Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał(a):

Uprzedzam.

Nie nadaje się 

Dobra to se dam spokój. Już z pięcioma w tym roku walczyłem i jeszcze szósta w kolejce. Nie chce mi się. A może bym nie dał rady🤔

2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Ci co im w życiu idzie to takim czymś nie jeżdżą 

Mają ładowarki

A ja biedny to o

20250518_174634.jpg

Klapka jest, ale...błotniki zamontować i kierownicę wymienić 😡...

@Tomasz0611 na tym sprzęcie to bicepsa można ćwiczyć 

Opublikowano

Ja mam problemy 

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Dobra to se dam spokój. Już z pięcioma w tym roku walczyłem i jeszcze szósta w kolejce. Nie chce mi się. A może bym nie dał rady🤔

• Sad 1
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Nie stać na takie luksusy

Opublikowano
24 minuty temu, soltys48 napisał(a):

Nie. Za małe talerze. Te rury nie są okrągłe. Na zdjęciu idealnie na pół przecięta 

U tych dwóch śtery powinny być znajome

IMG20250518172631.jpg

IMG20250518172835.jpg

O takich kojec bym przygarnął 

Opublikowano
33 minuty temu, Bananek napisał(a):

Zastanawiam się jeszcze kto to ta Patrycja 

23 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Właściwie to...my też🤷

Ciekawość to pierwszy stopień do piekła. 

Widać że jednak dobrze gram swoją rolę aby nikt nic nie wiedział o mnie oprócz tego że jestem z Warszawy. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ale on jest w części tylko mój, spadek nie zrobiony

To nie jest powód, żeby bez błotników i z połamaną kierownica jeździł 😡☝️

6 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Widać że jednak dobrze gram swoją rolę aby nikt nic nie wiedział o mnie oprócz tego że jestem z Warszawy. 

Byłbym ostrożny z tym samo zachwytem🤷

6 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Oooo Karolu ☝️☝️☝️...to już jest karygodne...naprawić to proszę w trybie pilnym 😡

Edytowane przez Qwazi
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Qwazi napisał(a):

11 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dlaczego? Jeśli nawet są osoby które coś tam więcej wiedzą to i tak się nie odezwą. Stwierdzenie faktu który jest to nie chwalenie się. 

Nawet jeśli w tej chwili ktoś tam coś myśli i wypisuje głupoty to i tak to nic nie daje. 

Tylko tyle że sobie popisze nic poza tym.  

Edytowane przez Patrycja2
Opublikowano
18 minut temu, Łolek napisał(a):

Wyyebane miej 

17475840065281724286496836908444.jpg

Dobrze że Aneta nie widzi. 😂

Opublikowano
8 minut temu, Patrycja2 napisał(a):

Dlaczego?

No przecież wszyscy na AF wiedzą, że u Michała pod Żelechowem krowy doisz...i temu Elon z Wami sypią, że...ma blisko🤷🤭

• Haha 4
Opublikowano
4 minuty temu, PRIMO napisał(a):

Dobrze że Aneta nie widzi. 😂

Nie taka straszna 

Ale się mnie nie chce robić ,jak wódka to nie praca nie ten wiek już 

Teraz już jedna noga 

17475855144091541915400024712837.jpg

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, Qwazi napisał(a):

To nie jest powód, żeby bez błotników i z połamaną kierownica jeździł 😡☝️

Oooo Karolu ☝️☝️☝️...to już jest karygodne...naprawić to proszę w trybie pilnym 😡

Bym naprawił ale nie mam za co

Dwie firmy wszystkie pieniądze , weterynaryjna i paszowa

Nie mam ani grosza na takie inwestycje

Dziś kolejna krowa nie żre

Trawieniec chyba też wrócił na prawą stronę, od wczoraj nie żre prawie nic

Każdy zarobił i zadowolony, teraz  widzą że ja już nie mam pieniędzy to już ich nie obchodzę 

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał(a):

No przecież wszyscy na AF wiedzą, że u Michała pod Żelechowem krowy doisz...i temu Elon z Wami sypią, że...ma blisko🤷🤭

Czy ty czytasz co piszą ? Chyba nie 🤔

Jeśli chłopy piszą  co im ślina najdzie na język to jest to prawda? . 

Prawda jest  tylko taka że jeden z nich nie może osiągnąć tego co chce.

To go boli od dawna. Straszne to ale niestety @Michal2399 nie potrafi być mężczyzną więc próbuje go udawać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v