Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Wal śmiało, nie ma na co czekać 

A tym czasem ostatnie pożegnanie ...

Fenomenalny to był samochód 😍🥰

IMG_20251229_131323_HDR~2.jpg

No nie gadaj że ja na złomowisko oddałeś? 🤔

Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Noooo... trochę słabo, nie sądzisz 🤔

Ja zrobiłem automatem ok 200 tys km. Żadnej frajdy z jazdy. Tam kierowca potrzebny tylko do wyciskania gazu i kręcenia kierownicą, umiejętności może nie mieć żadnych 🤷...skrzynia dla emerytów...

Z Bezduszna % pobierasz 🤔🤭 a mówiłeś że nie trunkowy jesteś 🤦

Opublikowano
Godzinę temu, witejus napisał(a):

A jemu to potrzebne sporadycznie, nie doczytałeś?

To niech kupi mieszadło parkszrota z lidla i będzie miał do końca dni swoich 😉. Wydatek niewielki a robota zrobiona. Kręcenie wiertarką to udręka. Tym czymś pare sekund i po sprawie.

Ja też swego czasu yebałem się wiertarką aż kupiłem mieszadło i nie ma powrotu.

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, mf362 napisał(a):

W USA niektórzy nie potrafili by zmieniać biegów w manualnej 

Tam niektórzy by potrafili. Są nawet nakleiki na szyby, że skrzynia jest manual to wtedy wiadomo, że czarnuch nie będzie próbował kraść.(Jeżeli umie czytać oczywiście).

52 minuty temu, radekz200 napisał(a):

szczerze mi się zawsze marzył automat 😛

Mi też, fajna sprawa ale u nas nielegalne🤷‍♂️

MP_40_AYF_3.jpeg

• Haha 1
Opublikowano
Bezduszna napisał:

5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zanim coś napiszesz to czasem po prostu sprawdź ... Np taka Cupra jak Radka jest dostępna z manualem tylko przy najsłabszym silniku benzynowym ...

Nie chce się z tobą kłócić 

Jednak w mojej wypowiedzi nic nie było o modelu Cupra 

Wypowiedź była ogólna 

była wyssana z palca i rozmijała się z prawdą i rzeczywistością tak jak zresztą większość Twoich wypowiedzi

Karol6130 napisał:

Warte to coś

Tak żeby był taki wół roboczy w koło komina

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/skoda-octavia-ID6HPnmZ.html

zajebiste auto sprawdz aby dobrze ten egzemplarz

Bezduszna napisał:

18 minut temu, wojtal24 napisał(a):

tak też mieszałem wiertarka ale mi się mieszadlo tą końcówka zepsuła i tak pomyślałem żeby kupić takie mieszadlo

Jak nie idzie wiertarką z koncówka  to własnymi rękoma zacząć mieszać. 

Łatwiej, szybciej i bez wydatków 

a tej sieci co pracujesz polecisz jakiś taki sprzęt niskobudżetowy?

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, 6465 napisał(a):

Manualna skrzynia nie miał chłop wyjścia 😛

18 minut temu, slawek74 napisał(a):

Poczytałem trochę temat i średniowieczem niektórzy zajeżdżają 🤦🙆‍♂️🤪

Ale ze co Bogdan miał rację średniowieczem smrodzisz 🤔🙈

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie muszę mieć 

i tak masz łatwiej bo jesteś na swoim ,prościej niż na etacie wygospodarować ci czas ,

masz na to wszystko dużo więcej hajsu niż ludzie w mieście na etacie skoro odkładasz na hektary , ursusy/ zetory czy budowy/remonty w obejściu 

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał(a):

No tak. Trzy lata mi służyła dzielnie, a kupiona w cenie dobrego roweru, nic do niej nie dołożyłem, nawet nie wymieniłem wycieraczek.

Za dużo do ogarnięcia było. Szyba pęknięta, hamulce i zawieszenie do poprawy, no i spód taki że lewarek wiosną wszedł mi do środka. 

za***isty wóz bojowy. Teraz kupił bym sobie Combo (bo od zawsze w domu był jakiś Opel) ale znajomy w czerwcu/ lipcu tanio by mi oddał Fabie z 1.9 SDi 💩😄

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał(a):

No tak. Trzy lata mi służyła dzielnie, a kupiona w cenie dobrego roweru, nic do niej nie dołożyłem, nawet nie wymieniłem wycieraczek.

Za dużo do ogarnięcia było. Szyba pęknięta, hamulce i zawieszenie do poprawy, no i spód taki że lewarek wiosną wszedł mi do środka. 

za***isty wóz bojowy. Teraz kupił bym sobie Combo (bo od zawsze w domu był jakiś Opel) ale znajomy w czerwcu/ lipcu tanio by mi oddał Fabie z 1.9 SDi 💩😄

Ile teraz dają za takie auto? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Noooo... trochę słabo, nie sądzisz 🤔

Ja zrobiłem automatem ok 200 tys km. Żadnej frajdy z jazdy. Tam kierowca potrzebny tylko do wyciskania gazu i kręcenia kierownicą, umiejętności może nie mieć żadnych 🤷...skrzynia dla emerytów...

i o to chodzi zeby samo jechalo a nie biegi jeszcze zmieniac ....mam 2 suvY i jeden w atomacie 4 x4  to nawet zona woli automat ...

• Like 1
Opublikowano
50 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Warte to coś

Tak żeby był taki wół roboczy w koło komina

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/skoda-octavia-ID6HPnmZ.html

Komis rzut beretem ode mnie i @GRZES1545 

Różne ma tam samochody, jeden naprawdę fajny a drugi na trytytki i wkręty..., większość sprowadzona ze Skandynawii u nich

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Moja marudziła że automatu to nie chce. A jak kupiłem i zaczęła jeździć to wysiadać z niego nie chce 😄😄

To już wiesz z jaką skrzynią będzie kolejne auto 😉

3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ile teraz dają za takie auto? 

W wakacje pytałem się to 400zł, teraz 500

Złom po 90gr 

• Thanks 2
Opublikowano
16 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Manualna skrzynia nie miał chłop wyjścia 😛

Ale ze co Bogdan miał rację średniowieczem smrodzisz 🤔🙈

Idź do smrogdana to plecy ci umyje 🤦🤪

Opublikowano

Byłem ostatnio w Radzyniu za topazem to pytałem się ile zapłaci za passata,powiedział 600zl ale muszę przywieźć,jak swoją lawetę wyśle to 400. I tak zapadła decyzja że jednak robię tego dupowoza. Nie chwaliłem się bo nie było czym,ale po nowym roku już będę go składał. Całe szczęście że nic się praktycznie nie stało oprócz uszkodzeń powierzchownych

Opublikowano
2 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

To już wiesz z jaką skrzynią będzie kolejne auto 😉

W wakacje pytałem się to 400zł, teraz 500

Złom po 90gr 

To był dla niej. Ja do roboty będę dalej turlał się oplem w sumie na miesiąc robię 120km. 

Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał(a):

Byłem ostatnio w Radzyniu za topazem to pytałem się ile zapłaci za passata,powiedział 600zl ale muszę przywieźć,jak swoją lawetę wyśle to 400. I tak zapadła decyzja że jednak robię tego dupowoza. Nie chwaliłem się bo nie było czym,ale po nowym roku już będę go składał. Całe szczęście że nic się praktycznie nie stało oprócz uszkodzeń powierzchownych

Gnoić go do końca. Mocny diesel z hakiem przyda się na gospodarstwie

Opublikowano
9 minut temu, wojtal24 napisał(a):

a tej sieci co pracujesz polecisz jakiś taki sprzęt niskobudżetowy?

kiedyś na złomie dextera (marka leroy merlin)mieszadło kupiłem , nie głupie bo jest elektronika ze stabilizacją obrotów pod obciążeniem i 2 biegi ale zepsute i jeszcze nie grzebałem w nim poza rozebraniem

ogólnie co kupisz to bedzie dobre ale te 2,5-3 stówy dać trzeba co najmniej żeby nie było badziewne tylko ze śmiglem nie przesadzać bo przy jednym biegu większym może być ciężko mieszać więc lepiej 2 biegowe wziąć

zaprawe w kastrze okrągłej 90l robiłem 

Opublikowano
1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Gnoić go do końca. Mocny diesel z hakiem przyda się na gospodarstwie

Dlatego zdecydowałem dołożyć parę groszy i dalej będzie hulać,silnik cały,zawieszenie tak samo,tylko z wierzchu straty ale to się wymienić,mam już nawet w kolorze wszystko co jest ciężko naprawdę dostać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v