Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I co, z owsa będziesz robił siano czy kapuchę trzepał?😁

2 minuty temu, ciapek102 napisał(a):

Pany.. Facet zrekultywował starą łąkę posiał owies i teraz mi to dał, żebym wykorzystał na paszę. W jakiej fazie to skosić do suszenia na siano?

Opublikowano
4 minuty temu, ciapek102 napisał(a):

Pany.. Facet zrekultywował starą łąkę posiał owies i teraz mi to dał, żebym wykorzystał na paszę. W jakiej fazie to skosić do suszenia na siano?

Na siano to nie bardzo, najlepiej to zrobić kiszonkę tylko trzeba czekać aż w ziarnie pojawi się mleko. 

Opublikowano (edytowane)

Nie mam sprzętu do sianokiszonki. Na ziarno też nie potrzebuję. Tylko siano ewentualnie wypas. To tylko kilkanaście arów

Edytowane przez ciapek102
Opublikowano
malaczarna napisał:

Godzinę temu, wojtal24 napisał(a):

ale są tego plusy wcześniej zaczęłaś pracę wcześniej zaczniesz weekend

Tatuś dzwonił że młoda gardło boli. Wieczorem mieliśmy ruszyć nad morze.

weekend nad morzem?

Opublikowano

Długo mu zeszło

W dniu 11.03.2019 o 17:15, Uziu92 napisał(a):

ależ ja nie mam zamiaru do tej ładnej pani startować z dwóch powodów :D i ja i pani zajęci. :D

Chiba, że to zupełnie inna pani😁

Opublikowano
58 minut temu, ciapek102 napisał(a):

Żenisz się?

Tak. 

27 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

To ja mam być u Ciebie jutro na weselu🤔🤔🤔

A gdzie masz ?

11 minut temu, ciapek102 napisał(a):

Długo mu zeszło

Chiba, że to zupełnie inna pani😁

Ja ze swoją już 12 lat, zaraz 13. 

55 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oooo...

A piciu bedzie?

Wszystko będzie. 

• Like 2
Opublikowano
45 minut temu, ciapek102 napisał(a):

Jak wyrzuci wiechę to kosić, podsuszyć i w folię. Tylko trzeba zadbać, żeby myszy dostępu nie miały 

Opublikowano
39 minut temu, ciapek102 napisał(a):

Nie mam sprzętu do sianokiszonki. Na ziarno też nie potrzebuję. Tylko siano ewentualnie wypas. To tylko kilkanaście arów

To wypas. Siana to z tego nie będzie 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Zastanów się...przemyśl...masz jeszcze czas😉🤭

Gdzie on taką drugiego znajdzie? 

Lepiej już mieć sprawdzony towar niż szukać od nowa. 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
Godzinę temu, ciapek102 napisał(a):

Kiedyś ojce mówili że jak mleko w ziarnie się pojawi

Ja uważam że przed kiściami

Opublikowano
15 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Wesele moje. 

Nie wiem czy gratulować czy współczuć. 🤭

A z resztą dlaczego masz mieć lepiej ode mnie. 😂

Podaj adres to z kolegami na grabarkę podjedziem. 😁

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Wesele moje. 

W maju podobno przynosi pecha ale przynajmniej pogoda ładna.

Byłem w wawie to 450 za talerzyk a jak w Siedlcach.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
36 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Tak. 

A gdzie masz ?

Ja ze swoją już 12 lat, zaraz 13. 

Wszystko będzie. 

Ty się jeszcze zastanów 😉

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia 🍾

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

41 minut temu, slawek74 napisał(a):

🤔🤔🤔🤔🤔🤦 u mnie pyszny twarożek z majonezem i czosnkiem pychota 🤗

Ty tyż...nie dajesz rady🤔🙆🤭

38 minut temu, Łolek napisał(a):

Człowieku jest tak dobrze jak w miesiącu miodowym,a w piątek zawsze twarożek ,a szczypiorek sam rwałem i kroilem 

Wlaśnie po to ten twarożek Marek...właśnie po to🤷🤭...

Nie przejmujta się oba...ja też czasem muszę się raczyć twarożkiem 🤭...i nie mam przy tym nic do gadania🤷🤭...

Ty może musisz a ja lubię nabiał twarożek masło jogurt czy ser żółty ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v