Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uj z lawetą. Chciałbyś żeby polską rządzili zdrajcy byle by były jakieś dotacje .

Ważne że wygrała 🇵🇱 💪

T i T Muszą uciekać do 🇩🇪🇪🇺

Kup jakąś używaną

Już młotki niepotrzebne 

Opublikowano
6 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Ważne że wygrała 🇵🇱 💪

W którym momencie?🤔

Opublikowano
27 minut temu, PRIMO napisał(a):

W którym momencie?🤔

W tym dniu który wygrał Nawrocki a przegrał czaskowiecki

Opublikowano
Qwazi napisał:

No i koniec pożyczania...

IMG_20250604_100613925_MFNR.jpg

o w mordę 🙆‍♂️ własną elektrownia 🤔 ile kva 🤔

Qwazi napisał:

6 minut temu, marulekk napisał(a):

U lala za swoje czy z gopsu kupione?

Karol mi załatwił 😉

ma gest 👍

Bananek napisał:

4 minuty temu, 6465 napisał(a):

A spadziowy będzie?

Narazie wszystko wskazuje na to, że będzie. 

dwa słoiki spadzi zamawiam 🙋‍♂️

Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał(a):

co to?

zrobisz i dla mnie?

Nie wiem czy Twój portfel to udźwignie😜 A tak na serio do końca czerwca mam roboty tyle że nie wiem czy się wyrobie a potem przerwa w pracach bo żniwa...

Opublikowano
Godzinę temu, radekz200 napisał(a):

nie ma ta tam jakiej ładnej lawety do bel do sprzedania? bo kurła tera jak pis dojdzie do władzy to ochrony środowiska  napewno nie dostanę 

Ile masz djp?

Bo coś Ci mogę zdradzić 

22 minuty temu, radekz200 napisał(a):

co to?

O takie coś 

20250604_122055.jpg

Tydzień od siewu

20250604_135722.jpg

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Nie wiem czy Twój portfel to udźwignie😜 A tak na serio do końca czerwca mam roboty tyle że nie wiem czy się wyrobie a potem przerwa w pracach bo żniwa...

Jarek jak bym znów powiedział czy twoja rzeźba będzie pasowała mi do dizajnu 😂😂

18 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ile masz djp?

Bo coś Ci mogę zdradzić 

O takie coś 

20250604_122055.jpg

Tydzień od siewu

20250604_135722.jpg

to proso? to zdradź 

Edytowane przez radekz200
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

No...złazim...ze drzewa😉...powolutku..

A koszule też na krótki rękaw nosita do garnituru? 🙈

1 godzinę temu, 6465 napisał(a):

Tego przywiozłem od @Bananek  chodzi na dużym gospodarstwie i daje radę, gość zadowolony 

IMG_20240917_130549.jpg

Ja dwa lata temu swoją 18stke sprzedałem bo nie używałem już 

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiesz czym się różnimy. Ty musisz zmyślać sobie bajki na mój temat aby się dowartościować, a ja pisze szczerą prawdę. Gdyby było inaczej niż opisuje to byś zrobił zdjęcie jaki masz teraz porządek, ale że nic się nie zmieniło i nadal jest płot z palet i gówno na podwórku to nie masz co wstawiać ...

Tegoroczna rekordzistka, 130g jedna sztuka ;) 16 takich i jest łubianka xD

IMG_20250604_084923.jpg

To na tych ekologicznych opryskach tak wyrosła?

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, radekz200 napisał(a):

Jarek jak bym znów powiedział czy twoja rzeźba będzie pasowała mi do dizajnu 😂😂

to proso? to zdradź 

Owies

Ile djp?

21 minut temu, pedro2 napisał(a):

W zamian za rękę czy rentę? 😉

Żeby dostać drugie trzeba wziąć pierwsze 

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, malaczarna napisał(a):

To na tych ekologicznych opryskach tak wyrosła?

Opryski chronią od pleśni, a nie powodują wielkość owocu. Nic nadzwyczajnego oprócz NPK, saletry wapniowej i tiosiarczanu wapnia nie dostają. Praktycznie standardowe nawozy.

Opublikowano
15 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Widziała ta truskawka ekologie jak świnia niebo. U nas nie ma rynku na produkty ekologiczne. Nie stać nas Polaków.

Mnie stać 

IMG_20250604_151425.jpg

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Opryski chronią od pleśni, a nie powodują wielkość owocu. Nic nadzwyczajnego oprócz NPK, saletry wapniowej i tiosiarczanu wapnia nie dostają. Praktycznie standardowe nawozy.

Moje na oborniku

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Widziała ta truskawka ekologie jak świnia niebo. U nas nie ma rynku na produkty ekologiczne. Nie stać nas Polaków.

Bo to nie jest truskawka ekologiczna ... A jedynie w okresie zbiorów chroniona od chorób grzybowych i szkodników środkami ekologicznymi, aby nie truć ludzi... Około 5 dni przed pierwszym zbiorem przechodzę na preparaty ekologiczne aby ograniczyć pozostałości ŚOR. Te pozostałości nadal są, ale na niższym poziomie niż jak bym jechał całe zbiory konwencjonalną chemia ... 

2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Moje na oborniku

W ogródku można sobie tak robić. U mnie dostają z wodą od podlewania co tydzień trochę nawozu, tak aby go nie było za dużo ani za mało. Wg mnie takie są zdrowsze owoce, niż jak naładowalo się przed zbiorem nawozu i potem pierwsze owoce były przenawozone a ostatnim brakowało.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, Michal2399 napisał(a):

W tym dniu który wygrał Nawrocki a przegrał czaskowiecki

Powiem Ci tak że wybór między Trzaskowskim a Nawrockim to jak wybór między dżumą a malarią. 

Opublikowano
7 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Kolor jaki sobie Pan życzy. Ta ma być na żółto😜 Jutro czyszczenie i malowanie...

IMG20250604152620.jpg

IMG20250604152606.jpg

nie no w miarę 😛 pokaż jak będzie pomalowana, ma prawo do rejestracji? 25 starczy?

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

o w mordę 🙆‍♂️ własną elektrownia 🤔 ile kva 🤔

18

1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

ma gest 👍

Chyba znajomości...w GOPS-ie😉🤭

52 minuty temu, pedro2 napisał(a):

A koszule też na krótki rękaw nosita do garnituru? 🙈

My jeszcze nie wiemy co to...garnitur😱😁

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v