Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja jestem sobą...mogę opierd...ć równo pisowca, platformersa, peeselowca czy innego...w zależności od zasług 

to weź zrób porządek z tymi pisowcami w temacie 😂

Opublikowano
radekz200 napisał:

13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ja jestem sobą...mogę opierd...ć równo pisowca, platformersa, peeselowca czy innego...w zależności od zasług 

tobie opierdziel też by się przydał... nie tylko pisowcom...🤦

Opublikowano
21 minut temu, radekz200 napisał(a):

A jakie widzisz ich zasługi, które by na to pozwalały?

Opublikowano

Każdy pracodawca mówi że się nie opłaca i wgl , a zmieniają auta robią inwestycje. Musi być taka gadka bo mało by im zostało jakby tak Chojnie rozdawali pieniądze. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

A jakie widzisz ich zasługi, które by na to pozwalały?

Jakie tam oni mają zasługi🤔 

O ważnych sprawach mówi się przy drinku 

Spotykają się we dwóch lub więcej a i tak nic z tego nic nie wyniknie tylko potyczki słowne.

Zamykają I otwierają się drzwi coś tam ustala a i tak minister finansów mówi STOP na to pieniędzy nie ma. 

Pieniądze są ale na co innego bo nie można dać za dużo ludzie jeszcze będą chcieli więcej i więcej 

Wszyscy proponują wszystko aby tylko mieć poparcie tylko z tych propozycji co zostało wyśmienicie upieczone to nic nie wychodzi do końca jak by chcieli wszyscy.

Wszyscy to są obywatele. Szary zwykli ludzie którzy wiedzą tyle ile usłyszą i przeczytają a resztę się domyślają i tworzą różne teorie

Przecież nikogo tak naprawdę nigdzie nie było bo tylko mogą się wypowiadać o tym co tylko im przekazano bo inaczej jak by było był by chaos w narodzie 

Chaos w narodzie politykom nie potrzebny bo tak by stracili swoje stołki i dopiero by byli niezadowoleni co by robili bez swojej władzy 🤣🤣

Według nich czyli polityków chcą dla nas lepszego świata ale nie odkrywają swoich prawdziwych kart. 

Tak naprawdę z nikim nie można zrobić porządku czy to tutaj czy gdzie indziej wszyscy mogą mieć na każdy temat inne zdanie. Czy ktoś popiera pisowców czy peowców to i tak wszystko jedno co ma być to będzie my na to zbyt dużego wpływu nie mamy. 

Niech gadają jak chcą bez tego nie było by rozmów. 

Każdy  może mieć różne zdanie na dany temat jedno są za jednymi drudzy za drugimi a jeszcze inni neutralni. 

I tym ostatnim jest w tym wszystkim najlepiej bo mogą się wypowiadać jak chcą bo im na niczym nie zależy 

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
21 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Kto był na zielonym agro show ? Ja dziś byłem, wypiłem potężne piwo 🍺, popatrzyłem trochę na maszyny i wróciłem 😁

Najlepsze czasy dla rolnictwa to chyba było 2011/12 maszyny tańsze , końcówka produkcji sprzętów bez ekologi . Potem zaczęli wprowadzać te ,,jarzmo,, do silników. 

Opublikowano
4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak zdzierają z ciebie?

Cześć Jacuś...

Już cię autokar dowiózł do domu?

Jak wycieczka?

Kanapek wystarczyło?🤭

nawet mi bulki zostaly .chcesz na  jutro ???

3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Chyba było coś mocniejszego bo pier**li większe głupoty jak zawsze.

w domu wszysyc zdrowi ?

3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Jacusia wypocin nie czytam jeśli mnie nie wywołuje bo nie używa interpunkcji i polskich znaków, drażni mnie to nieco.

Z prądem byle g*wno popłynie. 

i co z tego wynika ? nie rozumiesz sensu ? 

Opublikowano
59 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Jarzmo jarzmem, ale prawie 1 mln zł za traktor coś ok 200 km ? Albo 360 za jakiegoś pizdzika lepszej marki ?

Chodzi o to żeby mieć uwiązanych ludzi na kredytach lub dotacjach przez lata i wtedy banki zarabiają, rynek aut już dominują Chiny z autami premium za 1/4ceny kwestia czasu i powinno tak być z traktorami 

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

musisz zostać w domu przełóż awizacje

A  weź Hiszpanom wytłumacz że nie przyjadę bo u mnie walka o stołki. Jeszcze w ramach współpracy jaka dubeltówkę będą chcieli pożyczyć😄

Opublikowano
4 godziny temu, Łolek napisał(a):

Chodzi o to żeby mieć uwiązanych ludzi na kredytach lub dotacjach przez lata i wtedy banki zarabiają, rynek aut już dominują Chiny z autami premium za 1/4ceny kwestia czasu i powinno tak być z traktorami 

Z tymi autami to pewnie coś wymyślą-jakieś cła czy coś w tym stylu.

Na tym to polega. Promuje się rozwój, postęp itp, niekoniecznie mądry. Masz brać kredyty kupować co kilka lat nowe maszyny, ziemie itp, stawiać co raz większe budynki, kupować ziemie za miliony, wszystko na kredyt.

Ty masz z tego gówno, ale utrzymujesz bank i korporacje. Ludzie łapią się na to jak pelikany. Rzadko kto robi i myśli po swojemu.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, Łolek napisał(a):

Już coś było że Lovol nową fabrykę stawia ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v