Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale słabe trawy na wyższych łąkach...

Pogoda tyż jakaś słaba...

Zbyszku tu już ludzie drugi pokos kosza a ty jak mój somsiad z pierwszym nie możesz się uporać 

• Like 1
Opublikowano
Teraz, radekz200 napisał(a):

Zbyszku tu już ludzie drugi pokos kosza a ty jak mój somsiad z pierwszym nie możesz się uporać 

A u nas ja ...prawie pierwszy kosze....jako ja...ten pierwszy...

Na siano to pogoda nie sprzyjała..

• Like 2
Opublikowano

Sąsiad przetrząsa

Chyba siódmy raz

Teraz już grabarzem.

28 minut temu, radekz200 napisał(a):

Radek kiedy kosiem?

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

22 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jeżeli nie ma przedwczesnych wyborów to kadencja rządu/sejmu to 4 lata, Tusk jest już 1.5 roku czyli Rysiek będzie mlotkował go jeszcze przez co najmniej 2.5 roku. Chyba że wygra kolejne wybory ...

Nie wygra

On tej jako premier nie dokończy 

Rząd tak ale bez tuska

Ludzie go znienawidzili i zrobią by sam odszedł

a co ludzie mogą zrobić żeby on odszedł?

Opublikowano
6 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Że ty i 10 kont Kowalskiego go nie lubicie to nie znaczy że wszyscy ...

Nie tylko ja . Coraz więcej ludzi go ⚒️⛏️⛏️t

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

A u nas ja ...prawie pierwszy kosze....jako ja...ten pierwszy...

Na siano to pogoda nie sprzyjała..

Zbyszek ja też pionieruję

IMG_20250612_161935103_HDR.jpg

2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

a npk było w odpowiednich ilościach i terminach 🤔🤭

Pytanie co to jest odpowiednia ilość i odpowiedni termin🤔

• Like 2
Opublikowano
Qwazi napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał(a): a npk było w odpowiednich ilościach i terminach 🤔🤭 Pytanie co to jest odpowiednia ilość i odpowiedni termin🤔

widzę że się łuczysz 🤭😁

Opublikowano
42 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tak, tak @Patrycja2 @ciapek102, aby @Elon coś się w tym temacie nie odzywa 🤣

Czasu poprostu nie mam. Interesów trzeba pilnować. Kombajn szykujemy do żniw. Zaraz drugi pokos będzie do zbioru. Trzeba pracować na Ciebie narodowy socjalisto. 

• Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, radekz200 napisał(a):

czekam aż dojedzie 

IMG_5215.jpeg

Pomimo, że jeszcze czekasz, to ja już gratuluję...woź się nową furmanką wygodnie 💪

41 minut temu, slawek74 napisał(a):

widzę że się łuczysz 🤭😁

Dzisiaj się jeszcze niczego nowego nie nałuczyłem...a już prawie wieczór 🤷

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Zbyszek ja też pionieruję

IMG_20250612_161935103_HDR.jpg

Pytanie co to jest odpowiednia ilość i odpowiedni termin🤔

Zbychu dziś w felli wycinał tą rurę i przerabiał żeby dalej od dysku była bo nie mógł wczoraj ujechać 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v