Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Po co masz zdobywać...przyślij numer, przekaże i sama do Ciebie zadzwoni 🤷

Sam zdobędę i wyślę wiadomość ze screenami i nie ze swojego numeru. 

A trochę tego jest

Opublikowano
17 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a jak szanowny małżonek z tym chorym barkiem plecy Ci umyje 🤭😉😀😀😀

co tam się wydarzyło? ptaków nie upilnujesz nawet jak byś na miejscu siedział

byłem w paru komisjach I też się zastanawiam jak to możliwe żeby odjebac takie rzeczy gdzie byli mężowie zaufania kandydatów przecież oni powinni obserwować całą komisję i zgłaszać uwagi

Np w tym Krakowie to może to jakaś specjalna zagrywka była żeby był pretekst w razie czego? No bo jak można pomylić głosy a do tego w komisji nie było nikogo z PISu czy Konfederacji. Moze te krakusy są po prostu tak głupie, że nie powinni sami liczyć głosów i powinno się im podesłać  do liczenia głosów jakiś zjebów z kilku shitowych okręgów?

• Like 1
Opublikowano
36 minut temu, slawek74 napisał(a):

Tomek co za ptaki taką szkodę robią 🤔

Nie wiem nie widziałem. by dziurki zostały i wycięta 🌽 

IMG_20250616_101338.jpg

W d*pie z nią. Ważniejsze jakieś lokum przy plaży zarezerwować w połowie sierpnia. 

• Confused 1
Opublikowano

skonczylo padac..bez szalu

20 minut temu, wojtal24 napisał(a):

pokaz smoków oglądałeś na żywo?

w tym roku nie warto bylo-pogoda zawiodla,malo bylo widac, smoki spadaly szybko.

przynajmniej tak znajoma opowiadala-ja sie weselilem. z poprawinami to do poniedzialku mnie zeszlo.😂

pechowy termin wesela bo w okolicy pare fajnych imprez bylo, z dobrymi zespolami .

Opublikowano
23 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Moze te krakusy są po prostu tak głupie, że nie powinni sami liczyć głosów i powinno się im podesłać  do liczenia głosów jakiś zjebów z kilku shitowych okręgów?

Nie zdziwyłbym się jakby jacuś był w tej komisji.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Ale siejesz raz na 5-6 lat. Odchodzi koszt uprawy, siewu. 1000-1200 zł na 5 lat to czy to aż tak dużo ? 

Pewnie że nie, dlatego u mnie sama lucerna praktycznie-ale w tamtym roku dwa razy na jednym kawałku siałem 😔

W tym roku 2.5ha do likwidacji z racji wieku i już plonu pasowało by jakoś rozglądać się za towarem,ale ciut zmieszać z zycicą

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, ciapek102 napisał(a):

A trochę tego jest

A czemu nie ze swojego🤔...obawy masz jakieś 🤔...

34 minuty temu, ciapek102 napisał(a):

A trochę tego jest

A czemu nie ze swojego🤔...obawy masz jakieś 🤔...

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

najlepsze i najtańsze białko to dobrej jakości sianokiszonka z własnych łąk 🙋‍♂️🤦

Ja inaczej żywię, śruta zbożowa to podstawa do tego rzepakowa, trawy  są po to żeby zapchać . Przy takich brakach wody jak są u nas musiałbym przeznaczyć zbyt dużą ilość gruntów ornych na trawę 

Opublikowano
21 minut temu, witejus napisał(a):

Nie zdziwyłbym się jakby jacuś był w tej komisji.

pewnei spieszylo im sie do rodzicow na kieleckiej wsi i temu namieszali.

12 minut temu, Qwazi napisał(a):

Podeślij no mnie ten numer

zmienilem niedawno telefon a numerow do swirow nie zapisuje.😂

Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał(a):

pewnei spieszylo im sie do rodzicow na kieleckiej wsi 

Nie masz już na kogo zwalić to próbujesz na kolegę. 

24 minuty temu, Desperado napisał(a):

To samo miałem pomyślałem, inaczej ustawka. 

Było minęło jeszcze się nie możesz pogodzić z tym co jest teraz 

56 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Np w tym Krakowie to może to jakaś specjalna zagrywka była żeby był pretekst w razie czego? No bo jak można pomylić głosy a do tego w komisji nie było nikogo z PISu czy Konfederacji. Moze te krakusy są po prostu tak głupie, że nie powinni sami liczyć głosów i powinno się im podesłać  do liczenia głosów jakiś zjebów z kilku shitowych okręgów?

Krakusy wiedziały co robią Zawsze tak jest że oni są najmądrzejsi. 

Opublikowano
1 minutę temu, Patrycja2 napisał(a):

Było minęło jeszcze się nie możesz pogodzić z tym co jest teraz 

To ja się nie mogę pogodzić? zrobili wałek który śmierdzi na odległość i próbują robić jeszcze z nas durni.

Opublikowano

13 minut temu, Desperado napisał(a):

To ja się nie mogę pogodzić? zrobili wałek który śmierdzi na odległość i próbują robić jeszcze z nas durni.

Jeśli się mówi o tym to znaczy że jest coś na rzeczy 🤣 

To jest tzw. odwrócenie uwagi od czegoś innego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v