Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W nadchodzącym roku życzę wam żeby nie był gorszy od mijającego, żeby zdrowie dopisywało, pieniędzy nie brakowało żeby się kury nieśli,krowy doiły po 50dziennie, zboża chociaż po 10t z ha a qq 15

Żeby w sypialni było gorąco, samych udanych biznesów i ogólnie wszystkiego w uj 

PS.Zawołajcie w nowym temacie to w wolnej chwili zajrzę 🙋

• Thanks 4
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zobacz na YouTube co się dzieje na drogach w kraju...🙆

Kurła, kiedyś co zimę tak było i ludzie sobie radę dawali ... Kiedyś na wsi całą zimę śnieg na drodze leżał, a teraz dwa dni miną i już awantura do gminy bo nie sypią piaskiem i solą ...

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Kurła, kiedyś co zimę tak było i ludzie sobie radę dawali ... Kiedyś na wsi całą zimę śnieg na drodze leżał, a teraz dwa dni miną i już awantura do gminy bo nie sypią piaskiem i solą ...

To było kiedyś...

Kiedyś to w jaskiniach... nawet 

Dziś jest... dziś ...🤷

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

To było kiedyś...

Kiedyś to się zawsze jakąś saperkę w zimę woziło w bagażniku i reklamówkę z piaskiem, a jak ktoś się zakopał to się pomagało a nie głupie filmiki nagrywało ...

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zobacz na YouTube co się dzieje na drogach w kraju

Co się dzieje? 2-3 cm śniegu i wrzaski, armagedon i koniec świata. Dawniej to się działo.

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, stempos1980 napisał(a):

Szczęśliwego Nowego Roku Panie i Panowie.

Oby ten Nowy Roczek był Lepszy niż ten odchodzący 

🥂🍾🎆

Jeżeli ten był zły dla Ciebie to życzę lepszego. Dla mnie prawie we wszystkim był bardzo udany.

@Chłoporobotnik to jaki to jest bardzo dobry?

Siema słonecznie i -5 powiat miński 

2 minuty temu, witejus napisał(a):

Co się dzieje? 2-3 cm śniegu i wrzaski, armagedon i koniec świata. Dawniej to się działo.

Tata opowiadał wracał z pracy. 3km od stacji PKP do domu szedł tzn wyciągali się 4 godziny 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał(a):

Bo kiedyś to były samochody

A tera młodzi lansujă niskodupcami bmw co po opuszczanie i podwoziem szura po ziemi i byle kret wykopie kopiec to już zawiśnie

Zięć takim jeździ 😜 😂 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

A tera młodzi lansujă niskodupcami bmw co po opuszczanie i podwoziem szura po ziemi i byle kret wykopie kopiec to już zawiśnie

Raczej pseudoterenówkami co to niby terenowy a płyta podłogowa z Forda Focusa ... Kilka razy swoim w górach byłem i nigdy nie miałem problemu z śniegiem ... A wyższy krawężnik na mieście to już dla niego problem ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Bob jak zwykle najmądrzejszy

Prawie jak tusk

Nie, to ty masz głupie teorie bo se kupiłeś pseudoterenówkę z pseudo napędem 4x4, bo Haldex to się nadaje na papier toaletowy przy Torsenie ... Prędzej Audi A4 na Torsenie wyjdzie z śniegu niż twój łoś, ale co ja tam się znam ...

Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

...i Brutusem,.😒

„I ty, Brutusie, przeciwko mnie?” (łac. Et tu, Brute, contra me?) to słynne słowa przypisywane Gajuszowi Juliuszowi Cezarowi, które miał wypowiedzieć do Marka Brutusa, jednego z zabójców, widząc w nim zdrajcę i przyjaciela, gdy atakowano go w Senacie w idy marcowe 44 r. p.n.e., co symbolizuje szokujące zdradę przez najbliższą osobę."

Nie mówcie, że tego nie znacie... Minister ds. Kultury to już powołany? Trzeba kompetencje rozszerzyć o literaturę i sztukę.

Zbigniewie te ich interpretacje "brutusa", to się o kant d*py nadają. 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie, to ty masz głupie teorie bo se kupiłeś pseudoterenówkę z pseudo napędem 4x4, bo Haldex to się nadaje na papier toaletowy przy Torsenie ... Prędzej Audi A4 na Torsenie wyjdzie z śniegu niż twój łoś, ale co ja tam się znam ...

Prędzej ałdi zawiśnie niż mój łoś

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Raczej pseudoterenówkami co to niby terenowy a płyta podłogowa z Forda Focusa ... Kilka razy swoim w górach byłem i nigdy nie miałem problemu z śniegiem ... A wyższy krawężnik na mieście to już dla niego problem ...

ja kilka lat jeździłem polonezem borewiczem i też jakoś w zimie nie zauważyłem problemów, żukiem też się dało jeździć

teraz spada 2cm śniegu i kataklizm

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Prędzej ałdi zawiśnie niż mój łoś

No i co z tego, jak Haldex to takie pseudo 4x4 xD Ten twój łoś to się nadaje nie powiem gdzie ... O kosztach serwisowania Haldexa w takim starym łosiu nawet nie wspomnę ...

Zimówki ilu letnie masz 10,12, czy może 15 lat mają ???

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v