbiornik lub show up wejde to czasem popatrze jak ludziom żyje się lepiej niż mi 

Dostawiana ale w sumie niepotrzebnie. Kupiłem ten dom wybudowany w latach 70 i generalnie przebudowany. Ponad 200m2 to za dużo na 3 osoby. Teraz bym zrobił inaczej.

37 minut temu, konteno napisał(a):

Dostawiana ale w sumie niepotrzebnie. Kupiłem ten dom wybudowany w latach 70 i generalnie przebudowany. Ponad 200m2 to za dużo na 3 osoby. Teraz bym zrobił inaczej.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 6465 napisał(a):

U mnie jeszcze gorzej. Mój dom. Ale co mam zrobić. Lepsze ciasne ale własne 😥 trochę porzadkowałem. 

IMG_20241113_120701.jpg

remont robiłeś 🤔bo ostatnio jak byłem było inaczej 

Godzinę temu, 6465 napisał(a):

IMG_20241113_120701.jpg

Daj ogłoszenie to zapłacą rozbiorą i porządek zostawią 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
Teraz, konteno napisał(a):

@Krzysztof81 dużo póżniej przebudowywany ? ile m góra a ile dół ? jest coś w wiosce o POdobnej bryle to znajomy dobudowywał naście lat temu ale 3 POkolenia i 7 osób

Nke pamiętam dokładnie. To chyba taka standardowa bryła była bodajże 12x8m wybudowana w latach 70 może nawet 60. Najważniejsze że fundamenty solidne.  Kupiłem to i kompletnie przebudowałem. Teraz z rego co pamiętam 218 metrów po podłodze plus piwnica pod starą częścią.

• Thanks 1
Opublikowano
50 minut temu, Belaruss820 napisał(a):

Za tydzień idę do pracy a w Końskowoli drzwi otwarte,żona musi jechać z pracy,ja bym jako rozrywka z z dzieckiem pojechał i kierowca by był,a tak trzeba się męczyć na stacji. 5-6 lipiec zapraszam do Sitna na wystawę l,ja będę bo to tradycja,odwiedzić rodziców,spotkać się przypadkowo ze znajomymi. Może uda się coś zakupić w dobrych pieniądzach bo są duże promocje i upusty,i chce z tego skorzystać. Uj że kolejne grube wydatki,ale w sumie.... stać mnie😀

Za tydzień Sitno?

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał(a):

remont robiłeś 🤔bo ostatnio jak byłem było inaczej 

Daj ogłoszenie to zapłacą rozbiorą i porządek zostawią 

Nke ma co rozbierać.

U mnie w wiosce facet miał taką chatke na uboczu . Teraz rozbiera etapami i stawia drugą w tym samym miejscu, jak skończy będzie nowy dom. Tyle że u nas nikt nie podpierdoli.

Ja jak kupiłem swój dom to na działce były różne stare budynki. Wszystkie rozwaliłem a później żałowałem bo jeden pasował by mi na garaż. Wystarczyło w tym samym miejscu postawić.

Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

To 33,3% moje.

A to mój dom

20250604_204256.jpg

Ładny dom. Ciekawe czy Bogdan ma lepszy ?

Opublikowano
21 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nke ma co rozbierać.

U mnie w wiosce facet miał taką chatke na uboczu . Teraz rozbiera etapami i stawia drugą w tym samym miejscu, jak skończy będzie nowy dom. Tyle że u nas nikt nie podpierdoli.

Ja jak kupiłem swój dom to na działce były różne stare budynki. Wszystkie rozwaliłem a później żałowałem bo jeden pasował by mi na garaż. Wystarczyło w tym samym miejscu postawić.

Dlatego jak się nie wali budynek to lepiej go zostawić, z tymi pozwoleniami różnie bywa . A tak to można zrobić podmianke. Też mam taki stary drewniany dom na placu z 57 r . Na razie zostawiam go , raz że klamoty tam są , stare meble stoły . Osłona przed wiatrem i z drogi tak nie widać co się robi na podwórku. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Ładny dom. Ciekawe czy Bogdan ma lepszy ?

Mniejszy i dojechać ciężko bo piaskowa  droga rozjebana. Do środka nie zaglądałem, mam inne cele w życiu. Czasami tam przejeżdżam ale główną drogą, do niego trzeb skręcić ze szlaku.

Pisełem sex instruktorowi z Polski A żeby do niego zajechał autobusem ale nie chciał.

Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

pierdu pierdu i nie jedu ....🤣

jak zryty beret trza mieć żeby tak zmyślać 😲....człowieczek z pierdolnikiem 🤪

No co nie bede twojego adresu podawać bo w sumie nawet nie patrzyłem.

Wystarczy zajechać do Filipowa na Orlen albo do sklepu i zapytac o takiego głupio-mądrego co ma trak i krowy. Od razu powiedzą.

Wiem że się wstydzisz więc zapraszam wszystkich chętnych jak leci.

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v