Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

P0wstała Piła co kupiłem by P0 ładować tą co uszkodziłem

Tera tą sprzedam i będę 100 do przodu. 

Tamtą rozsprzedam na części i ze 300 wpadnie

No i na swoim nieszczęściu zarobię 400 zł

Potrafi się żyć

Screenshot_20250512_133041_com.android.gallery3d_edit_626171979041420.jpg

• Like 2
Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał(a):

Ju będziesz płacił?. Moge se zażartować?

A na co czekać?

Toż nie minie...

Na ogół rachunki o takie tam place zaraz jak dostaje powiadomienie.

Nie wiem co może dać odwlekanie na ostatnie chwile.

Opublikowano

Kawki się wjebały do komina od wentylacji 

Słychać na strychu, że młode piszczą 

Chyba trzeba zostawić niech wylecą? 

Lepsze to niż padlina w kominie.

3cm przerwy między drutami w kracie, a i tak piz*a przechodzi 

I w kominie głęboko gniazdo bo nie widać 

• Like 1
Opublikowano
6465 napisał:

6 minut temu, Baks00 napisał(a):

A małżonka jest🤔

Pojechała dzieci zawieźć nie wiem kiedy wróci 

Chłopakowi palety obiecałem to spoko. Tylko czemu ja żem gadał że mu jeszcze przywiozę 🤦

Ja to lepiej żebym przy % interesów nie dogadywał. 

zawsze tak jest przy %%

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nom...

W sumie to wielkiego przestępstwa nie popełniłem, ale trochę...

Za przestępstwa nie ma mandatów...

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Szybciej opłaci, szybciej punkty stracą ważność ;)

Punkty się liczą od momentu uprawomocnienia mandatu. Termin opłacenia nie ma z tym nic wspólnego 

48 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tiaaaa.

7....🥴

To chyba ze dwa wykroczenia Ci się zbiegły 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Patrycja2 napisał(a):

Właśnie o tą grzeczność mi chodzi która masz. Jeśli odpowiadasz zaraz wyczyta z twoich słów coś co mu da możliwość następnych pytań dlaczego? Co ci nie pasuje? i inne pytania które mu przyjdą na język. 

Tak już mam. Podyskutować mogę z każdym 🤷

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No chyba się tu mylisz...

Policjant dokładnie mówił jak Tomek.

Od chwili wpłaty.

To się omylił...nawet podglądu nie mają na wpłatę. Jakiego adresata nasz na druku przekazu?

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jakiego adresata nasz na druku przekazu?

Urząd skarbowy... Opole.

1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

se z ciekawości sprawdziłem 

...o też tak ...miewam...

• Like 1
Opublikowano
Qwazi napisał:

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nom...

W sumie to wielkiego przestępstwa nie popełniłem, ale trochę...

Za przestępstwa nie ma mandatów...

Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Szybciej opłaci, szybciej punkty stracą ważność ;)

Punkty się liczą od momentu uprawomocnienia mandatu. Termin opłacenia nie ma z tym nic wspólnego 

48 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tiaaaa.

7....🥴

To chyba ze dwa wykroczenia Ci się zbiegły 🤔

nie znam sie na tym mam od tego czlowieka😀😀😀 zmieniło się prawo czy jakas ustawa i niestety ma. punkty kasują Ci się dopiero rok po zapłaceniu mandatu. aczkolwiek moja żona twierdzi że to niezgodne z konstytucją i czeka kto pierwszy to zaskarży.

• Like 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Teraz, Qwazi napisał(a):

Termin opłacenia nie ma z tym nic wspólnego

No chyba się tu mylisz...

Policjant dokładnie mówił jak Tomek.

Od chwili wpłaty.

mi też tak policjant ostatnio powiedział nawet zaproponował karta zapłacić w radiowozie żeby punkty skasowały tego dnia co mandat

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

nie znam sie na tym mam od tego czlowieka😀😀😀 zmieniło się prawo czy jakas ustawa i niestety ma. punkty kasują Ci się dopiero rok po zapłaceniu mandatu. aczkolwiek moja żona twierdzi że to niezgodne z konstytucją i czeka kto pierwszy to zaskarży.

Zgadzam się z Twoją żoną...ale póki co obowiązuje. Nie będę nudził argumentami dlaczego się zgadzam

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Urząd skarbowy... Opole.

Nie pamiętam dokładnie, ale strzelam, że w okolicach 2016-2017 zaczęło wszystko iść przez Opole. Wcześniej był Urząd Wojewódzki danego województwa. Wtedy mi zajumali nieskończony bloczek w październiku 🤭

Opublikowano
44 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Zaktualizuj dane, obecnie punkty liczą się rok od momentu opłacenia mandatu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v